Şeker yüklemesi yapılması

Kızlar aranızda daha önce anne olanlar şeker yuklemesi yaptınız mı ? Bazı tanıdıklarım iyi değil yapma diyor siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

ben yaptirmadim canim dr a gitmeden once saglik ocagina gittim açlık ve tokluk kan verdim sekere bakilmasi icin sonucu dr uma giderken götürdüm cok normal hic seker yüklemesine gerek yok dedi bende yaptirmadim cokta taraftar degildim zaten​:smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Anladım teşekkür ederim :innocent:

1 Beğeni

rica ederim canim​:smiling_face_with_three_hearts:

Bu şeker yuklemesi düşmanlığını anlamıyorum. Sizn için demiyorum. Bu millet tıp okumus gbi orda burda konuşuyorlar ya onalara. Yani şeker yuklemesindeki şeker oranı bir dilim baklava da bile yoktur belki. Bu gebelikte anne ve bebek için önemli olan bişey. Örneğin gebelik şekeriniz var ve şeker yüklemesi yaptirmadiginiz için bilmiyorsunuz . Ha bire canınız tatlı istedikçe yediniz noldu bebekte sıkıntılar . Örneğin insülin kullanacak kadar yüksek şeker n’olacak o durumda. Veya da diyet yapılması gerekiyor bunun gbi türlü türlü şeyler. Ayrıca sadece annede şeker değil onelm alinmadiginda da bebekte bile ileri yaşta olabilecek bişey yani.

4 Beğeni

Benimde en çok kızdığım nokta bu. Tabiki doktor ne derse o yapılmalı. En iyi gebeyi takip eden doktor bilir

1 Beğeni

Canan Karataycılar ve doktorlar 2 ye ayrılmış durumda​:smiling_face:

1 Beğeni

İnsanların tabi kendi tercihi fakat ben şunu anlamıyorum, 2 li 3 lü tarama testi yaptırmayın, şeker yüklemesi yaptırmayın, renkli ultrasona ne gerek var vayyy tetanoz aşısı aslında çok zararlıymış akıl alır gibi değil, eskiden imkan yoktu evet ama bu kadar sağlıksız beslenme de yoktu, aslında düz mantık bakarsak sağlıksız besleniyoruz şehirlerde felaket bir hava soluyoruz ee haliyle doğacak olan çocuğumuzun durumunu öğrenmek istiyoruz :person_shrugging:

3 Beğeni

Haftaya yaptırcam bende sağlık ocağına

Her iki gebeliğimde de yaptırdım ben

İşte bende bunu netliğe varması için burda sorayım dedim

Bu şeker yüklemesi sırasında kusmalar bayılmalar neden oluyor acaba onu da biliyor musunuz?

Bu konu hakkında çok fazla konuşuldu aslında. Arama butonuna anahtar kelimeleri yazarak konuşulanları okuyabilir ve fikir edinebilirsiniz. Ancak kuvvetle muhtemel kafanız karışacaktır. O yüzden doktorunuz ne derse onu yapın lütfen.

Gebelik diyabeti ile uğraşmış aylarca yüksek dozlarda insülin kullanmış ve köpek gibi diyet yapmış bir hamileydim. Bebeğim erken doğdu, kan şekeri 32’ye düştü bir takım sorunlar yaşadık. Gaza gelip yaptırmayacağım deseydim gebelik şekerinden bihaber yaşayacaktım.

Bu konularda yine kavga etmek istemiyorum hahaha abuk sabuk düşünceye de tahammül kalmadı bende. Sadece şunu demek istiyorum şeker yüklemesi zararlı diyen o Karataycılar ekmek, makarna, bulgur, pirinç, arpa, çavdar, siyez bulguru, yulaf, mısır da yemiyorsa dikkate alırım :sweat_smile::sweat_smile: sonuçta bunları ben demiyorum Karatay hoca diyor :sweat_smile::sweat_smile:

2 Beğeni

Hay siz çok yaşayın son yazdıklarımız da kahkahayı patlattim

1 Beğeni

Bayılma duymadım ama bulantı ve kusma olabiliyor. Ben aşırı tatlı tüketince çok korkunç bulantı yaşarım. Muhtemelen fazla geliyordur. Ya da aç kalıp şekerli sıvıyı içince bir de kaç tüp kan verince halsiz de kalıyor olabilir bünye. Sonuçta hamilelik var işin içinde. Herkesin hamileliği bir değil. Ben ona yordum ama uzman değilim :sweat_smile::sweat_smile: belki daha iyi bilen bilimsel bir açıklama yapar.

Sağlıkla alın kucağınıza bebeğinizi. Doktorunuzu dinleyin, bilimden şaşmayın. Eskiden bu mu vardı diyene de gelişen teknolojiyi, GDO’lu gıdaları, hormonlu besinleri hatırlatın. Sevgiler :sunflower:

Çok teşekkür ederim

Hayır bütün testlerimde normaldi. Sonra bir anda yaklaşık birkaç gün içinde karnım inanılmaz şişti. Ultrasonda suyum fazla çıktı. Doktor şeker yüklemesi istedi kesinleştirmek için.

Sizin zaten yüksek seyrediyorsa önermemiş olabilir. Ben de ilk başta diyet yaptım günlük açlık tokluk takibi yaptım ama yediklerimden bağımsız şekerim yüksek seyredince insüline başladık.

Size çok geçmiş olsun. Ama benim diyet ve insüline rağmen durmadan yüksek çıkan bir şekerim vardı. Son 2 haftada ise öğlen 60lara düşüyordu kan şekerim. Dengelemek inanılmaz zordu.:woman_shrugging:t2: