Bence olma konuş açlık tokluk şekerine baktır şeker yüklemesi diyabet varmı yokmu bakıyorlar ama bende oldum salak gibi ani kg alımları başladı eski pozitifligim kalması hepsi şeker yüklemesinden sonra oldu
Ama doktorum şöyle konuşma yaptı detaylı ultrasona git dedi kalbi delik mi değil mi ona bakılacak dedi benimde gidicek durumum olmadığı için reddedim sonra şeker yüklemesini söyledi zorunlu dedi
Kaç haftalıksinix bende yaptırmadım bilmiyorum ilk hamileliğim
22+3 günlük hamileyim canım benimde ilk hamileliğim o yüzden burdaki daha iyi bilen annelere sorayım dedim
22+4 günlük hamileyim hemen hemen aynıyız
Evet cnm aramızda 1 gün var yani yaptirmayi düşünüyorum çünkü doktorun verdiği hiç bir testi yaptırmadım
Kilo alımı şeker ile alakalı mi ki ya valla ben daha kilo vermeye çalışıyorum
Tamamen olmasa da olma ihtimali var ben de yaptırmaya aktim açlık ve toklukta verdiğimiz kandan anlaşılmazmis dün şeker yüklemesi yaptırdım ben de sınırda çıktı bir yandan iyiki yaptırdım diyorum artık daha dikkatli davranırım 28 haftalık hamileyim 12 kilo kadar aldım
Abooww korktum kız bı anda 6 günüm kaldı hastaneye gidicem
Ya herkeste durum aynı olmayabilir ama tedbir almakta fayda var
Aile hekimim 24 ve 28 haftada yapılıyormuş şeker Yükleme testi
Evet canım öyle zaten ben bu sefer gittiğimde 24 haftalık falan olacağım
Ya yalan kalbi delik olmasıyla ne alaka şeker yüklemesi hep aynı şeyi yapıyorlar bende devlete gidiyordum dedi kafası büyük başka şehre sevk edeceklerdi yok kalbi delik dedi özele gittim sapa sağlam şeker yüklemesi ile ne alaka kalbi delik olması sadece tedayliya git orada belli oluyor zaten
Sen bilirsin ama diyorum ya bence gereksiz bişey bende oldum tamamen pişmanlık resmen eskisinden güçsüz biri oluyorsun kg alımı falan
İşte ben detaylı ultrasona gidemiyorum maddi yönden ondan dedim yani acaba bu şeker yüklemesi herşeyi gösterir mi diye gittiğim hastane özel zaten
Yaşadığı olumsuz deneyimleri şeker yüklemesine bağlayan insanları anlayamıyorum. Şeker yüklemesinde verilen şeker dozu 2 dilim baklavadan daha az. Hayatlarında hiç mi 2 dilim baklava yememişler acaba?
Devlette ucretsiz tedayli ultrason paralı değil
Şekere baglamamizda ki sebebp daha önce olmauan sorunlar şeker yüklemesinden hemen sonrasında meydana gelmesi çoğu döktür bile önermiyor
21+3 haftalık hamileyim bugün kan testim de glikoz 120 çıktı şeker yüklemesi yapmamı istedi benden ama ben istemiyorum ne yapmam gerekiyor yiyeceklerime dikkat edersem düşer mi bu değer
Açlık şekeriniz mi acaba