Tetanoz aşısı!

Ay kızlar ben bugün yaptırdım kolum çok ağriyo yaa kaldırıp indiremiyorum ne zaman geçer bilmiyorum bir ay sonra bir daha yapılacakmış

1 Beğeni

Gebeliğin kaçıncı haftasında olması lazım?

Bende yarın yaptıracağım :scream:

20 . Haftada

Bende bugün oldum doktorumla konuştum kendisi aile dostumuzdur içerisinde mikrobiyolojik hiç birşey yok tamamen anne ve bebek yararına mutlaka yaptır ameliyat sonrası çok zor vakalarla karşılaştım tetenoz aşısı olmayan anneler çok pişmandılar mutlaka ol deyince oldum

Valla yaptirdigimdan beri kolum ağriyo bir iki gün ağrır sonra geçer dedi bakalım artik

Yaaa hadi inşallah bakalım bende bugün gıdecegım

1 Beğeni

Yaptırdım çok şükür ikisinde de bi sıkıntım olmadı

1 Beğeni

Merhaba Anneler, bu konu hakkında birkaç birşey duydum bu aşı yapılmalı mı çocuğa bir sakıncası var mıdır acaba?

Ben de tedirgin olmuştum ama doktorum ısrarla yaptırmamı tavsiye etti :blush: aşı sonrası birkaç gün halsizlik ve kol ağrısı dışında bir şey olmadı gayet iyiyiz :blush::blush:

1 Beğeni

Merhaba bugün doktoruma sordum bu konuyu sizin soruyu görünce cevap vermek istedim biraz ağrı yapıyormuş ve bebeğin hareketlerinde yavaşlama oluyormuş çok gerekli değilmiş ama yinede sen bilirsin dedi bana ben yaptırmıcam siz yine doktorunuza danışınız.

2 Beğeni

Aşının etkisi kisiden kisiye degisiyo ben reddettim kuzenimin esiyle gebelik yasimiz arasinda 1hafta var o yaptirdi. 2gun sora kanamasi oldu simdi ayaga bile kalkmasi yasak

1 Beğeni

Cogu doktor aa mutlaka yapilmali diyo sizinki iyi vicdanliymis gercekten gerekli olmadigini soyleyebilmis. Tetanozu bende gerekli gormuyorum mantiken ama eskiden 3lu asi yapiyolarmis bogmaca,difteri,tetanoz simdi sadece tetanoz yapiyolar bogmaca ve difteri olmak istiyorum dedim elimizde o asilar yok dendi buarada aramixa hosgeldin ilk gonderinmis :slight_smile:

4 Beğeni

Hoşbulduk :smiling_face: ben çok sıcak bakmıyordum zaten doktorumda saolsun aydınlattı ve direk kafamdan sildim

2 Beğeni

Sezeryan mı Normal doğum mu düşünüyorsunuz? Sezeryan olacağım için çekingenim biraz.

2 Beğeni

Ortam steril,aletler steril,giysiler bile steril bacim evde yada tarlada dogurmayacaksan endise etcek ne var ki :sweat_smile:

3 Beğeni

Tetanoz aşısı için birçok söylem mevcut. Ben yaptırmadım. Doktorum da önermemişti.

2 Beğeni

Normal doğum olsa zaten düşünmem. Ama ameliyathane ayrı bir durum.Paslı alet kullanmayacaklarsa hijyene dikkat edeceklerse neden illa tetanoz aşısı diye diretiyorlar bunu anlayamıyorum. Aşıyı seven bir doktorum var.Bazıları şanslı ki onermiyorlar.Ben de vurulma taraftarı değilim. Hakkımızda hayırlısı bakalim​:blush:

2 Beğeni

Evet teşekkür ederim bilgilendirme için :blush:

1 Beğeni

Bence bunu buraya sorup aklını karıştırmak yerine doktoruna sorup daha sağlıklı bilgiler alabilirsin.Bende 2 doz vuruldum bebeği mikroplara karşı koruduğu için bahsettikleri kadar yan etkisi ya da acı yapmıyor bilgin olsun :slight_smile:

2 Beğeni