Kendi drunuza danısın eğer ilaç veremeyeceğini soylerse cildiye uzmanına gidin cunku bu hastalıgın alanı cildiye.Hamilelikte kullanılan en dogru ilacları ya kendi drnuz yada cildiye dru verecektir. Yakınlarımdan bu hastalıgı gecirenler oldu ve malesef cok uzun sürede atlatabildiler. Tıbbı şifaların yanında manevi reçeteleride uygulayın Rabbim tez zamanda şifanızı versin inşallah
Hamilelik olmasa direkt al başla buna derdim. Hamilelikte doktor ne diycek bakalım
@NURAN Çok aşırı hemde dün gece öldüm resmen kaşınmaktan yok böyle bişey
@Dnz_123 Doktoruma danışayım önce teşekkür ederim
Nasıl oldunuz ? Daha iyi misiniz ?
@NURAN Teşekkür ederim canım…
Ama maalesef daha kötü durum heryerim yara içinde acıyor artık.
Allah şifa versin
@NURAN Çok teşekkür ederim Yarın kontrole gideceğim soracağım bakalım krem vs kullanabilirsin derse hemen başlayacağım.
Hamiş anneler size acil soru sormam lazım ben 15+3hamileyim ve uyuz hastalığına yakalanmışim aranızda böyle bişey yaşayan varmı iyilestiniz mi neler kullandınız (doktora gitcem randevu günümü bekliyorum)
En çok korktuğum şey çok titizleniyorum uyuz hastalığıni çok duymaya başladım nasıl anladın uyuz olduğunu internete bakmıştım bebeğe zararı yok yazıyordu ama inşallah hemen geçer
İstanbulda toplu taşımaya bineceğin zaman ayakta gitmeye çalış koltukların kumaşına yuvalanıp ordan dağılıyomuş. Dezenfeksiyon yapıyolar güya… taksi filanda kullanmamaya gayret et benimde bikaç arkadaşım yakalandı sadi konukta muayene eden doktora sormuş nereden kapmışımdır neye dikkat etmeliyim diye çalışıyomusun işe otobüsle gidiyosan oturmamaya çalış demiş
Pandemi de avmde çalışırken olmuştu ablam, sonra bütün ailemize bulaşmıştı. İllet bir hastalık öyle söyleyeyim, Allah şimdiden kolaylık versin. Böyle garip iğrenç derecede pis kokan koyu bir merhem vermişti doktor, katran mı ne varmış içinde, o iyi gelmişti, kaşıntımızı durdurmuştu, Wilkinson’du adı, simsiyah bir ilaç böyle kömür gibi, pütürlü bir dokusu var. O ilacı 24 saatte bir sürüyorduk, 72 saatte bir de duş alıyorduk, öyleydi kullanımı. Ne yalan söyleyeyim bu şekilde bir tedavi sonucu hemen hemen 2 3 haftada arındık. Koltuklara yataklara hep eski çarşaf serdik değdiğimizde batırmayalım diye. İlaç çok kötü kokuyor ve yapış yapış bir dokusu var çünkü, emmiyor hemen vücut ama çok iyi geldi Allah’tan, değdi yani o kokuyu çektiğimize. İyileşince de o süreçte kullandığımız tüm eşyaları, giysileri, çarşafları 90 derecede 2 3 tur yıkadık, temizlenmeyenleri de çöpe attık. Zor bir süreç
Aile hekimim söyledi biseyler yazamadi ilaç olarak kadın doğum uzmanı görmesi lazım dedi korktu çünkü bide iki kızım var okuldan bulaştı
Canim bende oldum gebeliğim 9 haftasında flan gerçekten illet bişey ben herşeyi yıkadım sirkeyle temiz kıyafetleri dahil daha sonra beyaz sirke ve su pamuk yardımıyla kaşınan her yerime sürdüm şükür üç gün tekrarladim ve bitti psikolojim bozulmuştu o derece kötü bişeydi
Zaten kadın doğum doktoruda ilaç vermiyor bende gittim gebe olduğumuz için krem dahi zararliymis bize
Bence sen doktor ne diyorsa yap, hiç ihmale gelmeyen bir durum çünkü, sarar her yerini ve evde yaşayam herkesi, hiç kurtulamazsınız sonra daha berbat olur
İşte evet, ben de o yüzden dedim ne derse doktor yapılması gerekiyor, gebelerde durum daha ciddi oluyor maalesef
Evet canım banada gittiğim kuaförde bulaştı iki hafta süründum resmen ayrıca eşim gece calisiyor ağlıyordum sabaha kadar uyku yoktu şimdi geçti sirkeden başka bişey fayda etmedi zaten ilaç flan verilmiyor 5 tane doktor gezdim hepsi aynı şeyi soyledi
Gerçekten çok zor, Allah düşman başına vermesin, kaşınmaktan geceleri kendi kendimi uykudan uyandırıyordum, baş ucumda hep kolonya ile uyuyordum, kıpkırmızı yapmıştım her yerimi kaşımaktan, nasıl geçti o günler hiç bilmiyorum
Yakalanıp ilacıyla 3haftada zor atlatıyomuş millet sirke 3günde kestiyse bilelim bu yöntemide başımıza gelirse Allahkorusun