Şeker yüklemesi yapılması?

Tamam çok teşekkür ederim :smiling_face:

1 Beğeni

Bende yaptırmıştım şekerli su sanki tadı aç gitmiştim kan aldılar 1 er saat arayla aç karnına 3 kere kan aldılar miden bi değişik oluyor ama yinede korkma yanında biri olsun aç karnına olduğum için benim başım dönmüştü hep

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :pray::face_holding_back_tears:

Korkacak hiçbir şey yok 3 gün önce yaptırdım aç karnına kan veriyosun hemen arkasından glikozu içip 1 saat sonra tekrar kan veriyosun bende yan etki olmadı şekerli limonlu su gibiydi biraz içimi baydı sadece eve gideyim dedim her ihtimale karşı gitme burda dur dediler mide bulantısı kusma baş dönmesi vs olursa diye. orda bekledim ikinci kanı da verdim hatta tetanozu da oldum 2 gün sonra çıktı sonuçlar şekerim yokmuş çok şükür öyle gözünde büyüteceğin bir işlem değil inşallah sonucun güzel gelir :heart_hands:

Çok sevindim :heart: inşallah benimde güzel geçer :pray:

Ilk seker yukleme glikozu asitliydi, soğukda olsaydi gazoz iciyor gibi olacakti tam. Ikinci yuklememi eşim ilkini begenmedim diye gazsiz almis ama o kotuydu. Tavsiyem gazlı al bi de eger soguk olursa daha rahatlatir belki

1 Beğeni

Yapmadım iyi ki de yapmamışım

Şeker yüklemesi hangi haftada yaptırdınız?

22 de yapildi bana

Tavsiye etmiyorum ben yaptirmiycam ablamin gorumcesi saglikci sakin yaptirma demisti cok zararliymis bebege

1 Beğeni

Benim doktorum önermediği için yaptırmayacağım. 24-28. haftalarda yapılıyor diye biliyorum. Yine de yaptıranlar daha iyi bilir tabii.

1 Beğeni

Ben 25. Hafta da yaptırdım canım hemşire kan almaya başlamadan önce bana ac içmeye başladı dedi ben bı yandan içerken o kan aldı ve ılk testım yüksek çıktı ikinci kez yüklediler o normal çıktı ama ilki yüksek çıktığı için diyet verdiler dıyete başladım

Genel olarak yapiliyor eğer varsa.ve.bilinmiyorsa buna rağmen şeker yükseltecek besinleri yemeğe devam edersek bebeğe daha zararli. Herkesin kendi karari tabi ama içilen şekerli su 3 baklavaya bedel bunuda günlük hayatta dondurma çikolata hepsinden alıyoruz

25+3 te yaptırdım, normal şekerli bir gazoz içiyorsunuz icilmeyecek birşey değil 5 dk içinde bitti zaten… Şeker falanda çıkmadı çok şükür, eğer var ve bilinmiyorsa bu çok tehlikeli bebeğin aniden kalbinin durmasına bile sebep olabiliyor .

2 Beğeni

Aynen bende yaptiracagim zaten ama herkes farklı haftalarda yaptırmış şimdilik doktorum bişey demedi buyuk ihtimal bi dahaki gittigimde heralde söyler

1 Beğeni

24 haftamda yapildi canim ilk ac kan verdim sonra 75 ml icecegi icdim 1 saat sonra bida verdim 1 saat daha oyoe bekledim bidaha kan verdim sukur bisey cikmadi

1 Beğeni

Ben özelde yaptırdım zaten aylar önce söylendi 25-26 haftalar arası yapılacak diye ama evet farklı haftalarda yaptiranlarda var

1 Beğeni

Ücret ne kadar ödedin acaba özelde ?benimde kontrollerim özelde ama eğer fiyat fazlaysa devlette yaptirmayi dusunuyorum

1 Beğeni

Doğum paketine dahildi, o yüzden bilmiyorum inanın

1 Beğeni

Tavsiye vermeyelim bence kesinliği olmayan konularda burda korkup yaptırmaktan vazgeçen olabilir. Herkes güvendiği donanımlı doktorla ilerlesin bu konularda. her sağlıkçı her şeyi doğru biliyor diye bir kural yok ne yazık ki kaç sene okumuş doktor yanılıyor yanlış yapıyor. Şeker varsa eğer işte o bebeğe daha zararlı ablam gebeliğinin 9. Ayında bebeğini kaybetti karnında 1 hafta falan vardı doğumuna bebeğin kalbi durmuştu karnında. Şeker yüklemesinden doktor bahsetmemiş her şeyin yolunda olduğunu bilerek ilerlemiş ve meğerse gebelik şekeri varmış çocukta çok iriymiş şekerden şişmiş öyle muhtemelen. Ölü doğum yaptı ve insülin direnci de kalıcı oldu kendisinde. Ben yaptırdım şeker yüklemesi tek başıma girdim çıktım yükleme sürecine. 37+4 teyim çok şükür her şey de yolunda gidiyor. Ne olacağını her zaman Allah bilir fakat biz önlem alalım en azından

2 Beğeni