Süpersiniz @Zühre ![]()
Ben de 5 haftaya kadar içtim. Ben çok dua ettim allahım nolur beni sigara ve siyah koladan kurtar dedim. Hamile duam orda tuttu galiba. Sigaradan ve koladan bir tiksinme geldi. Ne zaman sigara kokusu duysam istifra ettim. Bi yudum kola aldım midem yandı. Tüm dilek hakkım bitti galiba ![]()
Sensin süper ![]()
![]()
Arkadaşlar merhaba 6 haftalık hamileyim 2 haftadır gebeliğimi biliyorum ve sigara kullanan biriyim bırakmak için çok uğraşıyorum iç bulantım daha başlamadı onunla beraber bırakırım diyordum hamile kalamdan önce. eşim en düşük nikotnli sigara alıp geliyor ama bırakamıyorum içerken ağlıyorum vicdan azabı çekiyorum aranızda böyle anneler var mı tavsiyeleriniz nelerdir
Merhaba canim aramıza hoşgeldin gebeliğin hayırlı olsun![]()
keske herkes su illeti birakabilse ben kullanmiyorum o yüzden bilgim yok ama olan arkadaşlar sana yardimci olur bu konuda
Aramıza hoşgeldin
@Sıdıkaa
Gebeliğin hayırlı olsun ![]()
Ben de ikinci gebeliğimde bırakamayan biriydim. Doktorum da çok kızardı ama günde 1 paket içen ben 2-3 taneye kadar indirmiştim. Kendime sayı belirliyordum, o sayıya göre içiyordum
Siz de böyle yapabilirsiniz
Bende aynı şekilde günde bir paket içen biriydim 5 e kadar düşürebildim
: umarım bebeğime zarar vermeden bırakabilirim
Rabbim kolaylık versin
@Sıdıkaa
Aminnn teşekkürler ![]()
Bende 30 haftalık hamileyim bırakırım diye tiksinirim diye çok dua ettim ama bırakamadım çok şükür bebeğimde bi şey yok ama içim rahat etmiyor ama bırakamıyorum da elimden geldiğince az içmeye çalışıyorum bağımlılık çok kötü seni çok iyi anlıyorum inşallah rabbim yardım eder de bırakırız ![]()
Transferden 1 ay önce bıraktım şuan şeker çikolata sigara tüketmiyorum normalde hiç iradeli bir insan değildim ama küçük bir şeyin bana tutunması beni onu hissetmeden bile daha bilinçli hale getirdi canım çok sigara istesede ona asla bunu yapamam ![]()
Keşke senin kadar düşenceli olabilseydim ama yapamadım etrafımda içen insanlarda var emzirme döneminde dahi içenler onlardan da biraz sorun etmedim ama gerçekten bırakmayı çok istiyorum
Eşimde senin yaptığın gibi olmasını çok istedi hamilelikten önce bırakmamı ama beklemediğimiz anda geldi daha 2 aylık evliyim
inşallah sendeki irade bir an önce bana da gelir
O etraftakiler çok etkiliyor onda olmadı bişey bende de olmaz diyorsun demi ben kendimi hep öyle avutup içiyorum![]()
umarım başarırız
Aynen öyle eşimin bi arkadaşının eşi içiyordu depremde hamileydi paket paket sigara bitiriyordu 2 aylık felandı çocuğu sağlıklı oldu doğdu hala içiyor bende kendimi öyle avutuyorum inşallah bizde başarırız bırakmayı rabbim yardımcımız olsun ![]()
Merhaba @Sıdıkaa hoşgeldiniz
üzülmeyin inşallah bırakırsınız ben de 5. Haftada mide bulantısı ve tiksinme ile bırakmıştım aniden kesildiğinde bırakmak daha kolay
Umarım öyle olur🫶🏻
Kızlar 7+2 deyim öncesinde 2 günde bitirdiğim paketi şuanda 3 4 günde bitiyorum günde 4 5 sigara içiuorum azalttım ama tamamen bırakamıyorum hamilelikte sigara içen varmı ?
Maalesef bende bırakamadım daha.9+5 oldum.Aynen günde 2 paket içiyordum.Simdide 4 5 sigara kadar düştü.Her ictigimde vicdan azabı çekiyorum ama zıkkımı bırakmak çok zor.![]()
![]()
Bide bu sigara yüzünden bebişlerime bişey olacak diye çok korkuyorum çok.
Bu korku yüzünden bebeğimi öğrendiğim gün bıraktım 36. Haftadayim sadece 1 kere içtim bazen canım çok istiyor evet ama kendi zevkim için bebeğime zarar verme düşüncesi daha ağır basıyor