Aşıdan sonra beni pert etti zaten
2 tanesini hamileyken vuruyorlar 3 cüsünü de bebegin 3 aylıkken gidiyorsun 3 cü tetonoz aşısını ama 3 cüsü zorunlu değil ama 3 cü tetenoz aşısını vurulursan 2 ci hamileliğinde tekrar tetenoz aşısı vurulmana gerek kalmıyor sağlık ocağı doktorum böyle söylemişti
Merhabalar ben anne karnında bebeği olabildiğince dışardan alınacak herseye en az maruz bırakmaya özen gösteriyorum. Sırf bu yüzden gebeliklerimden önce toplam 5 doz yaptırdım.Sizlerde aşılarınızı tamamlarsanız sonrasında gerek kalmaz inşallah.Yapılmaması durumunda ihtimaller sıkıntılı.Bebeklere 2.ay aşısında yapılan karma aşının içinde de tetanoz aşısı var.Zararlı olsaydı bebege yapılmadı.Tabiki her durumda karar sizlerin.
Ben ilk dozumu yaptirdim şimdi ikinci doxu bekliyorum ben sonradan keşke yaptirsaydim dememek yani pişman olmamak için yaptırmaya karar vermistim
@elifdrcnyrk @Anne_adayı @Seda1 @ozlemmustafa.demirca @Mutlubiranne_1 @Songül19
Tetanoz ile ilgili yeni bir bilgi öğrendim. Büyük kararsızlığın ardından ilk dozumu olmuştum. (İlk dozun 1 ay koruma süresi var) doktoruma 2. Doz zamanımın geldiğini ve tekrar önerisini sordum. 27. Haftada adacel isimli aşıyı vurulmamı istedi. Bu aşının bir öncekinden farkı içinde boğmaca olmasıymış. Bebeği doğduğunda aşı zamanı gelene kadar boğmacadan koruyacakmış. Daha önce tetanoz aşısı hakkında araştırma yaparken bu aşıyı duymuştum. Amarikada artık bu aşı varmış falan. Siz de isterseniz bu konuyu bir doktorunuza danışın Cevaplarınız için de teşekkür ederim
Of bu aşılar hakkında hala cok kararsızım ve iyi seyler düşünmüyorum malesef
Aşılar toplandı diye çok moralimiz bozulmuştu. Doktorumun önerdiği aşı sadece eczanelerde var. Onlar da soğuk zincir kuralına uymak zorundalar. Bi nevi özel aşı gibi oluyor. Bu yüzden bir ay önceki ay kadar gergin değilim.
Bir hamile kadını bir aşı yüzünden bu kadar strese sokmayı nasıl başarıyorlar
Saglık ocaği aramadan ben arayayım dedim. O aşıyı duymadık dedi. İçinde ne var dedi. Tetanoz difteri bogmaca dedim. Hamileler için ayrı aşı geliyor bunun içinde zaten difteri tetanoz var. Ayrıca boğmaca 5 yaşından büyüklere vurulmaz dedi. Senin doktorun kim yaptı adacel aşısını vurmayacak mısınız dedim. Recete yazsın vururm. Aşıdan süphen olduğu için mi vurulmak istemiyorsun dedi Gecen ay da aşı olmadan önce endisemi sizinle de paylaştim. Size Güvenmeseydim o aşıyi da olmazdım dedim. Doktoruma güvendigim için bu aşıyı olmak istiyorum dedim
Tetanoz hakkındaki görüşlerine saygı duyuyorum. Amacım kararını değiştirmek asla değil. Benim kararıma saygı duyduğunu hissettigim için paylaşmak istedim. Lütfen beni yanlış anlama aşı yüzünden aylardır stres oluyoruz
Ayrıca geçen ay araştırmalarıma göre doktorumun her hastasına tetanoz önermediğini gördüm. Benim içimi rahatlatan bu olmuştu. Ezbere bilgiler savurmadığı için doktoruma güveniyorum.
Hayır hayır karar değiştirmek değil, gerçekten çok haklısın endişe vermeleri cok kötü. Yıl olmuş 2023 hâlen aşı hakkında kararsizligimizi tartışıyoruz
@İlknur burdaki gerginlik sizi üzmesin. @elifdrcnyrk hanim da tetanoz aşısıni oldu. Ben de oldum. Tetanozdan sonra detayli utrasona girdim. Hekim bebek sağlıkli dedi
Yok zaten aşımı olacağım olunması taraftarıyım adaceli araştırmam için de bir fırsat benim için sadece ebe beni arayacak diye bekliyorum hala, ne zaman derse o zaman gideceğim. Tetanoz aşısı her türlü durum için gerekli bence
Evet aşı için gerekli yerlerle görüştüm herhangi bir sorun olmadığı söylendi ben de aşımı oldum. Bugün de detaylı ultrasona girdim herhangi bir sorun çıkmadı çok şükür. Zaten artık sadece hamile ve çocuklara tetanoz vuruluyormus çünkü aşıların hepsi deprem bölgelerine gitmiş. Yeterli aşı piyasada yokmus.
Kızlar sizler kaçıncı haftada ilk tetanoz aşınızı oldunuz ? Beni arayan soran olmadı sağlık ocağından (biz sizi ararız demişlerdi) Bugün aradım, anne bebeği hissedince yapıyorum ben dedi ebe. Yarın yapacaklar ilkini ama merak ettim sizler kaçıncı haftada oldunuz ? Biz 5 aylığız şuan
20.Haftada sağlık ocağının tetanozunu oldum. 28.Haftamda da doktorumun önerdiği aşıyı oldum. Tetanoza gitmeden önce doktoruna bilgi vermen gerekiyor. Doktorum beni tembihlemişti. Tetanozdan önce bana sor dedi
Ben hastanede sorduğum zaman doktoruma tetanoz için sağlık ocağından gebelik takibi açtır zamanı gelince ebe seninle iletişime geçecek demişti o yüzden tekrar bilgilendirme ihtiyacı hissetmedim.
Ay çok sevindim. Geç kaldım diye korkuyordum içim rahatladı
19 ve 20. Haftadan önce önermiyorlar
@İlknur geç kalmamışız
Evet ama biz arayıp gitmesek onların arayacağı yok valla iyi ki biz düşündük.