Yaa gizli şeker vs durumu oluşma riski yok muymus peki Allah korusun da tabi
Gizli şeker olduğunu düşündürücek bir septom yoktu bende balım. Ben isteseydi gerekli deseydi yaptırırdım ama baklavayla eş değer bir şeker alıyorsun vücuda fakat ben işin esasında şeker yüklemesini doğru bulmuyorum Yaptırana isteyen doktorada saygı duyuyorum tabi, gerekli ama bence iş vücuda belli gram şeker alıp kana bakmakla bir kereliğine çözülmez.
Ki şöyle şeker yüklemesinde sonuç iyi gelip / gebeliğim sonuna doğru şeker problemi yaşayanlar da var. Prosedür uygulama biraz yanlış geliyor bana:) Minnacık daha bebeğin pankreası gelişmemiş oluyor o haftada gerek var mı bence yok. Normaldede bebeğe yiyeceklerdede o şekeri hissettirmek zaten doğru değil bence
Eskiden öyleydi ama bizim burada artık akşam 5 e kadar kan verebiliyorsun sistemi değiştirdiler, belki kalabalık olduğu için olabilir nüfus az olan yerlerde dediğiniz gibi olabilir
yaptirmadim bende
Dün ben yaptırdım bende çok karşıydım ama iyi ki yaptırdım çünkü şeker çıktı doktorla konusucaz bakalım büyük ihtimalle diyet önericek bende elim ayağım çok sisiyo bu yüzdende olabilirmis
Hmm anladım bitanem aklımda bulunsun bakalım bu
Aynen bende işte
Aaaa bak işte bunun önlemi içinde istiyorum aslında
25haftalikta yapılıyor sanırım yaptiririm ben sende ihmal etme serbet içmiş gibi oluver
Aynen abla aksi bi durum söylemezse doktorum sanırım yaptircam ya
Bana da doktorum önerdi ama yapmak istemedim kararsızım bir yandan da yaptırsam mı yaptirmasam mi diye çünkü genelde önermiyorlar
Bir haftam var benimde bebek için bizim için yapiyorlar sonuçta
Sende ben gibi
Orası öyle tabiki bı de gizli şeker varsa direk önlemler sayesinde çok daha iyisi oluyor
Yani serbet icicez sonuçta zehir değil Zeyno kelleni karıştırma sen
Bakalım abla çevremde de öneriyorlar kayınvalidem sadece bebekte şeker oluyomus falan demişti ama sonuçta doktorun önermesi lazım
Çok biliyorlar tipin hangi bolumunu okumuş onu diyenler iki kızda yaptirdim ben zararı yok bence
Bakalım abla haftam gelince bende doktorumla bı konuşayım bakalım
Yok zeyno ben uygulamayı sadece mantıksız buluyorum. Ama bir çok konuda önlem oluyor. Fakat bebeğe şeker problemi yaşar kısmına hiç katılmıyorum. Asıl önlem olmazsa bebek çok sıkıntı yaşar.
Dün gittim 25 haftadayim. Doktor şeker yuklemesi yaptıracak misin dedi. Hayır düşünmüyorum dedim. Niye dedi ben de gerek var mı sizce dedim. Ailende şeker var mı dedi yok dedim kimsede. Tamm dedi yani doktorlar bu konuda ısrar etmiyor pek. Tamamen size bırakıyorlar kararı.