Tetanoz aşısı kaç hafta aralıklarla yapılıyor ve yaptırmak zorunda mıyız? 💉

20 bitmeden gel dedi ama çevremden bitsin öyle git dediler o yüzden merak ettim

20 bitmeden gel dediyse oyle yapip git bence 1 ay sonra bidaha cagiriyolar cunku ikincisi icin

Evet yarın tekrardan konuşacam ne zaman gel derse giderim artık teşekkür ederim

Bana da sağlık ocağı ilk dozu 16. Hafta , ikinci dozuda 4 hafta sonrası demişti. Ama şimdi okuyorumda 20. Haftadan önce vurulması durumunda düşük riski olabilir diyorlar , açıkçası beni korkuttu

Ya çok erken gerçekten 20.haftada diye biliyorum ben neden size bu kadar erken yapıldı ki acaba ilk doz 20 ikincisi 24. Haftada yapılıyor bildiğim kadarıyla

Ben 12. Haftamdayim sağlık ocağı 16. Haftadan ariyacagim dedi,o halde aradiklarinda ben 20.hafta da gelicem desem hakkımı kaybeder miyim bilemiyorum

Hı ben yaptırdınız sandım bence doktorunuza sorun yinede ona göre yaptırın ben hep 20.haftada biliyorum yanlış yönlendirmekte istemem

Teşekkürler , cumartesi kontrolüm var insalllah belki cinsiyetine ogrenirim

İnşallah hayırlısı olsun sağlıkla gelsin bebişlerimiz inşallah :pray:

Gittiğimde sorcam merak ettim gercekten :smiling_face:

1 Beğeni

Ben 22.haftadayım saglık ocagındaki ebe haftaya gel ilk dozunu vuralım dedi yani 23.haftada olacagım bı sorun olurmu dedim geç olur gibisinden hiçbir sorun olmaz ben vururum dedi. Benim enfeksiyon vardı o tetikler dıye de biraz böyle oldu benım

Merhaba, ben mühendisim. İşe girişlerde şimdiye kadar hep tetanos aşısı olduk. Ancak en son bir proje için Tüpraş’a girerken aşı zorunluluğu yoktu. İş yeri hekiminin verdiği bilgilere göre aslında tetanos aşısının koruyucu olup olmadığı bilinmiyor bile. Şöyle açıklamıştı; ‘Örneğin hepatit için kan alındığında, 10 ml kanda %1 virüs varsa koruyucu değildir. 10 ml kanda %30 virüs varsa bağışıklık oluşmuştur. Hepatit, kızamık vs gibi virüsler için bu ölçüm var. Ama verem ve tetanos için böyle bir ölçüm yapılamadığı için, koruyucu olup olmadığı bilinemiyor. O nedenle biz artık tetanos aşısını iş yerlerinde zorunlu istemiyoruz’ demişti. Ben o yüzden hamileliğimde tetanos aşısı yaptırmayacağım. Bunu öğrenmeden önce yaptıracaktım ama gereksiz olduğunu düşünüyorum şu anda. Yine de sizi etkilemiş olmak istemem. Detaylı araştırmanızı öneririm. Sevgilerle :smiling_face_with_three_hearts:

Bazı sitelerde bebek sakat kaldı gelişimi durdu vs gbi yazılar okudum bu beni korttu açıkcası ne yapmam gerekio emin değilim

Bende anlamdim benimde 3 gebeliğim banda gerek yok olmana dedi ama etrafımdaki gebeler ve burda okuduğuma göre herkez oluyor

Bende 17 haftamdayim ama olmak istemiyorum olmayınca bebeğe herhangi bişey olur mu korkuyorum

Böyle şeyler söyleyerek insanların kafasını karıştırmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz senelerdir bu tetenoz aşısı var mı var? Bir şey olacaksa zaten bu aşı yaptırsan da yaptırmasan da olur her şeyi aşıya yüklemeyin ya Allah aşkına aşısız bir yaşam düşünebiliyor musunuz? İlk gebeliğimde oldum aşı hiçte bir şey olmadı.

1 Beğeni

Koruyuculuğu kesin olmayan bir şey için ben risk almayacağım açıkçası. Dayımın eşi yengem ilk bebeğini 7 aylıktı sağlık ocağında tetanos aşısı olduktan 2 gün sonra kaybetti. Tabi hiç bir doktor tetanos aşısından demedi ama bu kadar tesadüf olamaz bence. Biz o zaman tetanos aşısından dolayı bebeğin öldüğünden şüphelenmiştik.

Bnde olmadim düsük yapan kanamasi olan cok duydum

Kimsenin kafasını karıştırdığımız yok. Siz gidin olun. Herkes istediğini yapsın. Herkes yaşadığı, duyduğu tecrübeleri paylaşıyor. Kimseye burada illa aşı olun ya da olmayın demiyoruz!

1 Beğeni

Merhaba ben yeterli bilgi sahibi değilim bu konuda ama benim durumum şu şekilde. 25 haftalık tüp bebek gebesiyim ve ilk üç ay yoğun kanama düşük riski geçirdim. Doktoruma aşı durumunu sorduğumda bu aşıların sağlık bakanlığı onaylı olduğunu fakat bazen yan etkilerinin bazı gebelerde kasılmalara sebep olduğunu söyledi. Tabiki bu sende olmayabilir de dedi. o sebeple bana vurdur ya da vurdurma diyemedi açıkçası. Daha sonra sağlık ocağındaki hemşirem ise tüp bebek ve riskli gebeliklerde vurdurmayı genelde önermediklerini ve kadın doğum doktorumuzun adımıyla hareket etmemiz gerektiğini bildirdi ve ısrar etmedi. Ben de vurdurmak istemediğime dair bir kağıt imzaladım.