Şeker yüklemesi yapılması?

İlk gebelikse yaptır canım sana bebeğe zararı olan birşey değil daha da yararı var Allah korusun gebelik şekeri çıkarsa en azından önlem alırsın

Evet ilk gebeliğim o yüzden çok bir bilgim yok her şeyi sorarak ilerliyorum

Ben yaptırdım karşı değilim yaptırmamaya.şeker varsa daha riskli . Bebişim doğdu çok şükür iyi

Ben de dün yaptırdım şeker yüklemesi bugün sonuçlar çıktı çok şükür hiçbir sıkıntı yok her şey normal şeker de yok

Merhabalar kızlar bu şeker yüklemesi neden yapılıyor yapılmasa ne olur ben 7+2 haftalık hamileyim test yapildiginda şeker aralığından fazla çıkıyor yaptırmak gerek mi şeker yüklemesi

Merhabalar, gebelik şekeri dedikleri var mı diye bakılıyor bildiğim kadarıyla.Doktorun daha iyi yönlendirir ama şeker fazla çıkınca yapılmayan arkadaşta vardı burda hatırladığım.Doktora danışman çok daha iyi olur daha zamanı var zaten

Peki bu zamanlarda herhangi bir vitamin veriliyor mu 7+2 haftadayken folik asit dışında

Ben ikili test yaptırdım şekeri de istemiyorum çok gereksiz geliyor bana yaptırmak 12.haftaya kadar folik asit kullanırsın sonraki haftalar ise omega 3e başlarsın muhtemelen

Hiç hatırlamıyorum, kabızlık sorunu yaşadım onun için magnezyum verdi doktor ama ağrılar içinde kullanılıyor o. Multivitamin veriyormuş doktorlar onu bana demedi doktor kullanmadım yani. Doktora sorarsın​:relieved:

Herkes zararlı diyor kafam çok karışık

Hic bir zarari yok -keza doktorunuz yaptirmanizi talep ediyorsa, kabul etmemek zararli bir duruma neden olabilir.

Ben normalde de kilosu olan bi insandım ama hamilelikte biraz daha üstüne koyduk doğal olarak şimdi şeker yüklemesinin yapılacağı haftalara girmek üzereyim ama internette gezen onca videodan sonra okadar kararsızım ki bu konuda ne düşünüyorsunuz yaptıranlar veya yaptırmayanlar :four_leaf_clover:

Ben yaptırdım benim babam şeker hastası çünkü bende de olabilir diye doktorum istedi annem ben sizde yaptırmadım yaptırma diye istemedi. Sonucum temiz çıktı doktor bi problem yok dedi. Gebelik şekeri varsa ve bilmiyorsanız olduğunu çocuk için çok tehlikeli olabiliyor. Doğumdan önce ölümler falan oluyomuş genelde 40 ı beklemeden 38 39 arası doğum başlatılıyor.

Özet

Yaptırmanızda fayda var

2 Beğeni

Doktorunuza güveniyorsanız onun yönlendirmesi ile hareket edin derim. Bende şeker yüklemesi yaptırmak istemedim şeker ölçüm cihazı ile açlık ve tokluk şekerimi ölçtüm sonuçlarımı not alıp doktoruma gösterdim normal olduğu için yükleme yapmamıza gerek yok dedi ama arada gene ölç aksi bir durum olursa ona göre ilerleriz dedi. Şeker ölçüm cihazı alıp evde bir hafta kadar düzenli şekerinizi ölçün belki yükleme yapmaya gerek kalmaz. Birde internette o kadar çok gereksiz bilgi dolanıyor ki o sebeple doktorunuza güveniyorsanız onu dinleyin dedim çok yere bakınca insanın kafası karışıyor gerçekten :woman_facepalming:t2:

1 Beğeni

Şeker yüklemesi zararlı bir durum değil yaptırmalısın, bi dilim baklava ile eşdeğer şekere sahip içtiğin su cnm hangimiz tatlı yemiyoruz sanki

1 Beğeni

Kiloyla hiç alakası yok canım ya ben hep kilolu biriydim suandada 95e dayandım bende şeker cikmadi

1 Beğeni

Şeker yüklemesi yaptıracağım arkadaşlar biraz korkuyorum yaptıralandan bilgi alabilir miyim :face_holding_back_tears:

Carsamba gunu yaptirdim bir sorun olmadi ac karna kan aldilar glikoz icecegi icmemiz istendi 1 saat sonra tekrar kan alındi 1 saat sonrasinda tekrar kan alindi icecek ictikten sonra cok mide bulandirici oldu kusucak gibi oldum tuhaf oldum ama gecti hizlı seker yuklenince oluyor herkeste persembe de sonuclarım iyi cıktı
Yükleme yapmaktan kacmayin seker bebekte korluge kadar bir cok sorunlara kadar goturebilir dogum seklinizi etkiler ona gore beslenirsin doktorlar onlem alir Sizin korktugunuz nokta nedir

Mide bulantısı kusmak vb şeylerden tedirgin oluyorum bende

Gazlı çilekli olandan alın tadı gazlı icecek gibi daha kolay olur icmeniz sonrasindada asırı bulanti yapmiyor uzun sürmüyor kusan olmadi hic ama tutmaniz lazim yoksa tekrar ugrasirsiniz

1 Beğeni