Doktorum ol dedi ama böyle değişik bilgiler duyunca yok düşük tehlikesi falan gibi korktum gidince tekrar sorup içimi rahatlatıp olacağım sanırım
Çok fazla riskleri var .erken doğum anne karnında ölüme dahi sebebiyet veriyor çoğu doktor bunu öneriyor yazık yani aşıların prokpektuslerini okumak bile yetiyor yaptırmamaya sebep… sonuçta sezeryan vs. Paslı steril olmayan yerde doğum yapılmıyor ve zaten doktorlar steril olmak zorunda bunun önlemini onlar almak zorunda…tarlada doğum yoksa hiç gerek yok
ben 2 doz yaptırdım merak etme biraz yan etkisi falan oluyor ama geçiyor bir sıkıntı olmadı Allah’a şükür
Sülalemin yarısı köyde doğmuştur ben dahilkimsede tetenoz öyküsü benzeri durum yok. Oralarda olmadıysak burada steril ortamda tetenoz olmak imkansız gibi geliyor. Bende ilk gebeliğimde gebe kalmadan 1 sene evvel yaptırmıştım. Tekrar yaptırmadım.
Merak etme öyle olmuş olsa hiçbir anne adayı ve en başta ben yaptırmazdım sen tekrardan doktorunla görüş
Geçenlerde bı doktor açıklama yaptı gebelikte yapılan tetanoz aşısı bebeklerdeki sma hastalığına neden oluyormus içerik değişti dedi Haziran’da olcaktim bende doktoruma sordum yaptırma çok gerekli değil dedi yaptirmiycam bende o yüzden
doktorunuz zır cahilmiş genetik bi hastalık olan sma nasıl aşıyla gerçekleşebiliyor.
Bknz: SMA hastalığının en yaygın nedeni hayatta kalma motor nöron 1’ (SMN1) adı verilen mutasyona uğramış veya eksik gendir
Dün de bu yüzden başlık kapandı yaptırmadıysanız yaptırmadım gerek görmedim deyin böyle yalan yanlış bilgiler vermeyin
Ama yavrum her doktor farklı birşey söylüyor onu vuran zaten hastane değil sağlık ocağı tabii yine siz bilirsiniz
Benim kendi doktorum demedi onu başka doktordan duydum
Ben oldum hiç ağrım falan da olmadı hareketleri yavaşlıyor falan yazan olmuş ama benim ki aşidan sonra hareketi daha çok hissedilir oldu bilemiyorum herkesin hamileliği kendine özgü oluyor ben bir yan etkisini görmedim
Bunu diyen doktorun suratına tükürürdüm sanırım. Sma tamamen genetik kalıtsal bir hastalık. Şaka gibi ne günlere kaldık ya
Yanımda değildi maalesef internette videosundan gördüm
Hemşire beni aradı yarın sabah tetanoz aşısı için olmayı düşünüyorum ama bir çok yargısı olan da var bir zararı var mı yok mu bilmiyorum hemşire kendisine ve çocuklarına aşı yaptırdığını söyledi sizler ne yaptınız
Kaç haftalıksiniz acaba kaçıncı hafta da arıyorlar merak ettim
23 haftalığım
Aşı ile konu açmak yasak canım daha önce hakaret boyutunda tartışmalar oldu
Bilmiyordum. öyle bir şey olacağını da tahmin etmedim çünkü merak ettim olanlar var mı yok mu yaptırmalı mıyım diye
Tetenoz aşısı önemli ama arkadaşım. Doktorun da yaptır dediyse burdaki olumsuz yorumlara takılma. Senin sürecine en iyi doktorun karar verir. Acitmayan yan etkisi en fazla 1 2 günlük kol ağrısı yapan bir iğne. Burda bende ateş kusma vs okuyunca korkarak gitmistim. Bilinen boyle bir etkisi yok biraz nazlanmis hanımlar diyip gülmüştü aile hekimim
Güzel o zaman içimi rahatlattınız olmayı düşünüyorum zaten hemşire de anlattı neden olması gerektiğini yan etkisini bilmiyorum ama tabi ki
Bunda endişe edecek bir şey yok sonuçta her ne kadar normal doğum planlansada önümüzde sezeryan gibi bir seçenek te mevcut ve sezeryan olmak için tetenoz şart yani ülkenin % 99 u yaptırıyor neden size bişey olsun bu kanıya nerden vardınız bilemedim