Uyuz hastalığı

2015 yılındaydı hiç hatırlamıyorum ismini. Uyuzda tünel şeklinde oluyormuş yaralar. Bunaralar bende de küçük kabarık olup kaşınıyor ve sonrasında yaraboluyor cildiyeye gittiğimde alerjik dedi belkş sendekimde alerjiktir.

Cildiye bilemedi ki canım

Bence uyuzdur bi kaç ay önce kuzenimde de olmuştu doktorlar önce bilemediler sonra bütün aileye bulaşınca öyle anladılar uyuz olduğu

Malesef bnm kesin uyuz mahfetti beni esim oglum bulasici hepimize bulasti cok kotuya napsak gecmiyo

Uyuz ozellikle gece kaşıntı oluyo bmm göğüslerim yara oldu Kasimaktan göbeğim brlimden basladi ozellikle sıcağı sevmez azar kasinir ve banyodan sonra asiri kaşıntı yogunlugu oluyo gorunurde once bisey gorunmuyo kasinmaya baslsyinca kasimaktan kanayinca anliyisun yerini belirliyorsun ve ellrrimde cikiyo şimdi kucuk su baloncuklari gibi sıkınca su akiyo azicik kasiniyo .bn ilk hamile kaldigimda basladi .sonra esime bulaştı .

Hastaneye gidin uyuz kremi var versinler geçer karışım diye geçiyor bide evinizi sürekli sirkeyle silin yatakları falan makinede 90 derecede kaynatıp yıkayın

Bu yıl çok vardı benim çevremde

Esim ve ogluma hap verdi dermatoloji doktoru onu kullandılar baya pahali almak zorundaydık neyse ictiler gecti onlarda ayni zamsnda bnde temizlik yaptim evi komple sirkeyle sil dim herseyi 60 derece yikadim vesaire sampuan kükürt sabunu ile yikandilar .maalesef bana vermedi gebe oldugum icin 12 yas alti kokusuz bi losyon verdi kulandim ayni sekil gecirmedi gitmedigim ozel devlet saglik ocago doktor kalmadi hepsi farkli farkli verdiler halada iyilesemedim bn iyilesemeyince trkrar esime bulaştı ogluma iyice battık gecmiyo butun vucudum yara oluştu stres yapiyorjm cok surekli temizlik banyolar losyonlar bebegime bulaşır diye korkuyoriz suan

25 haftamdan itibaren kaşnma başlamıştı,neden oldu önce yatağıma baltım belki böcek falan vardır diye,sonra uyuz muyum dedim.

Ama araştırma sonucunda gördüm ki, hamilelik döneminde cild kuruyor o yüzden kaşıntı meydana geliyor, bol su içmek iyi gelir dediler ama benden fazla su içen yoktur,fayda etmiyordu.

Uyuz değilsiniz yani .

2 Beğeni

Malesef kulandigim ilaclari buraya cekip atsam kulanmadigim ilac kalmamistir heralde 6 aylik oldum hala devam ediyo hatta daha yeni oglumu yikadim ilaçladim .

1 Beğeni

Bütün aileye bulaşmışsa uyuzdur o

Kuzenim yeni doĝum yapmıştı sütü kesilmişti

Bulaşmamış ama,öyle bişey okumadım :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Tam 1 buçuk yıl sürdü onun

Canım dikkatli okuduysan eşime ve oĝullarıma bulaştı diyor

Uyuz bulasidir dedi doktor bizede birinden bulasti zatdn bilmiyoduk misafirimiz olmustu yatıya. Beraber uyursaniz ortak kıyafet tokalasma ve eslerde cinsel yolla da bulaşabilirmis

1 Beğeni

Benmi yanlış okuyorum diye tekrar tekrar okudum :slightly_smiling_face: •Eşimde yok,uyuz olsa oda olurdu,diyor. @Acemianne1

1 Beğeni

İnşallah bi an önce bu illetten kurtulursunuz bebek doĝunca sütün kesilir seninde büyük ihtimal dikkatli olun kimseye de bulaşmasın büyük vebal bence

1 Beğeni

Sonrakini oku :wink:biz niye tartışma haline getiriyoruz ki​:sweat_smile:

1 Beğeni

Anca bulasiyo cnm henuz deyilse olmiycagi anlamina gelmiyo 7 haftada belli ediyomus krndini umarim alerjidir uyuz deyuldir umarim hamilelikte olan kasintidir .

1 Beğeni