Arkadaşlar 6+4haftalik ikiz bebislere hamileyim.Sigarayi bırakmak çok istiyorum ama bırakamıyorum.Her içtiğim de vicdan azabı çekiyorum.Bebişlerime bişey olacak diye çok korkuyorum.Onlarin günahına giriyorum.Onlarida duman altında bırakıyorum.İnanin çok üzülüyorum çok.Eşimde içiyor.Ne olursunuz sigarayı bırakma konusunda yardım edin bana.Nasil kurtabilirim bu zikkimdan.Ailem çok baskı yapıyor.İste bebişler gelişemez,beslenemez, gibi gibi bir sürü şey söylüyorlar.Çok zor durumdayim.
Azaltarak bırakabilirsiniz. Evet, çok zararlı maalesef
En azından olabildiğince azaltın. Mesela belli bir sayı belirleyin, o sayıyı aşmayın. Sonra giderek o sayıyı da azaltın. Faydası olacaktır
Tşk ederim canım.Zaten ben paket almıyorum.Esim alıyor.Sabah 3 tane falan bırakıyor.Aksam gelesiye kadar onları içiyorum.Aksam geldikten sonra yatasiya kadar içiyorum.Gene baya azaltım.Onceden 2 paketi buluyordu.
Eşin gelene kadar 3 tane içmek yerine yatana kadar 3 tane içebilirsin
Çok krize gireceğin zaman içmen daha iyi olur
Evet aslında mantıklı ama işte paket olunca duramıyorum içmeden.
Bebeklerini düşün olur mu ? Hem de 2 tane can taşıyorsun. Seni çok iyi anlıyorum ama onları düşündükçe kendini tutarsın
Ah canim bende 18 haftalik hamileyim bende iciyorim bırakamıyorum azaltmaya çalışıyorum iste biraz
Bende bi ara tam bırakıyodum iki gün üst üste hiç içmedim bu konuda mesela eşin sana sınırlı sayıda vermesini isteyebilirsin biraz da baskı gerekiyor ben 27 haftalık hamileyim malesef bende bırakamadım 1 paketi 3 günde bitiriyorum kendim alıyorum eşim vermiyo para bulursam alıyorum alamazsam içemiyorum içemediğim zamanlar sürekli bi şeylerle meşgul olmaya çalışıyorum
Çok ama çok zor canım.Lanet olası bağımlılık bırakmıyor.Bende azaltmaya çalışıyorum ama azaltarak bırakılmıyor işte.Biranda birakcan ve evde sigara olmiycak hiç.Bi sürede kokusu almiycan.Ben bı ara biranda bıraktım 6 ay içmedim hiç.Ama işte tekrar başladım.
Tamam canım sigara yüzünden iyice nefes nefese kalmaya başladım.Hem bana hem bebißlerime zarar veriyor.
O zaman bebişlerin ve kendin için günde sadece 3 tane kuralı koyarak başla
Sana inanıyorum
Tşk ederim tatlım.Basaracam ben bunu.
Bende içiyordum hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım kendime de çocuklarıma da yazık dedim benden kıymetli mi dedim bide kokusundan tiksindim ben midemi daha çok bulandirdi o yüzden rahat bıraktım sanırım leblebi fıstık fındık taşı yaninda bence bide ilgilenecek birşeyler bulmaya çalış Allah yardımcın olsun
bende senin gibi hissediyordum hamilelikten önce günde 7-8 tane içiyordum hamile kaldığımı öğrendiğimde kendime söz verdim 3 den fazla içmicem diye şimdi var ya aklıma bile gelmiyor yanımda biri sigara içmediği taktirde bu arada 5 haftalıkken öğrendim gebe kaldığımı şuan 7 haftalığım 2 haftada sigarayı unuttum diyebilirim
Ben de sigarayı hiç bırakmayı düşünmezdim eşimle birlikte bıraktık 2yıl oldu ve şuan 1saniye bile icimden olsada icsem demiyorum yeniden başlama istegim hic yok ben bir anda kestim bidaha da içmedim ben bile şaşırıyorum kendimi takdir edip poh pohluyorum ilk 3 ay çok zor oluyor yalan değil ama sonra bakiyorsun saçların ter temiz ellerin sigara kokmuyor işlerin yarim kalmiyor sigara insanın vaktini de çok alıyor sigara bırakınca biraz kilo alınıyor belki bünye meselesidir ben çok zayiftim biraz aldım hamileyken bir anda kesemezsen de su iç mesela sigara yerine aklina su gelsin su cocuga da faydali su içince tuvalete gidersin sigara aklina gelmez ben hamile degildim mesela aklima gelince yeşil çay içerdim sigara yerine iradeli olursan başarırsın beyin de bitiyor iyi ki de bırakmışım diyorum
Ne güzel anlatmışsınız
Dilinize sağlık
Ben de şu an sigara kullanıyorum. İlk gebeliğimde birden kesmiştim ve 12 ay hiç kullanmadım. Sonra tekrar başladım. Bu gebeliğimde de çok çok azalttım, günde 3-4 taneye kadar düşürmüştüm ama keşke hiç içmeseydim tabi ki. Hala kullanıyorum ve dediğiniz gibi aslında irade meselesi. İnsan bırakmak istemeyince türlü bahanelere sığınıyor
Şu an yaşantım bazı sebeplerden dolayı çok çok farklı bir konuma geldi. Hani çok zengin bir insanın bir anda iflas etmesi gibi bir durum gibi düşünülebilir. Ha çok şükür bu verdiğim örnekteki gibi de değil yaşantım ama biz de farklı yönlerden batıştayız. Maddi açıdan çok şükür ki çark dönüyor ama hani diyorum ya belki bu da bir bahane ama bunca sıkıntının içinde kafamı toplayabildiğim tek an çocuklar uyuyunca sigara içtiğim an. O yüzden bırakamayanları da çok iyi anlıyorum, bir anda bırakanları da çok iyi anlıyorum. Her ikisini de yaşadım çünkü. O yüzden yazdıklarınız çok etkiledi beni. Umarım bırakmak isteyenlere bir yol olur. Ben şu an kendi isteğimle bırakmıyorum
Ben 5 haftalıkken bırakmıştım. Eşim bir kere bile zorlamadı. Ben kendime kıza kıza bıraktım. Çok dua ettim. Bulantılar başlayınca sigaranın kokusundan tiksinmeye başladım. Sen de yapabilirsin arkadaşım ilk zamanlar yoksunluktan dolayı devamlı sinirleneceksin bu da bir süre sonra geçiyor.
Canım beni yanlış anlama üzülme de sakın ama çok yakın tanıdığım sizin gibi bırakamıyordu içmeye devam etti çocuğu kalp rahatsızlığıyla doğdu ve daha minicikken kalp ameliyatı olmak zorunda kaldı. Ne olursa olsun başka hastalık da olabilir sigara başlı başına zararlı bir de hamileyken o çocuğa ille bir zararı olacaktır
Çok canım niye yanlış anlayayimki.İste bende bu yüzden çok korkuyorum.Yawrularima bişey olacak diye.Birakacam ama bebislerimin sağlığı için.Birakmak zorundayım.