Kullaniyordum hemde uzun seneler ictim 31 yaşındayım 17 18 yaşımdan beri iciyordum Hamile olduğumu öğrendikten sonra bıraktım bebeğim icin herseyi yaparim yeterki saglikla kavuşayim ona darisi başınıza umarim sizde bırakırsiniz![]()
hamileliği boyunca sigara içen var mı veya son haftalarda başlayan ![]()
Ben kullanıyorum
Ben bırakamamıştım bazı sebeplerden dolayı. Günde 1 pakete yakın içiyorken hamileliğimi öğrendikten sonra günde 3-4 tane içiyordum. Son 2 ayda da günde 1-2 taneye düşürmüştüm. İçmemeniz daha iyi ama tabi ki. Hiç tasvip etmiyorum ben de kullanıcı olmama rağmen @eminedemir
Ben baya iciyordum kizima hamileyken cok fazla bi sekilde ama hamile oldugumu öğrendigim an biraktim emzirme döneminde de ağzıma sürmedim sonra ceşitli sebeplerden tekrar başladim ama kizim asla bilmedi sigara ictigimi 10 yasinda hala bilmez simdiki hamileliğimde de öğrenir öğrenmez biraktim ve bu defa tekrar başlamayi düsünmüyorum asla da yadirgamiyorum hamileyken içenleri evet zararli ama aliskanlik sonucta kolay birakilmiyor
Evet gerçekten öyle ben 18 haftalığım ve hala içiyorum elimde olan bi şey değil bırakamıyorum bebeğe zararlı olduğunu biliyorum bana zarar verdiğini biliyorum ama elimde değil ama bayağı azalttım 3 5 tane içiyorum gittikçe düşürmeye çalışıyorum tiksinmek için çok dua ettim ama olmadı keşke öğrendiğim an bırakabilseydim eğer bi gün bırakırsam bir daha da hiç başlamam heralde
İnsallahhh birakabilirsin dua edicem sana bi tiksinme gelirde bir daha ağzına sürmezsiinn insallahh anliyorum seni benim bile canim istiyor bazen ama bunca zaman icmedin sacmalama diyorum zor bir olay Allah yardimcin olsun canim @Nursemaayter
Hamileyken başlarda haftada 3-4 şeklinde içiyodum. Sonra arkadaş ortamında ayda 1-2 ye düştü. En son da tiksindim eşim içerken bile yanında duramıyodum. Doğumdan sonra tuvalet sıkıntım vardı eşimden 2 fırt alıyodum öyle gidiyodum tuvalete
bazen canım istiyo özellikle sinirli olunca onu da 2 fırtla hallediyorum
bırakmak isteyen herkesin rabbim yardımcısı olsun inşallah. Ben mağazada çalışıyodum geçen sene nisana kadar 5 senem dolmuştu. Her gün 1.5 paket bitiyordu çünkü herkes içtiği için ardı arkası kesilmeden kahve yanına çay yanına içiyodum bi de muhabbetle herkes yakınca yakıyosun farketmiyosun. Ailem bilmiyodu eşimde bilmiyodu ama ben deli gibi içiyodum. Evde aramıyodum asla. Eşimle buluştuğum zamanda aramıyodum tüm gün. Hatta ben işten çıktım sigara almadım bi daha
eşime de içtiğimi bilerek söylemedim söylesem kızacağından beni sevmeyeceğinden değil. Evlenince de birlikte yakar içeriz ben bu illeti bi daha bırakamam diye.
Hiç kullanmadım,kullananlarada Allah yardımcı olsun en kısa zamanda bıraka bilsin.
Zor belkide ama kendi ve bebeğimizin sağlıklı olması için ![]()
![]()
Inshallah birakabilirsin. alkol sigara ve kaynar su ile banyo bebegin beyin zarlarini etkiliyo. Gelisimi geriden geliye. Bunlari dusunurerek uzak durursun inshallah.
Aminn aminnn inşallah bi tiksinme gelse bi daha başlamıcam gerçekten
Bende 6 yıldır içiyordum gebe olduğumu öğrenince bıraktım . Canım çok istedi ilk haftalarda bulantım olduğundan ağzımda bıraktığı tat midemi bulandirdi o gün bugündür bir daha asla içmeyi düşünmüyorum
Merhabalar,
1.5 aylik hamileyim ve yillardir sigara kullaniyorum. Bebegim icin icmemem gerek biliyorum ama insan bagimliliklarindan aliskanliklarindan bi anda vazgecemiyor. Vicdan yapiyorum ama canim da icmek istiyor. Bayagi azalttim ama henüz birakamadim cunku 1 hafta once öğrendim bebegimin olduğunu. Benim gibiler var mi nasil kurtuldunuz bu bagimliliktan?? ![]()
![]()
Ben kurtulamamıştım ama günde 2-3 taneye kadar düşürmüştüm
Ben 22 haftalık hamileyim bi ara bıraktım gibi oldu bırakamadım ama bırakmak istiyorum elimde olan bi şey değil ama
Ben de azalttim bayagi esimle bu yüzden biraz tartisiyoruz. Zaten yeni ogrendim hamile olsugumu bi anda bagimliliktan aliskanliktan kurtulmami bekleme diyorum. Birakmak istiyorum da o lanet seyi birakmak cok zor.
Kesinlikle cok zor birsey mumkun oldukca azaltmaya calisiyorum paket almiyorum esim 2 3 tane eve birakiyor ama boyle kisitlandikca daha cok icesim geliyor. Ergen gibi gizli gizli iciyorum bazen ![]()
En güzel hç içmemek ama içmeden de olmuyorsa günde 2 3 tane ile sınırla. Saat koy. Mesela birini sabah kahvaltıdan sonra birini akşam 4 gibi bi tanesini de gece belirlediğin saatte. Böyle kendini şartlandır. İşe yarayabilir
Bende işe yaramıştı
Kalp atışını duyana kadar ben de içtim. Ancak sonrasında dedim Zühre sen hasta değilsin, senşn keyfinden dolayı bebeğin zarar görebilir. Son kez kahvemi yaptım sigara ile veda konuşmamı gerçekleştirdim ve son sigaramı içtim. İlk 2 hafta ağladım, gerçekten hüngür hüngür ağladım sonra her sigara isteğinde 1 bardak su içtim. Öyle öyle bıraktım. Umarım sonuç içine sinecek şekilde olur.