Şeker yüklemesi yapılması?

Benim etrafımda yaptırma, zararlı vs diyenlerle doluydu. Kimseye aldırış etmeyip yaptırdım çünkü sadece tatlıdan vs korunarak alınabilecek bir önlem değil maalesef gebelik şekeri. Ki doktorumda bunun tatlıdan farkı olmadığını sadece tatlıdaki şeker miktarını bilemeyecekleri için glükozun belli doz verilip kontrol edildiği söyledi.

1 Beğeni

Ben bugün yaptım 27 haftaligim. Sonuç pazartesi çıkacak. Bakalım bekliyorum

1 Beğeni
  1. Haftada yapılıyor
1 Beğeni

Ben 33 haftada yaptirdim kararsizdim arada kalmistim doktorum ikna etti ve yaptirdim normal cikti keske yaptirmasaydim icerken bile icimde bebek o kadar hareketlendi ki üzüldüm resmen bazi doktorlar önermiyor youtube de izledim ve oyuzden yaptirmamistim

1 Beğeni

Ben de TV de canan Karatay söylüyordu hamileler seker yüklemesi yaptirmasin zararlı diyordu bilemiyorum bir kesim önerirken diğer kesim önermiyor

Ben de yaptırmak istememiştim ama idrarda glikoz kaçağı çıktı. Doktorum dahiliyeye gönderdi. Orada direkt yaptırmam gerektiği söylendi. Yaptırdım yine yüksek çıktı, diyetisyene gönderdi, diyetisten de dikkat etmezsen çocuğunda şekere yatkınlık olur, doğum sonrası sende de kalıco hale gelir dedi. Yaptırmasaydım bunları bilemeyecektim.

Umit Aktaş hocayi da dinleyin bence haklilar asi karşıti degilim ama covid de goruyoruz sonuclari patir patir olumler gerçekleşiyor bebegime de onemli olan asilar haric diger asilari yaptirmayacagim arkadaşım yaptirmadi

Ben zaten sekerim varmis gibi dusunup ona gore besleniyordum ciksa dahi yiyeceğim sey ayniydi oyuzden gereksiz bir hareket yaptigimi düşünüyorum tip 1 diyabet diye bir diyabet cikti diyor umit aktas hoca bu seker yuklemesinden sonra cocuklarda gorulen bir diyabet hastaligi diyor asla bir dilim baklavaya es deger olmadigini verilen glikozun savunuyor insallah zarar gormemistir bebegim

İnsan neye guvenecegini bilmiyor gerçekten özellikle bebeğimiz için her şeyin en iyisi sağlıklısı olsun istiyoruz tetanoz asisinin birincisini yaptırdım ben o bebeği ve anneyi olmuşuz durumlardan koruyor diye yaptırdım ama şeker yuklemesinde tereddutluyum

Ben onu da yaptirmadim Türkiye de bir donem yasaklanmisti kafam karisti yine tetanoz asisi ile ilgili izledigim bir kac video sayesinde vazgectim eger pasli aletlerle ameliyat olacaksak bu zamanda ona da yapacak bisey yok

Aşı konusunda herkesin vericegi karar kendine aittir kimseyi yönlendirmem bu benim kendi arastirma sonucunda verdigim bir karardi

Ben yaptırdım tedbir amaçlı yapılıyor sonuçta doğum sırasında Herşey olacağına varır diyorsanız yaptırmayabilirsiniz

Peki tedayli ultrason girdiniz mi

Ben yaptırmadım

Kizlar şeker yüklemesi yaptıran var mı. Çevremde yaptırma diyolar ama doktorum yapalım ddi fikrimi sormadı yani Zararı var mı bilgisi olanlar ne tavsiye ediyorsunuz

Benim de az kaldu bu surece bende yaptiran veya yaptirmayanlarin gorusunu bekliyorum

Bende yaotirmayanlardandim son ana kadar 34 haftalik oldugumda doktor ikna etti yaptirdim normal cikti keske yaptirmasaydim zaten dikkat ediyordum beslenmeme acikcasi disardan herhangi bir sey enjekte ettirmek istemedigimdendi tamamen sizin karariniz bende bir kac profesör videolari izledim bununla ilgili yaotirmak istemememin sebebj oydu

Doktorum bana bebeğin kilosu suyu ve senin kilon normal olduğu için yaptırmana gerek yok açlık ve tokluk kan şekerine baktırmam yeterli dedi bende yaptırmadım açlık tokluk baktırdım iyi çıktı çok şükür

Bende yaptırmadım yaptırmayı da düşünmüyorum

2 gebeliğim de de yaptırdım sonuçta gebelik boyunca hepimiz tatlı tüketiyoruz, gebelik şekeri olabiliyor bazı gebelerde yani gizli şeker bunun için istiyorlar zaten