Uyuz hastalığı

Benim.oyle geçti valla banada bı komşum söyledi onlarda o şekilde atlatmış ama herşeyi sirkeyle yıkadım bornozlari yatak örtüsü yastık kılıfları o aklınıza ne gelirse giyilmemiş kıyafetlerimi dahi yıkadım hiç bı yerde kalmasın diye

1 Beğeni

Gerçekten o kadar illet bişey ki Allah kimseye yasatmasin ağlıyordum kasinmaktan o dereceydi benim

Annemlerde oldu krem sürdüler anca öyle geçti sanırım o pis kokan kremdendi hatırlamıyorum şimdi. Bugün arkadaşımda sordu da şifahane diye bir grupta okuduğum kadarıyla sirke ve suyu eşit miktarla karıştırıp kaşınan yerlere sürüyorsunuz 15 dk falan bekliyor sonra ılık suyla yıkanıyorsunuz günde iki defa yapmak gerekiyor. Ve kıyafetler çarşaflar kullanılan ne varsa sirke ile yıkanması veya poşetlenip ağzının sıkıca bağlanması gerektiği yazılmıştı. Birde çay ağacı yağını başka bir yağ ile karıştırıp sürmeninde iyi geldiğini yazmışlar. En iyisi ilk sirkeyi denemek, Allah kalıcı şifanızı versin çok geçmiş olsun

Siz sirkeyi vücudunuza kaç gün sürdunuz her gün mu iki gün de bir mi

Benim okuduğum araştırdığım kadarıyla ne kadar su koyuyorsanız o kadar sirke koyuyorsunuz. Kaşınan bölgeye uygulayıp 15dk bekletiyorsunuz sonra da ılık suyla yıkanıyorsunuz. Günde iki diye okudum ben ama yapan biri varsa daha yardımcı olur

Kızlar merhaba. 2 aydır vücudum aşırı derecede kaşınıyor. Cildiye den randevu alamıyorum. Sağlık ocağına gittim uyuz mudur acaba diye krem yazdı. İyi geldi. Sonra yine başladı. Kollarım, ellerim, bacaklarım felan kasinmaktan kanıyor artık. Daha önce başına gelen var mı ne yapabilirim?

2 Beğeni

Yakın zamanda konuşuldu bu sizi oraya etiketleyeyim bir sn :slight_smile: buraya bağlantıyı atamadım da

1 Beğeni

@Ftmacvdr28

Canım bende de o dert var ne krem ne losyon ne bitkisel şeyler geçirdi kasiya kasiya artık yara oldu kabuklandi kurudu cildim geri soyuldu bende baş gelemedim kuru derma dediler kimisi su derme Ocak Bulduk okuttum bir hafta banyo felan yapamadım kaşıntısı geçti ama lekesi kaldı kalbini temiz tutacann aman ya geçmezsd demeiycen suyaa felan degdirmemrm gerekmiş sadece lavaboda eldiven kullanarak işimi halllettim umarım en kısa zamanda lekeler de geçer nazardan olurmuş genelde diyolar

Gebelik var mı varsa uyuzda kullanılan ilaclar genellikle kükürtlü oluyor gebelikte kullanılır mı diye kadın dogum drunuza sormanız lazım. Cildiye druda soyler zaten gebelikte kullanını guvenli olup olmadıgını. Bir arkadasım uyuz olmustu oradan biiyorum kullanılan ilaclar cok agır ve kokuluymus. Üç gün yıkanmadan üzerinde kalması gerekiyormus. Bu hastalık malesef kişinin bagısıklık sisteminde gore kısa surede dr iyilesebilir cok uzun sure aylar yıllar da alabilir. Benim tanıdıgım yaklasık 1.5 yıl bu hastalıgı cekti psikolojik olarak da cok yıprattı. Evdeki tüm esyaların temizliği yapılmalı. Çarsaflar ütülenmeli seklinde dru tavsiye etmişti. Her gün bir çamaşır mk açıyorlardı. Aile bireyleri birbirlerine dahi sarılamıyorlardı. Gercekten cok zor bir hastalık ins uyuz değildir. Kesin yanı için cildiyenin görmesi şart. Saglık ocagında verilen ilacı kullanmamanızı tavsiye ederim. Cunku uyuz değilse cildinize gereksiz yere ilac kullanmıs olursunuz. Devlette randevu bulmak cok zor imkanınız varsa özele gidin. Saglık herseyden daha onemli. Uyuz tanısı konulursa ilaclara harfiyen uyun ve bagısıklıgınızı artırın iyi beslenin gerekirse multivitamin alın. Bagısıklık guclu oldugunda uyuz virusunude yeniyor vucut. D vit ozellikle kullanın bu surecte once tabi degerinize baktırın sonra vitamin alın. D vit hem bagısıklık artıyor hemde cilt hastalıklarıyla savasıyor. Cok gecmis olsun.

Birde uyuzda gece kaşıntılar artarmıs, banyodan sonra artarmıs.

1 Beğeni

Ay ben bildiğin yırttım kanattim baya krem vermişti sağlık ocağında ki doktor onu kullanınca geçti ama yine bu aralar aşırı kaşınmaya başladı. Tekrar gittim hamile olduğum için sürekli kullanman tehlikeli dedi

Uyuzla da eşleşiyor, alerjiyle de eşleşiyor. Doktoruma söylediğimde gayet normal olması demişti. Ama benim doğuma kadar kullanılan ilaçlardaj yazmıştı doktor onları içmeye başlayınca kaşıntım başladı. Ne olduğunu da cozemiyorum. Eşimde yok mesela. Uyuz olsa oda olurdu. İnşallah uyuz değildir :face_holding_back_tears: doktora gidicem yine

Uyuzun tanısı kesin olarak konuluyor kanal denilen goruntu olusuyormus buyutecle goruyor dr. Kişinin bagısıklıgı ilr ilgili oldugu icin her aile bireyine bulasmayabiliyor. Benim arkadasıma ve iki cocuguna bulastı ama eşine bulasmadı. Eşi mecburi olarak ilac kullandı cunku dr her aile bireyinin ilaçlanması gerekiyor demiş. Tekrardan gecmis olsun.

Sanmam seninki uyuz değil farklı bişey acı felan tüketme baharatlı şeyler bulgurlu şeyleri yeme biraz yumurta banyo yaparken suyuna beyaz sirke koyy yıkan çıkarken de gusül al benim elim değil Fadime anamızın eli olsun de içinden geleni dua et rabbim verir şifani

1 Beğeni

Benimde bir kere tüm vücudum öyle kaşınıp yara olmuştu cildiyeye gittiğimde önce egzama türü bişey dendi ilaçlar fayda etmedi daha somra başka bir dr a gittiğimde gül hastalığı demişti kireç gibi beyaz bi ilaç verdi sürdüm iki kullanımda çok iyi gelmişti.

Adı neydi ki o ilacın bize de lazım bende de var o kaşıntı yara

Göğüs altında ensemde kol kenarlarında

Demir eksikliği de kaşıntı yapar deniliyor kan değerlerinizle doktorunuza bi danışın

Yaaa bende tam emin olamıyorum gebelikte geçirdigim şeyleri normalde geçirmedim. Bende bı doktora gidicem olur olmaz ilacda kullanmak istemiyorum

Kan ilacı kullanıyorum aslında