Merhaba anneler, ebemiz tetanoz aşını vurmak için çağırdı. (20+3) Siz kaçıncı haftada aşı oldunuz? Bi yan etki hissettiniz mi?
16.hafta da söyledi aile hekimi eğer kontrolde bebekte bir sıkıntı görmezse
Anneler çok korkuttu beni, biri ben hiç yaptırmadım diyor diğeri 8. Ayımda vuruldum. Ya bebeğe zarar verirse diyor. Bildiğimden de şaşırttılar. Faydasını anlattım. Doktorum izin verdi dedim. Biraz korkuttular
Bence dr.ne diyorsa odur bebeğe zararı olsa dr.zaten önermez.Herkes kulaktan dolma şeyler demese keşke bende sinir oluyorum
Sağlık bakanlığında çalışan bir tanıdığım var. Aşıları toplatmışlar. İçlerinde baska etkenler olduğunu söyledi. Hala araştırmaya devam ediyorum. Olmak istemiyorum ama kararsızım tabi
25 haftada falandı galiba griptim onun için geç oldum mecbur olmam lazım çünkü ameliyat olacağım Allah korusun herhangi bir şey olsun enfeksiyon gibi yani zor bir şey
Birileri de sağlık bakanıyım diye övüne övüne geziyor. Ebe bugün aradı yarın gel dedi. Taşınmadan önce gittiğim sağlık ocağı ile de konuştum. O da hiç öyle kötü yorum yapmadı. Elimize cam batsa çivi batsa yine tetanoza ihtiyaç olucak. Normal doğum da olsa sezaryen de olsa neşterleniyoruz. Yine korunmak için ihtiyaç. Vücuda giren enfeksiyonu engelliyor.
Bahsettiğiniz doğruysa bu sadece hamileyi değil tetanoza ihtiyaç duyan herkesi ilgilendiriyor. Eşim daha 2 ay önce tetanoz olmak zorunda kaldı. Bir gün kala insanı kararsız bırakılmaz ki
Sağlık bakanlığında çalışmak sizce önemsiz mi? Her bilgiden haberleri var. Benim de ebem arayip Nisan ayi sonu icin çağırdı ve aşı olmazsam doğum sırasında ölme riskimin olduğunu bile söyledi (!) fakat araştırma yaparsaniz boyle bir sey yok. İnternete “Tetanoz aşıları neden toplandı?” yazarsaniz cikan sonuclar dogrultusunda siz de bana hak vereceksiniz. Kararsız bırakmak degildi niyetim sadece anne adayı olarak şüphemi belirttim.
Ben sizi kırmak veya sinirlendirmek istemedim. Şaşkınlığımı ifade ettim. Yazınızı okuduktan sonra internette araştırma yaptım ve tekrar doktorumla görüştüm. Size karşı sert bir çıkış yaptığımı düşünmüyorum. Aksine, verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim
Hayır hayır sizi tamamen alıyorum, sinirlenme ya da kızma söz konusu değil Bilgi paylaşımı hepimiz için önemli. Rica ederim, ben teşekkür ederim
Ben zaten tetanoz aşısını yaptiricam ne olur ne olmaz
iki tetenoz aşımı da vuruldum gayette hiç bir sorun yok 3 cü dozu da olucam bebek 3 aylıkken 3 cü doz aşı için gidicem
Ben bir tane sanıyordum kac tane oluyor ki
Ben ilk hamileliğimde iki tane vurulmuştum şimdi bir tane tek vurdular 3 tane vuruyorlarmış
Ben 20+2 de oldum birde üstüne grip oldum cok fenayım
1 ay önce grip oldum. Geçen hafta tetanoz oldum (20+3) ardından 2. gribi oldum. Tesadüftür diye düşünüyordum demek ki sen de öylesin (Bugün 21+2)
Hiç sorma ya bugun 20 +3 gun hamileyim dünden beri kendime gelemiyorum ya birde üstüne aşı olunca hepten pert etti kolum ağrıyor üstüne gripim ne yapacağımı şaşırdım ya nasıl atlatıcam gribi bilmiyorum yatmakta sıkıldım ya yürümek istiyorum aşı olduktan sonra uc kere tansiyonum düştü of of eşimde kalk hastaneye gidelim en azindan serum takarlar dedi ama ben kabul etmedim keşke etsemeydim ya offf
O zaman sen grip olduktan sonra mı aşı oldun
Aşıdan önce öksürük basladi sonra gribe çevirdi onun üstüne aşı oldum iki gündür fenayım ya
O zaman seninkisi aşıdan değil. Zaten grip olacakmışsındı. Benim de ilk gribim öksürük ve boğaz ağrısı ile başladı