Merhaba canım. Ben kullanıyorum maalesef. İlk 6-7 haftaya kadar çok çok içiyordum, sonra bayağı azalttım. Şu an 33 haftalığız ve günde 4-5 tane içiyorum diyebilirim. Biliyorum, hiçbir bahaneye sığınmak sigara içmemiz için sebep teşkil etmiyor fakat şahsen ben de istemezdim içmek tabi ki. İlk gebeliğimde ağzıma vurmadım ama bunda da bırakamıyorum. Eşim de sigara içiyor ( evde değil, balkonda). Galiba o yüzden de canım çekiyor bilmiyorum. Doktorumun da bilgisi var. Her ne kadar çok kızsa da azalttığım için bir miktar da olsa tebrik etti. Yani bırakmaya çalış sen yine de arkadaşım. Bırakamıyorsan da çok çok azalt
Ben de sigara içiyordum. 5. Haftamda bırakabildim. 5. Haftada bebek kalp atışı başlamıştı. Kendi kendime konuştum. Bebeğin kalbi atmaya çalışıyor bebek gayret gösteriyor sen de çabala dedim. Sonra bir bulantı başladı. Sigara kokusundan tiksindim. Yanımda sigara içildiğinde bile kokusu midemi mahvetti. Arada hala canım çekiyor ama kendimi tutuyorum. Dikkatimi odak noktamı değiştiriyorum. Bırakmak kolay değil.
@NURAN sigara icenin yanında durmak bile tehlikeliyken sen nasil iciyorsun? Cok şaşırdım və ilk kez duydum arkadaşım. Hamilelikte Yasaklardan birisi sigara!. @Didem.Nursema cekmemeye caliş. Normalde bile zararı olan bir şey hamileylen daha tehlikeli.
sigara canın çektiğinde çekirdekler var ya onlardan al bide tuzlu fstklar fln var onlarla mideni kandra bilirsin dr,dan duymuştum yani canın her istediğinde başka şeyle kandr mideyi
@Sevane18 Ben de çok isteyerek içmiyorum zaten arkadaşım. Açıklamamı da yaptım yukarda zaten. Tasvip ettiğim ya da savunduğum bir şey değil zaten
Biliyorum canim zor bir sey birakmak.
Birden bire birakmak daha zor yani birden bire birakmak buyuk basari bence.
Ben hamile kaldigimda 4 ayliktim galiba.
Eşim sigara cekerken nedense canim cekmişdi.aseriyordum diye sigarada asermisdim @NURAN ![]()
![]()
Eşime zorla ver bir yudum cekeyim dedim lutfen dayanamiyorum.
Bir yudum cekdim aldı elimden.
Cok saçma aşermeydi gercekten
Şunuda soyleeyeyim.
Babam gencken cekiyormus sigara.
Doktora gitms ciyerlerimde ağrılar oluyor demiş
Doktor sigara yuzunden demiş.
Cekmezsen faydasini gorursyn falan.
Babam doktorun odasından cikmis ve sigarayı ezip zibil kutusuna atmis.
Ve bir daha asla cekmedi.
Şidmide cekmiyor,yani orda o zibil kutusunda kaldi sigara,takdir eden cok şaşıran hele cok.
Nasil yani ondan sora bir iki kez bilemi cekmedin diyen oldu.inanmayanlar oldu.
Ama gercek buydu ki doktorun odasindan çıkar cikmaz atmiş.
İckiyide terk etdi 30 senedir.
Hep icip kendini kayb ediyormuş anlarsinya.o yuzden icmeyide birkadi.30 senedir
Bende gebelikten önce sigara içiyordum ogrendikten sonra bebeğimin sağlığı için bıraktım. Zararlariyla ilgili makale okuyun araştırın gördükleriniz sizi yeterince korkutup dünyaya getireceginiz evladınız aklınıza gelince bırakacaksınız. Çocuklar kendi istekleriyle dünyaya gelmiyorlar onları biz karar verip getiriyoruz Allah’ın da izniyle. Sorumluyuz ölene kadar dünyaya getirdiğimiz canlıdan bu yüzden derhal bırakın sigarayı hem size hem çocuğunuza zarar @Didem.Nursema
Evet ya neden azerbaycanda normal kadinlar icmiyor sigara?
İyi bakmiyorlar sigara icene.
Azerbaycanda gezen kadinlar sahipsizler cekiyor falan derler hep.
Bende cekmiyorum.eşime sende çəkmə artik diyorum.birakacagim falan diyorda ,
bakalım.
Aşerdim diye agzima vurdum yoksa vurmazdim.
Eşe yalvarip ver aserdim bir yudum cekiyim dedim.
İnsanin agzi kotu kokuyor ben bir yudumla igrendim.
Evet burada öyle söylüyorlar.Söylemeseler bile içmem ben şahsen.
Hastalik sigara cekmek. İgrenc bir sey denedim bir kez.
Zaten zararlı olduğunu herkes biliyor ve bağımlı kişiler bunun bırakılmadığını çok zor olduğunu biliyolardır ve bırakamıyorum yani elde olan bi şey değil ama gerektiğince aklımdan çıkarmaya çalışıyorum
Evet canım aynen oyle. Sigara yerine cekirdek falan citlet,eşim birakmak istediginde oyle yapiyordu bu gun citlemese,sigara aliyordu. Sende bi dene cekirdegi. @Didem.Nursema bakalim isə yarayacakmi
Bekara eş boşamak kolay gelir diye bir laf vardır. Gerçekten içmeyen bırakmanın ne kadar zor olduğunu bilemez. Ben 5 sene boyunca içmiş ve bırakmak için her yolu denemiş biri olarak geçen sene doktorum yumurtalık rezervin çok az sigarayı bıraksan daha iyi olur rahim sağlığın için dedi diye hastaneden çıkınca büyük bir yemin ederek bırakabildim. Kimse böyle bir şeyin zararırın farkında olup ohh ne güzel içiyorum diye gezmiyor zaten.
![]()
![]()
![]()

Degil erkek,Normalde kadın sigara kullanmamalı.
@BenimKucukMucizem Anlamadım?
Kadın veya erkek fark etmez aslında.
Sigara yı degil kadın erkek bile kullanmamalı diyorum.
Yani ikiside kullanmamalı. @Betuesk ![]()
Kullaniyordum hamile olduğumu öğrendikten sonra biraktim once gunde bir iki tane iciyordum sonra tumden birakfim bebeğin sağlığı icin yapmak zorunda hissettim kendimi ve başardım umarim birakmak isteyen herkes bırakmak nasip olur
Evet Cinsiyet ayrımı yapmak doğru değil.
Ama eminim zordur bırakması. İçmeyen biri olarak düşüncesi bana bile zor geliyor. Elbette her şey evlatlarımız için ama Sigara da bir bağımlılık. Abimin eşi 9 ay içmezdi, doğurduktan sonra tekrar başlardı. 9 ay içmemişim daha da içmem demezdi. Demek ki gerçekten çok zor ![]()
Tabikide zor birakmak.
O yuzden eşime birak artik diyorum.
Zorsa gunde 3 tane cek hic olmasa.
Git gite kendin de igreneceksin diyorum.
Ama gune 7 8 tane cekilirse tabiki birakmak zor olur.
Ben dogruyu soylemek gerekirse eşim nisanliyken bizə gelirdi 2 gün kalip giderdi.
Cekince dayanamayip bende onun cekdiginden bir iki yudum cekerdim.
Ve 2 gün suresinde o cektigi zaman bende artik banada birtane ver diyordum.
Annemlerden gizli cekiyordum tabi.bir tek eşim biliyordu.
Bende alışmışdım ama eşim gitdikden sonra almadım sigara falan.
Eşim nisanliyken hep geldiginde onunkinden cekerdim.
Yani bende artik ayda 3 tane cekiyordum dene bilir.
Eşim her ay gekiyordu cunki.
Hər geldiginde 3 tane cekerdim.
1 aya 3 tane sigara ceken biriydim
Ama benim icin kolay oldu bagmlilik yapmadim cunki kafamda,sadəcə bu sigarayi icmemem gerek dedim və icmedim.
Yani bagimlilik oluşturmadi bende.
Şimdi eşime sende birak diyrum.
Zaten bebek gelince bez almaktan sigara akmayi birakacaksin diyorum ![]()
Tamam ozaman birakirim diyor,bebek doğuncaa inşallah ![]()
@Betuesk