Tetanoz aşısı kaç hafta aralıklarla yapılıyor ve yaptırmak zorunda mıyız? 💉

Sonuç olarak yaptırdın ve sorun olmadı değil mi :blush: bugün yaptıracağım bende

1 Beğeni

Sorun yok canım

2 Beğeni

Ben cuma günü olacağım nasıl çok ağrı var mı bide 2. Doz ne kadar zaman sonra yapılıyor

2 Beğeni

İlk yapılınca anlamadım sonradan kolum ağrıdı halsizlik oldu ertesi gün hep yattım bir ay sonra ikinci doz inşallah

1 Beğeni

Teşekkür ederim

2 Beğeni

@Cansu.ylmz Kişiden kişiye değişiyor ağrı olayı. Mesela bende sadece çok ufak kol ağrısı oldu birkaç gün, o kadar. Halsizlik, ateş vs olmadı. Çok can yakan bir şey değil arkadaşım

3 Beğeni

Ben dün 2. Dozu yaptırdım sadece üzerine yatınca kolum biraz ağrıyor ama tabi bu aşıyı yapanın eline göre değişen bir durum arkadaşım ağrıdan ağladığını söylemişti belki de acı eşiği düşük bilmiyorum iki doz arasında 1 ay var

1 Beğeni

Yarın bakalım görcem teşekkür ederim arkadaşım,:smiling_face_with_three_hearts:

Teşekkür ederim​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Ben ilk başta sağlik ocağının ilk dozunu yaptırmış bulundum. O zamanlar adacelden haberim yoktu. En başta haberim olsaydı adacel tetcih ederdim. Fiyatı biraz pahalı ama bebeği boĝmacadan da koruyormuş. 20.haftada sağlık ocağındakini 28.haftada da(?) Adacel oldum

1 Beğeni

Ben geçn ay 7 sinde ilk dozumu yaptırmıştım bu ay ikinci doz için 6 sında gittiğimde yapmadılar bir ay dolmadan yapmıyoruz koruyuculuk olması için yarından itibaren birgün gelebilirsiniz demişlerdi bana.

1 Beğeni

Gecen gün saglik ocağına gittim bana ayin 28 29 da gel ikinci doz tatanoz aşısı yapacaz dediler ben hic iki defa ust uste tatanoz aşısı olmadım olan var mi aranızda

2 Beğeni

1 ayda 1 yaptılar bana

Hamilelikde 2 doz halinde yapiyorlar zaten bende o şekilde oldum normal olan bu

1 Beğeni

Ben de iki doz oldum

2 Beğeni

Bende 2 doz oldum hatta 3.dozu olduğunu ve bebeğin 3 aylık olduktan sonra olacağını söylediler.

2 Beğeni

Yani iki defa oldunuz sizde ben biraz korkuyorum da hatta gitmicem dedim niye iki defa yapılıyor bir yetmiyor mi dedim

1 Beğeni

Evet iki defa yapiliyor

1 Beğeni

Bir kere yapılması yetmiyor çünkü koruyuculuğu düşük oluyor. O yüzden belli aralıklarla gebelikte iki defa yapılması lazım. Doğumdan sonra da yine bir doz yapılıyor ve dozlar tamamlandıktan sonra 10 yıl vücudu koruyor.

Tetanoz aşısından korkmayın bu kadar arkadaşlar. Zararlı bir şey değil sonuçta. Doğum anında ya da herhangi bir yaralanmada bebeğinize ya da size bir zarar gelmesin diye yapılan bir şey yani

3 Beğeni

Bir ay arayla hamile birine yapılması beni korkutuyor yoksa normalde düzenli olarak 2 3 yılda bir oluyordum zaten

1 Beğeni