Sigarayı bırakmak için yardım 🚭

Ben 7.Haftaya gircem daha mide bulantıları tiksinme başlamadı.Bu normalmi sence canım.Bende çok ama çok dua ediyorum.İnsallah birakcam.

Normal arkadaşım

1 Beğeni

Peki canım kaçınca haftada başlar mide bulantıları tam olarak.

@Begüş Bu kişiye göre değişiyor.Bazı insanlar hiç bulantı yaşamazlar

1 Beğeni

Allah yardımcınız olsun.Siz ve sizin gibi hamile olupda sigarayı bırakamayanlar için dua edeceğim.:pray:t2:

2 Beğeni

Çok tşk ederim.Bende çok dua ediyorum.Rabbim dualarımızı kabul etsin.Allah razı olsun.

Evet fidan’a katılıyorum :blush:

Bende bulantılarım yüzünden bıraktım okadar bulantm var ki tiksindim sigaradan bide kendimi frenliyebiliyorm bebeğimi düşünüyorum sağlık açısından 6+3 günlüğüz

2 Beğeni

Merhaba anneler, hamilelik sürecinizde sigarayı nasıl bıraktınız Ben bırakamadım

1 Beğeni

Hamile olduğumu öğrendiğimde bıraktım. Bebeğimin kalbi atmak için çabalıyor ben ne yapıyorum dedim

4 Beğeni

Bende hamile olduğumu öğrendiğim zaman bıraktım

2 Beğeni

Gebelikte sigara içen varmı kızlar

4 Beğeni

Merhaba @Bebiss hoşgeldiniz :smiling_face_with_three_hearts: Ben 5. Haftamda bıraktım. Sigarayı bırakamayan hamilelerin etraftan defalarca yargılanmasına karşıyım.

3 Beğeni

Bir arkadaşımın doktoru günlük 4 5 taneye kadar içebilirsin demiş :face_with_raised_eyebrow: ama bence içilmemesi gerek.

3 Beğeni

@Cansu Yorumuna kalbimi bıraktım, yargılananlardan biri de ben oldum. Yıllarca sigara içen biri olarak ilk gebeliğimde sigaradan tiksinmiştim daha hamile olduğumu bilmeden. 12 ay boyunca da hiç içmemiştim. Sonra da bazı stres verici durumlardan ötürü geri başlamıştım. Bu gebeliğimden önce de günde bir paket içen biriyken şu an yalan söylemeyeceğim ama günde birkaç tane içiyorum çünkü kendimi tutamıyorum. Bahaneler üretmeyeceğim hiç şundan bundan dolayı vs diyerek, evet iradeyle olabilecek bir şey ama eşim de kullanan biri olduğu için evde içen biri olduğunu bildiğiniz için bırakmanız bir tık zorlaşabiliyor. Çok denedim bırakmayı, doktorum da bırakmamı söyledi fakat sadece azaltabildim. Bazen kendimi çok çok tutuyorum içmemek için fakat yine irademe hakim olamıyorum. Bebeğe zararlarını da çok biliyorum, bunun vicdan azabını da sürekli yaşıyorum fakat şu an elimde olmuyor. Bu arada 4 yaşında kızım var, herkes biliyor artık. O ne babasının ne de benim içtiğimize hiç şahit olmadı, bu konuda sorumsuz birer ebeveyn değiliz. Eşim de evde değil, balkonda içen biri. Gün içinde ben genelde kızım öğle uykusuna yattığında içiyorum, akşam da kızım uyuduktan sonra balkonda eşimle içiyorum. Hiç içmemem gerektiğinin farkındayım gerçekten, hatta mesleğimle bağdaştırıp belki yargılayacaksınız ama maalesef yeni bir şehirdeyim, ailemden arkadaşlarımdan 22 saat uzaklıkta bir yerdeyiz. Tek rahatlama aracı olarak buna sığınabiliyorum maalesef. Beni herkes çok yargılıyor eşim hariç. Ama inanın bir anne kadar sigara bırakmayı deneyen biri olamaz diye düşünüyorum. İnşallah bırakacağım, hala deniyorum, denemeye de devam ediyorum :pray:

5 Beğeni

@Büşra26 Merhaba Büşra Hanım hoşgeldiniz Nasılsınız Gonderinizi sildiğinizi gördüm. Uygulama içerisinde hanımlarımız beylerimiz saygılı, sigarayı bırakmak için çabaladığınızı görüyoruz. Dışlanır mıyım kaba cevap alır mıyım gibi bir endişeniz olmasın :bouquet::heartpulse:

2 Beğeni

@Büşra26 Çekinmeyin lütfen, çocuk gelişim uzmanı olmama rağmen ben de paylaştım burda bu mevzu hakkında bir gönderi ve hiç de dışlanmadım. Gerçekten saygılı ve sevgililer :blush:

3 Beğeni

Sigaranın dumanı bile bebegi etkiliyor. Sigara cekmenin ne kadar kotu oldugunu bir düşünün. Hattâ yeni doğan bebegin yanina sigara cekip gelmeyin diye soyluyorlar hep.cunki kokusu kotu etkiliyor bebeği.

3 Beğeni

Ben bebişim olmadan öncede çok sigara içen bırakmaya çalışıpta bırakamayanlardandım bebeğim olduğunu öğrendikten sonra hemen bırakmak istiyorum ama elimde değil ne yapmalıyım

2 Beğeni