Merhaba, spinal anestezi sezeryan doğumdan ben de çok korkuyorum. Doğumunuz nasıldı?
8 saat sancı cekip açılmam olmasıyla birlikte ebelerin kötü davranması dan ve benim normal doğum cesaretimin bitmiş olmasından kaynaklı acil spinal sezeryan olup daha cabuk ayağa kalkmam ve bebeğime evime işime erken baktım
Sezaryenin doğumdan sonrası baya ağrılı oluyormuş, ama size gerçekten norkal doğumu tavsiye ederim, karınınz ve vücudunz bebek doğduktan sonra öyle rahatlıyorki, anındazağrı kesiliyor, ıkınmanıza bağlı herşey, güzel kuvvetli ıkınırsanız, ağrıyı biraz olsun hafifletirsiniz, ve doğmunuz çabuk biter,
Ne gibi şeyler acaba bende sezeryan olacamda kendi isteğimle sezeryan istedim belden uyusturmalı genelde bel agrisi falan oluyor uzun sure diyolar ama kisiden kisiye degisiyor bence bazilarida bende hic olmadi diyor insalh bizdede olmaz
Spinal anestezi ile 4 5 tane doğrurum o kdar rhattı ki ben iğneden çok korkardım hiç bişey hissetmedim şuan 2 hMilelipim tekrar spinal olucam inşallah
Ben bugün oldum inanın çok korkuyordum ama korktuğum gibi hiç değilmiş
Bu dediğiniz epiturenal anestizi belden uyuşma mi yoksa bayıltma mi
Belden uyuşma oluyor
Tşk ederim bnde genel anestezi istycem doktor uygun görürse eğer çünkü bu doğumda çok çok aşırı korkum varr
Tabiki siz bilirsiniz ama zaten bebek 5 dk içinde doğuyor ve sezeryan sırasında hiçbir şey hissetmiyorsun
Epidural değilde spibal tercih edebilirsin epiduralde bazen hissedenler oluyormuş diye duydum . Ama apnalde tamamen belde aşşağı uyuşuyor bacaklar adeta beton gibi oluyor ama 2 saat içinde kendine geliyor ben spnal oldum tekrar hamileyim tekrar spinal olucam epiduralde beldeki iğne hastaneden cıkana kdr sırtında duruyor ordan ağrı kesici vavs verıyolar ama spinalde kıldan bile ince bi iğneyle uyuşturuyorlar iğneyi çıkarıyorlar hiç bir acı hissetmıyosun sadece dokunmalarını hssediyosun ama ağrı yok zaten toplamda başlaması bitmesi 20 dk falan sürüyor