Tetanoz aşısı kaç hafta aralıklarla yapılıyor ve yaptırmak zorunda mıyız? 💉

Ona bakarsanız sezeryan de belden uyuşturuyorlar çok tehlikeli, felç kalma olasılığımız da var, ki 6 sene önce sezeryan oldum ondan sonra omurilik ağrısı ve inanılmaz bel ağrısı oluştu hep bende

Yok ben tam narkoz aliyorum istemedim​:rofl: onh

Canan hoca “Ekmek de yemeyeceksiniz, pilav da yemeyeceksiniz, bulgur da yemeyeceksiniz, yulaf da yemeyeceksiniz, makarna da yemeyeceksiniz.” diyor. Aşıya gelene kadar onları da yapmak lazım :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

1 Beğeni

Allah aşkına bu nasıl bir hastane ki sizi kör paslı bıçak neşter ile ameliyat edecek halleri Yok ya… zaten steril olmak zorunda ameliyathane bu onların sorumluluğu. Tetenoz diye de böyle kandırıyorlar ahh ahh

Ya oylede her kafadan bir ses cikiyor yok olmazsan boyle olursan boyle olur dusuk riskimde vardi icimde hic istemiyor olma diyor.ilk gebeligimde oldum tetanozu ama 12 sene gecti neler degisti neler :rofl: dogal bisey kalmadi

Tetanoz aşısı oldunuz mu eger olduysanız kaçıncı haftanızda ve gereklimi sizce

Ben oldum aile hekimim 22. Haftada istedi ama kadın doğum doktorum 27. Haftada olmamı istedi bence gerekli çünkü aşı senin için degil bebek için doğum sezaryen olursa herhangi bi hastalık kapmaması için diye biliyorum

20 ve 25. Haftada oldum. Agri, ateş vs gibi yan etki yaşamadım. Bence gerekli.

1 Beğeni

Ben iki kere oldm doktorumda onerdi benim ve bebek icin cok iyimis ilkini 3 cu ay dogerini 5 ay vurdum ve dogumdan sonra tekrar vuracağım hem ben hem bebek

Ben ilk gebeligimde de oldjm sorun olmadi, ikinci gebeligimde ilk asimi oldum sadece kolum ağrıdı. 2.yi de 8 9 gun sonra olacağım. Herhangi bir kotu etkisini ilk gebeligimde yasamadim icin kendim tercih ettim, doktorum da onerdi. Iciniz nasil rahat edecekse oyle yapin​:blush:

Tesekkür ederim bilgilendirdiginiz için

1 Beğeni

Bugün oldum, 24+5 günlüğüz :slightly_smiling_face:

Tabiki gerekli. Benim elime demir kıymık girdi çıkaramadık evde sağlık ocağına gittim, ilaç döküp çıkardılar ardından hemen tetonoz aşısı yaptılar. Şakası yok bu işin Allah muhafaza

1 Beğeni

Bende yaptiricam 21. Haftadayiz 24-25 gibi gel dedi sağlık ocağı. Doktorumda yapılmasını önerdi doğum anında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem amacli​:+1:

Beni 16.haftada çağırdı ebe ama bayramın son gününe denk geliyodu 18.haftada oldum ilk dozu ikincisini de 1 ay sonra gel dedi cuma günü gidicem 23+3 te olucak o da

Kaçıncı haftada olmak gerektiği aşının kaç doz olacağı ile de bağlantılı. İki doz olacaksanız birinci ve ikinci doz arasında 1 ay olması gerekiyor ve son dozu 35.haftaya kadar olabiliyorsunuz. Sonrasında olursanız koruyuculuk oluşmayabilir. Üç doz aşı olacaksınız ilkini daha da erken vurunmanız lazım ki üçüncü doza da zaman kalsın.

Aynen ben iki çocuğumda da olmuştum o yüzden 3. De tek doz yapacak onu da 24-25 arası gel dedi

İlk 20.haftamda oldum 2.cisinide 28.haftada oldum oyle bi yan etkisi olmadi hafif cok az bi agri oldu oda geçti gün içinde

Merhaba kızlar bu tetanoz aşisinin bi zararı var mi çok karararsız kaldım bazıları da bebeğe zarar veriyor kalbi duruyor uazmiş:face_holding_back_tears:çok kararsız kaldım

Kuzum aşı konusu yasak diye biliyorum…ama bn iki doz yaptırdım ve zararı yok aksine doğumda olsun hamilelikte olsun paslı bir şey batması daha tehliklei