Şeker yüklemesi yapılması?

Kan vermeden 2 saat önce kahvaltı yapmıştım

Benim ablamda şeker yoktu normalde şeker yükleme yaptırdı ve şekeri çok yüksek çıkmış insülin başladı sabah akşam vurunuyor artı ilaç kullanıyor ve diyet yapıyor ..şeker yuklemenin bir zararı yok aksine teşhis için çok önemli birşey diyet yapsanizda ilerleyebilir belki ilaç kullanmanız gerekebilir o yüzden doktorunuzu dinlemeniz en iyisi

1 Beğeni

Dün şeker yüklemesi yaptırdım zararlı olduğunu düşünmüyorum içirdikleri içeceği günlük hayatımızda içiyoruz yada içeriğinde ki şeker miktarı kadar ister istemez tatlı yiyoruz bence yapılmalı ve gebelik şekeri çıkarsa önlemi alınmalı tabi bu bemim fikrim sadece ön yargılı olmadan içimizi ferah tutalım bu testler bizim ve bebeğimiz için :heart_hands:t2:

2 Beğeni

Kızlar şeker yüklemesi mutlaka yaptırın. Zararlı olsa doktorlarımız önermez. Yapılan yükleme iki dilim en fazla 3 dilim baklava ile eşit neredeyse doktorum söylemişti. Eğer yaptırmazsanız ve gebelik şekeriniz çıkarsa bu bebeğiniz için daha tehlikeli. Hepimize sağlıklı doğumlar​:innocent:

1 Beğeni

Ben yaptırdım bi zararının olduğunu düşünmüyorum aksine tedbir amaçlı yapılıyor zaten tamamen biz ve bebişlerimizin sağlığı için

2 Beğeni

Ben yaptırdım hiç de pişman değilim doktoruma da sordum ben kendim doktor olarak iki çocuğum da da yaptırdım riskli olsa Bn yapmazdım dedi çok şükür bende şekerle alakalı Bi sıkıntı olmadı

1 Beğeni

Şeker yüklemesi ben de yaptırdım ve sınırda çıktı o yüzden şimdi yediklerimw daha çok dikkat ediyorum

1 Beğeni

Ben de yaptırdım zaten içtiğimşz içeçecekle çikolata nerdeyse eşdeğer bnce gerekli tedbir içşn

Bende kahvaltı yapar yapmaz kan verdim 142 çıkmıştı doktoruma sordum bu haftalarda şeker olsa da belli olmaz 24-28. Haftalar arasında yapılır şeker yüklemesi dedi ama ben bütün hastalarıma öneriyorum kötü bişey olsa önermem en azından böyle Bi durum varsa önceden önlem amaçlı dedi bende o zaman gelince aynı gün açlık tokluk şekerini ölçtürsem yüksek çıkarsa şeker yüklemesi yaptırssam diye bile sordum o öyle anlaşılmaz mutlaka yaptır dedi aşı ve şeker yüklemesi zorunlu olmalı aslında ikisi de önlem amaçlı dedi bu kadar korkulacak bir şey değil bunlar

Tok karnına kan verdiyseniz yüksek çıkması normal

Bana da sağlık ocağındaki doktorum demişti aç veya tok karnına verilen kandan anlaşılmaz diye 28. Haftamda yaptırdım

O sizin bunyenizle alakalı olabilir ben 3 ayrı hamileliğimde de yaptırdim baş dönmesi bulantı bile olmadı ayrıca hamileliğim boyunca 5 kilo aldım sadece bu dediklerinizin şeker yükleme ile pek ilgisi olduğunu zannetmiyorm

Aynen öyleymiş kadın doğum doktorum dedi bana da bende yaptıracağım inşallah midem bulanır diye çocuğumun sağlığını etkileyebilecek bir durumu gözardı edemem açıkcası aşımı da oldum ben 1 ay sonra gel 2.Dozu ol dediler onu da olacağım yeter ki sağlıkla sağlıklı bir şekilde gelsinler inşallah :palms_up_together::smiling_face_with_three_hearts:

Ben de tetanoz aşılarını yaptırdım şeker yüklemesi de yaptırdım ikinci kanı vermeden önce bir kötü oldum vücudumdan bir ter boşaldı bayılacak gibi oldum yüzüme su çarptım öyle kendime geldim ondan sonra bir sıkıntı yaşamadım giderken mutlaka birisi bulunsun yanınızda

Bana şeker yuklemsı yapılcak ama bebgımin kalbinde iki delik var acaba bişey olur mu kımısı yap falan dıo kımısı yapma dıo korkuyorum biraz doğumdan sonra bişey olur diye

Delik dediğiniz şey ultrasonda parlaklık görünmesi mi ?