Sezaryen mi normal mi?

Sezeryan mi normal doğum mu sizce ilk başta normal doğum diyordum şimdi acaba sezeryan mi olsam diyorum?

Büyük konuşmak istemiyorum ama epidural sezaryen istiyorum ben, normale cesaretim yok açıkçası:woman_facepalming:t2:

İlk hamileliğim sorunluydu doğumum da çok uzun sürdü ama ona rağmen 10 kez doğuracak olsam 10unda da normal doğum yapmak isterim. Şu an ikiz bebeklerim ve riskli gebeliimden kaynaklı sezaryen olacağım ama keşke imkanım olsaydı da yine normal doğum yapabilseydim. İnanın ki korkulacak bir şey yok öyle bir mucize ki imkanı olan her kadın bence bunu yaşamalı. Zorunlu durumlar hariç sezaryen olunmamalı bence, zira en sağlıklı doğum yöntemi bu.

1 Beğeni

@Fethiye1 merhaba :rose: tercih meselesi herkesin tercihine saygı duyuyorum ama normal doğum en iyisi tabi ki :+1:t2:

3 Beğeni

6gun önce sezeryan doğum yapmış biri olarak asla ama asla tavsiye etmiyorum ameliyat masasında narkozun etkisi yavaş yavaş geçince gözümü actigimda herşey bitmisti ve bnm hatırladığım tek şey kaaarrrrniiiimmmmm diye bağırıp ağlamam di Ve bide o takılan sonda da çok fena ameliyattan sonra gelip karnına basiyolar pislik varsa çıksın diye yani diyeceğim şu ki sezeryan olmayın tercihede bırakmayın​:smiling_face::people_hugging:

5 Beğeni

Bende aynı sezaryen doğumlar dan sonra uyanınca karnimmm diye bağırmam oluyordu kimseye tavsiye etmem sezaryen doğumu tabi doktor ve ekibi bu yönden çok önemli korkutmak istemem kimseyi

1 Beğeni

2 normal doğum yapmış biri olarak söylüyorum ki kesinlikle normal doğum :smiling_face_with_three_hearts:

4 Beğeni

@NURAN bende sendenim 2 normal doğum ve yine normal doğum istiyorum

1 Beğeni

Ay canım kardeşim hamileyken Sezaryana o kadar meraklıydin. O kadar dedik sakalimiz yok ki sözümüz dinlensin hadi geçmiş olsun :smiling_face:

İkisininde zorlukları var ama ,normal doğumdan korkmuyorsanız ,sezeryan yapmtırmayın

Bir engeliniz yoksa normal doguma ve özel hastanede doguracaksaniz, epidural normal dogumu arastirin derim.

1 Beğeni

Bence normal ben şuan 19haftalıgım agır iş yaptıgımın için bebegn eşi aşagıya kaymış ve eger yukarıya çıkmasa kople kapatırsa sezeryan oluyormuş ben hiç olmadım ve asla olmakta istemiyorum bilmedigim halde sezeryandan korkuyorum o belden vurulan uyuşturma ignesi zaten sonrada agrı yapıyormuş belde

Merhaba hanımlar 34. Haftalık olduk ve doğum yaklaştıkça bi korku sarmaya başladı doğum yapmış tecrübeli annelere sormak istiyorum normal doğum mu daha kolay yoksa sezaryan mı :smiling_face_with_tear::smiling_face_with_tear:

Hiç doğum yapmamış biri olarak söylüyorum ikisi de zor​:rofl:

7 Beğeni

32 haftalığım sezeryan olmak için dua ediyorum :frowning:

1 Beğeni

Herkes normal doğum daha acısız oluyor diyor ama​:thinking:

3 Beğeni

Kesinlikle normal doğum tercih edin. Ben de 3 tane doğurdum. 4. Ye gebeyim. Bunu da normal doğurmak istiyorum inşallah bi sorun çıkmazsa Hiç korkmayın. Bi anda olup bitiyo. Siz bile kendinize şaşıracaksınız Allah yardım ediyo Bebek bi anda geliyo. Bi bakıyorsun ebe eline almış sana gösteriyo Ve sonrasında, iyiki normal doğurmuşum diyorsun Normal doğumun sana da bebeğe de çok faydası var Süt bile normal doğumda daha erken geliyo Sezeryan 2_3 gün sürüyor sütün gelmesi

7 Beğeni

Kızımda hep normal doğum olarak hazırladım ve istiyordum hiç sezeryan aklıma gelmedi taki son kontrolde kızımın yerleşemediğini öğrendim ve sezeryan dendi epidural anestezi oldum gayet sakindim hiç bilgim olmadığı için okudum hep kendimdeyim sonra evladıma kavuştum şükür sezeryan sonrası biraz zor olabılır evet ama geçiyor o anlık adım at ve bitti Rabbim sağlıkla aldırsın sezeryan normal hangisi olursa düşünüp strese girme canım :smiling_face_with_three_hearts:

3 Beğeni

Bende 34. Haftaya giriyorum, çevremde gördüklerime göre normal doğum yapmak istiyorum sezeryan olursa doğum değilde ameliyat gibi birşey geliyor bana ve sezeryan yapanların çoğunda göbekleri 2 yıl iyileşmıyor ve iz kalıyor evet normal doğum zorlu bir süreç ama o an zor emin olun normal doğum anlık zor ama gerisi kolay bir süreç

1 Beğeni

İki doğumu da yapmış biri olarak kesinlikle normal doğum tavsiye ediyorum…

3 Beğeni