Sezaryen mi normal mi?

Tabiki de normal doğum . İlk doğumum normal oldu fakat sezeryan olan arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla tabiki kişiye göre değişiyor zorluk ve kolaylık ama sezeryan sonrası baya zorlandıklarını söylediler. Benimde doğumum benim için çok zor geçti ama sonrasında çok rahattım. Ama bebek icinde anne içinde en sağlıklı olanı normal doğum . Bir sıkıntı olmadığı sürece sezeryana mecbur kalmadığın sürece tercih etmemeliyiz bence benim fikrim bu yönde canım inşallah hayırlısıyla bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız​:palms_up_together::hugs:

1 Beğeni

İlk hamilelik 17 saat sancı çektim zar zor doğum yaptım ama doğumdan sonra sanki doğum yapmamış gibi çok rahattım ağrı falan hiç yoktu doğumun zor yani sancı ve bebeğin kafası çıkana kadar sonrası çok kolay çok çabuk toparlandım bebeğimin her şeyin kendim yaptım şu anda çok iyiyim 1 gün sancıya dayanmak mümkün lakin sezeryen sonra dikişler ağrı falan çok zor yine doğum yapacak olsma normal

3 Beğeni

Çok şükür gayet iyiyiz ben biraz daha beklemek isterdim daha günüm belli degildi ama suyum patladıgi için acil oldum sezeryani şuan 1 ay 13 günlük olduk bile küveze girer falan diye korkmustuk ama şükür öyle bişey olmadı dogdugunda ödemi sayarsak 2500 kilo 46 cm idi doğduğu andan itibaren sütüm yeterli olduğu için sadece emzirdim en son 30 ocakta 3800 kilo 52 cm di
İnşallah sizde sağ salim alırsınız kucağınıza

1 Beğeni

Kesinlikle kişiye göre değişiyor, o yüzden akışa bırak kendini ve Allahtan senin için en iyi olanını iste. Ben normal istiyordum ama gebelik zehirlenmesiyle acil sezaryen oldum. O kadar rahat geçti ki doğum yaptığımı bile anlamadım. Bebeğim 3 aylık şuan ve ben 3 aydır sezaryen olduğum ilk günü sürekli hatırlamak istiyorum. Sürekli zihnimde canlandirmaya çalışıyorum çünkü ne olduğunu anlamadan baktım bebeğim göğsümde emiyor.

2 Beğeni

Benim normal doğum yapmaya cesaretim yok :melting_face::face_with_spiral_eyes::pregnant_woman:

Mümkünse normal doğum 3. Bebeğim 3 aylık normal doğum sonrası iyileşme çok hızlı oluyor normal yaşantıya daha çabuk dönüyorsunuz ağrı sızı vs daha az bebeğinizle daha çok ilgilenebilirsiniz rabbim hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin

2 Beğeni

Merhaba 10 yaşında kızım var. Normal doğum yapmıştım,zorlu bir doğum olduğu içinde kızımda sinir damarı zedelenmesi oldu kolunda doğum esnasında hala hasar var.Şimdi 2. Bebeğime hamileyim 34 haftalık bebeğim ters pozisyonda ama ben hala normal doğum olsun diyorum. Bu arada hemoroidim de var. Fikirlerinizi benimle paylaşır mısınız ?

Ters pozisyonda nasıl olacak o iş güzel ablam

1 Beğeni

Normal istiyorsan egzersizler ile bebeği döndürmen gerek. Bunu doktorunla konuşman gerek. 2 hafta içinde dönmezse de doktorun sezeryan için gün belirler zaten

Sezeryan mı normal mi? Sezeryan ise gün aldınız mı? Ben 36+2 oldum daha gün alamadım

Benim sezeryan 37. Haftam bugün gün aldım hastaneden

1 Beğeni

Bana 36 da gel gün verecem dedi gittim. Şehir hastanesi olduğu için sürekli farklı doktor var birinin dediğiyle başka birinin dediği uyuşmuyo. 36 haftalık gittim bu sefer saçma sapan birsürü şey söyledi benim rahim ağzında dikiş var haftaya gel onu alacaz dedi ondan önceki gittiğimde de doktor doğumda alırım 2 acı çekme dedi. Sonra konuştum ben senin sezeryan olduğunu bilmiyordum dedi. 37 de gel erkenden kan ver diye söyledi de inşallah gün verir artık

İnşallah canım sağlıklı sıhhatli alırsın bebişini kucağına :palms_up_together: şehir hastaneleri malesef öyle

34+4 haftalık gebeyim, doğum yaklaştıkça stresim artıyor. Normal doğumdan korktuğum için sezeryan düşünüyorum ama epidural ile doğum yapma düşüncesi de beni ürkütüyor. Genel anestezi istiyorum onda da anestezinin bebeğe geçme ihtimali varmış, konuyla ilgisi olan var mı? Siz ne önerirsiniz? Ya da sizin doğum tercihiniz ne olurdu?

Ben iki tane spinal oldum,bende bel ağrısı kaldı,üçüncü sezeryanimi olacağım ama onuda spinal istiyecegim,genel anestezide öksürükle atiloyormus narkoz ve çok zor oluyor diyorlar,kayinvalidemde genel olmuş,birde spinalde birkaç saat ağrıları hissetmeden dinlenebiligkruz en azından,genel anestezide uyanınca başlıyormis ağrım sızın

Peki iğne vurulunca nasıl oluyor biraz bilgi verebilir misiniz lütfen

İlk kızımı normal doğurdum evet zordu normalde sezeryanda zor doğumun kolayı yok tabi ama eğer geçerli bir sebebin yoksa normal doğum bebek icinde anne içinde en sağlıklı olanı normal doğum yapmani öneririm çünkü bebeğini kucağına alana kadar bütün ağrın acın sonrasında normal hayatına çok çabuk döndüğün için bebeginle daha çok ilgilenirsin. Bende şimdi 39+4 deyim çok yaklaştı doğumum bı aksilik olmazsa normal olacak inşallah bende korkuyorum ama kendimi rahatlatmaya çalışıyorum olacak bitecek stres yapıp daha da zorluk yaşamak istemiyorum sende bence akışına bırak sanırım ilk dogumun olacak bol bol inşirah süresi oku içini ferah tut . Hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini inşallah

İğnenin çok acittigini falan söyleyenler oldu ama ben inanki o heyecanla hiç bilmedim,normal kontrole gidip acil sezeryana alınmıştım çünkü,o an hicbirseyi dusunemiyorsunuz,ondan kaynaklimi bilmiyorum ama o süreç benim için acısız geçti,ilk ayağa kalktığımda o kadar korktum ki,sonrasında 10 gün felçli gibi yataktan kalkamadım ben,psikolojik olarak yıprandım,ikinci doğumumda yanımda kimseyi istemedim,sedyeden kalkıp kendim giyindim,sabaha kadar da bebeğime kendim baktım,kendimi sürekli o ana hazırladım,iyi olduğumu düşündüm,muhtaç olmayacagim dedim,eşim sabaha kadar horlayarak uyudu :smiling_face: internetten doğumla ilgili birşey izlemeyin,kötü dpgum hikayelerini okumayın,kendinizi inanın sartlandiriyorsunuz bende öyle olacağım diye…güzel düşünün,Rabbim yardımcı oluyor gercekten

2 Beğeni

Yok canım asla öylr bişey yapma bence bende ilk doğumumda korktuğum için ısrarla sezaryen olmak istedim doktorum vazgeçirdi beni çok kolay geçti doğumum yanımda başka bir hasta vardı çok kötüydü o ağrıdan duramıyordu iyiki sezaryen olmadım dedim şuan da korkuyorum normal doğumdan ilki kolay geçmiş olmasına rağmen ama sezaryen asla olmak istemem keyfi Allah korusun ama açılman olmazsa bebek kiloluysa vesaire yani mecbur kalmadıkça normal doğumdan kaçma bence

1 Beğeni

Aynen ben de bu durumdayım. Doktorum bana güvenmiyor normal doğum konusunda , ama ben de omuriliğime anestezi yaptırmak falan istemiyorum.spinal anesteziden bahsediyorum. Hakkında hiç iyi şeyler duymadım . Napcam bilmiyorum .