Tetanoz aşısı kaç hafta aralıklarla yapılıyor ve yaptırmak zorunda mıyız? 💉

En son 5 yıl önce olduysanız 2. Doz olunmalı ama 5 yıl içinde tetanoz olmuşsanız 2. Doza gerek kalmaz

1 Beğeni

Ben de emin değildim en son hangi sağlık ocağında olduysan orayı arayıp en son ne zsman tetanoz olduğunu sorabilirsin ben öyle yaptım

1 Beğeni

Pardon yanlış soyledim 2020 de mayis ayında olmuşum en son

1 Beğeni

Bence ikinci dozu olmana gerek yok

2 Beğeni

1 Beğeni

2 Beğeni

Dun ilk dozumu oldum ama kac kere yapilacak en son ben büyük oğlumda olmustum ikincide gerek duymadilar o yüzden unuttum bilginize sunarım :woman_shrugging:t2:

1 Beğeni

Doktor bana 16. Haftadan itibaren 6 defa vurulacagımı soyledi. Hatta artik bebekleri boğmacadan koruyan ignelerden cikmis onlardan vurulmamı istedi ozellikle

2 Beğeni

Bana oyle bilgi verilmedi beni aile hekimliği aradi gittim bir daha ki aralikta dedi :woman_shrugging:t2:

2 Beğeni

Banada saglık ocagim soylemedi 2 tane yeter dedi ama kendi özeldeki doktorum tetanozun artik yenisinin çıktığını soyleyince bende yeni ogrenmis oldum :blush:

2 Beğeni

Belki soyler benim dr bu pazar gideceğim kontrole bakalim hayırlısı

2 Beğeni

1 ay sonra tekrar olacak

2 Beğeni

Adacel mi ònerdi

1 Beğeni

1 ay arayla yapılıyor. 5 aylıkken bıçakla parmağım ciddi şekilde kesilince hemen tetanoz yapmışlardı. Sağlık ocağı ikinci doza gerek duymadı. Rüya’da olduğum tetanoz hala geçerliliğini koruyormuş

2 Beğeni

Ben ilk aşımı olduğumda gece ateşlenmiştim 2.aşımı yarın olucam yine ateşlenme yaparmı bende ateşlenmemin bebeğime zararı olur mu

1 Beğeni

Aşı ateşlenmeleri genelde uzun süreli olmuyor ama aşı olmadan önce bu sorunu hemşireye ya da doktora sorun isterseniz

2 Beğeni

Bende tereddüt ediyorum bu konuda bu aşıların yapılması güvenilir mi acaba

2 Beğeni

Hiç tereddüt etmeden yaptırın doğum sırasında kullanılan aletlerden vs şeylerden hastalık kapmamak için önem bende haftaya salı günü 2 olucam

3 Beğeni

Teşekkür ederim gittim yaptırdım bende bugün

2 Beğeni

Bı problem olsa doktor söyler

2 Beğeni