Uyuz hastalığı

Kızlar ben 3.5 aylık evliyim ve balayında antalyaya gittik 1 hafta orada hep havuzdaydım eşimde bende uyuz hastalığına yakalandık doktora görüştük şezlonglardan devamlı bulaşır demişti. Losyon verdi ama kısa süreliğine etkisi oldu şuanda karnımda hep sivilceler çıktı kaşınmaktan hep yara oluyor vücudum ne yaptıysam eczaneden hep krem vs alıyorum ama hepsi kısa süreli etkili ne yapıcağımı bilmiyorum böyle bi durum başına gelen varmı ellerim parmak aralarjm hep sivikce kaşınıyo bacaklarımda öyle

2 Beğeni

Canım çok geçmiş olsun normal de uyuz hastalığı için özel karışım veriyor Dr bu karışımı eczane hazırlıyor ama sen gebersin ne verilir bilemedim

3 Beğeni

Merhaba

Gebelikte uyuz, bir parazit olan “Sarcoptes scabiei” tarafından neden olan cilt enfeksiyonudur. Bu parazit, cildin üst tabakasına tünel kazarak ve yumurtalarını bırakarak enfeksiyona neden olur. Uyuz, kaşıntılı bir döküntüye, kızarıklığa ve tahrişe yol açabilir.

Gebelikte uyuz tedavisi, genellikle hamileliğin sağlığa olan etkilerini değerlendiren bir doktor tarafından yönlendirilmelidir. Uyuz tedavisinde kullanılan ilaçlar, gebelik sırasında güvenli olarak kabul edilen seçenekler arasından seçilir. Doktorunuz, sizin ve bebeğinizin sağlığını dikkate alarak uygun tedaviyi belirleyecektir. Önemli olan, kendi başınıza tedavi yöntemleri uygulamadan önce bir uzmana danışmaktır.

Çok geçmiş olsun :pray:

2 Beğeni

Geçmiş olsun arkadaşım :confounded:

2 Beğeni

Çok eskiden benim ve bir arkadaşımın başına geldi doktor yuvarlak gibi olan bir şeyin içinde losyon verdi düzenli kullanırsan geçer dedi ve çok şükür geçti Çok kötü durumdaydı kaşınmaktan bütün vücudum yara olmuştu ilaç iyi gelmediyse bence başka doktora yada özele gidilmeli Çünkü doktorum bize ilerlerse ve geçmezse karantina altına almak zorunda kalırız demişti

2 Beğeni

Öylemii ben o zaman tekrardan gideyimm Allahım düşman başına vermesin böyle bişi ne nalet bişey ya :sneezing_face:

Kızlar selam ben daha önce uyuz geçirdim ama gebelikten önce geçmişti uyuz ve şuan evde 3 kişi uyuz ben ve eşimde kaşınmaya başladık heryerim yara içinde kaldı gece kaşıntısı çok oluyor kaşıdıkça yara oluyor canım yanıyor artık bunun önüne nasıl gecebilirim birçok ilaç kullandım gebelikten önce ama bir türlü geçmedi bilen veya olan varsa bilgi verebilir misiniz :pray:

Ben geçirdim daha önce uyuz canım.

1 Beğeni

O kükürtlü kremleri falan kullandın herhalde.

1 Beğeni

1 Beğeni

Doktorunuza bilgi verdiniz mi ?

Geçmiş olsun

1 Beğeni

@Dnz_123 Evet kükürtlü krem sabun ne varsa kullandım banamisin demedi geçmedi

1 Beğeni

Önümüzdeki hafta salı günü gideceğim o zaman söyleyeceğim bakalım

1 Beğeni

@Dnz_123 bu geçirdi mi peki?

1 Beğeni

Ulaşabiliyorsanız ulaşın bir doktorunuza bence

1 Beğeni

@NURAN Maalesef numara veremezmiş o yüzden ulaşamayacağım

1 Beğeni

Canım, ben çok önce 2020 yılında geçirdim kısa süreli. Hamileyken geçirmedim. Bana da kardeşimden bulaşmıştı. Bu krem bana iyi gelmişti. Ben tekrarlamadı, bu krem baya iyi. Daha sonra benim görümcem evlendikten sonra ben bize gelip gidiyordu geçen kış hemen tekrar kremi aldım korunayım diye.

2 Beğeni

Hamilelikte kullanımını bilmiyorum, ama eczaneye almadan sorabilirsin. Baya rahatlatır seni

2 Beğeni

@Dnz_123 Teşekkür ederim canım

Ama önce doktoruma danışıp öyle kullanmayı düşünüyorum haftaya salı gününü bekleyeceğim artık mecbur :person_shrugging:

Çok kaşınıyor da diyorsun, bence en azından bir acile git

1 Beğeni