Çocuk büyür üniversiteye başlar, biz hala bekliyor olurduk sanırım
Doktorum da aile hekimim de olmamı söyledi ama olmadım olmayı da düşünmüyorum. Şu an 29 +5 deyim 32 ye kadar vaktin var dedi sağlık ocağındaki hemşiremiz ama olmayı düşünmüyorm hala daha.
Ben de 30+4 oldum. İlk devletin aşısını oldum ama sonra doktorum adecel aşısını önerdi.
@Betuesk aşınızı oldunuz mu bugün de şansınıza hava çok yağmurlu ve gök gürültülü inşallah gidebilmissinizdir.
Oldum çok şükür Sabahları iyi öğleye doğru bozuluyor diye sabah kahvaltı yapıp gittim erkenden. Bir de kan aldılar, idrar verdim bir de tansiyonuma baktılar. Şimdilik hiç ağrım yok inşallah değişmez bu durum
Evet bugün çok fenaydı hava
Eve girdim yavaştan başladı bozulmaya, akşama kadar devam etti resmen
@Betuesk kimse yan etkisinden detaylı bahsetmemiş. Sormuşuz ama yan etkileri yetersiz kalmış Bende yan etkisi kolda ağırlık oldu. 3 gün kadar sürdu. Dokununca hassastı
Benim ilk aşımda 2-3 gün boyunca neredeyse uyuyamayacak kadar ağrım olmuştu. Ateşim çok çıkmıştı, kolumda uyuşukluk oluşmuştu. Ama bu son aşım o kadar ağrılı değildi ilk gece çok uyandım dönerken falan ama yavaş yavaş her gün daha da azalarak 3. gün geçti sayılır.
Ben mahvoldum bakalım bugün nasıl geçecek. Üşüme, mide bulantısı, şiddetli baş ağrısı, halsizlik, gözlerde yanma. Kolumun ağrısı sırtıma vurdu O kadar hassas biri de değildim ben aslında Sivaslıların bir lafı vardır Malamat oldum
Bu kadar çok belirtisi yok diye biliyorum istersen bir doktoruna sor. Aşıyı yapan kadın normal diye geçiştirebilir
Pazartesi tekrar kan ve idrar sonuçları için gittiğimde görüşeceğim inşallah
Doktora gitmeme daha çok var
İkinci aşıyı olmadan görüşeceğim ama inşallah
Çok sağolun
Yok yan etkileri normal ebe beni hepsi için uyardı zaten, ben bu kadar etkilenmedim ama. Öncesinde hepsini söyledi sagolsun.
- Hafta aşısını yaptırmayan var mı ?
Hiç yaptırmayı düşünmeyenler mi?
Hayır 20. Haftada genel bir aşı yapiliyormus gebelere doktor tetanoz aşısı dedi. Bazıları yaptırma etme diyor ama birşey olsa mutlaka gel yapmamız lazım demezdi diye düşünüyorum. Gidip yaptırmayan bir sorunla karşılaşan oldu mu
Aşı içeriğinden dolayı yaptırmakta çekinenler çok oldu Aşı zamanı kadın doğum doktorunun da fikrini almak lazım
Ben 20. Haftada oldum sanırım tam haftasini hatırlamıyorum zaten önceden de olduğum için koruyuculugum vardı son doz yapildi . Ama zaten bence tetanoz aşısı gebelik olmadan da yapılması gereken bir aşı.
Tetanoz aşımın 2. Dozunu yaptırmam gerekiyordu 24 Ağustosta olması lazımdı ben gidemedim belirli bir süre var mı 2. Dozda yarın gidip yaptırsam bi sıkıntı olur mu bebek için hamilelikte herşeyden nem kapıyorum tarihi geçti diye korktum nedense
Çok bir zaman geçmemiş bence bugün yarın gidebilirsin. Ben de 2. Doz yerine adacel yaptırmak için aşı arıyordum 2. Dozun zamaninı gecirmiştim sağlık ocağı devamlı arayıp sık boğaz yapıyordu.
Hangisini yaptırdın peki @Cansu
Banada tarih vermişlerdi fakat ellerinde aşı olmadığı için uzun bir süre sonra çağırdılar. Sıkıntı olup olmadığını sorduğunda problem olmuyor denmişti