Tetanoz aşısı kaç hafta aralıklarla yapılıyor ve yaptırmak zorunda mıyız? 💉

Bende daha yeni sağlık ocağında oldum 19 haftanın içinde çağırdı ama bebek hareketlerini tam olarak hissetmddiğim için 2 hafta sonra gel dedi işte yeni oldum en son 2019 da olmıştum diğer hamileliğimde bu seferde hatırlatma dozu yapallım dedi hemşire

Tetonoz asisi hakkinda herkesin aklinda ayni soru galiba cogunluk ne diyor arkadaslar yaptiranlar kac haftalikta yaptirdi internette 30 haftadan sonra yaptirin deniyor cok kararsizim

Ben 20 yada 21. Haftada yaptırdım ilk dozu

2 Beğeni

İlk doz 22. Haftada ikinci doz ilk dozdan bir ay sonra yapılıyor. Ben yaptırdım genelde herkes yaptırıyor.

30dan sonra yaptırılan bir tane aşı var. Tetanoz+difteri+boğmaca olan. Parayla alıp yaptırıyorsun başka yaptırmana gerek kalmıyormuş. Videoda doktor bey öyle diyordu.

1 Beğeni

Benimde daha vakit gelmedi galiba aşı için benim doğum sezaryen olduğu için yaptircam inşallah

1 Beğeni

Benim aklımda hiç soru işareti yok kesinlikle aşı yaptırmayacagim . Tetenoz aşısı düşük ve bebek ölümlerine sebebiyet veriyor ve bunu bilebilede ısrarla vurdururln baskısı yapılıyor ve hiç bir sorumluluk dahi alamıyorlar… Alişan yıldıran hocanın bununla ilgili aşılar ve özelikle gebelere yapılmaması gerektiği ile ilgili açıklamalari mevcut

2 Beğeni

Bende bugün aşı oldum 21+3 de tabiki aşı olma taraftarıyım olmama durumunda çok sıkıntı oluyo ilk gebeliğim de de oldum

4 Beğeni

Banada salı günü asi için gel dedi sağlık ocagndaki doktorum ozmaanda 17+4 oluyorum ilk hamileleigmde kaçıncı haftada oldum bilmiyorum sizce erkenmi 17.haftada

Yapilinca anladimda yapilmayincada riski var hangi risk daha baskin

1 Beğeni

Ayni gibiyiz benim ebe aramadi daha suan 16+1 haftada 17 olcam ama yaptirmiycam ben karar verdim

1 Beğeni

Ben yaptırmadım

Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum ben de senin gibi düşünüyorum ve yaptırmadım yaptırmayı da düşünmüyorum

3 Beğeni

Canan hocayı dinlesek vallahi aç kalır yaşayamayız :joy: tetanoz aşısının bebeğe gelişim geriliği nasıl olsun mümkün değil ki zaten bu aşıyı sadece hamilelere yapmıyorlar, biz trafik kazası geçirdik hemen yaptılar aşıyı, sezeryan doğum yapıcam diyorsun ameliyathanede velev ki makas küflü veya yeteri kadar sterlize edilmedi ki bunu görmüceksin o zaman sen ve bebeğin büyük sıkıntı yaşarsın, kendi tercihin tabi ama bu aşıları kovit aşılarıyla bir tutmamak gerekiyor bence

7 Beğeni

Sen oldunmu asiyi bunu birde tetanoz+difteri+bogmaca asil onemli olan bogmacaymis oda eczaneden ayrica aliniyormys yaptirrsam bunu yaptircam​:rofl:

Sana kesinlikle katılıyorum benim ilk gebeliğim sezeryanla oldu bu da sezeryanla olucak anlatmak istediklerimi sen yazmışsın burdan teşekkürler

2 Beğeni

Bende katılıyorum benim doğum da sezaryan

2 Beğeni

Yani eşim 2 hafta önce yine tetanoz oldu sağlık taraması vardı bu kadar abartılacak bir durum yok bence, ayrıca şu meşhur hocalar para karşılığında TV lere çıkıp onu böyle yapın bunu böyle yapın diyorlar ben inanmıyorum açıkçası, ayrıca kızıma özel aşılarını da yaptırdım hiç pişman değilim imkanım elverirse yeni doğacak çocuğuma da yaptırıcam

1 Beğeni

Ben yaptirdim dogum sirasinda kullanilan aletlerden felan mikrop kapmiyalim duye yapiyorlar

2 Beğeni

Oylede pek iyi seyler konusmuyorlar her kafadan bir ses cikiyor anlayacaginiz kararsizim