Ben şeker yüklemesi yaptırmadım bebek hızlı kilo aldığı için sağlık ocağında 3 aylık kan şekerime baktırdım kan ve idrar istiyorlar vücutta şeker yüksek mi idrar da çıkıyor mu ona bakıyorlar Ben de şeker riski çıkmadı Aç tok olmak bile fark etmiyor
Ben babamın gizli şekerinde şüpheleniyorum ailede bilmemde babamın babasında vardı mesela
Bakalım ya bende duruma göre karar veririm
@anon51243553 ben yaptırdım dün ilk gebeligimde de yaptırdım bunda bende karar veremedim dün yaptirdin gece 12 den sonra birşey yiyip icmiyosun kendin alıyorsun şeker yüklemesi için gereken içeceği iciyosun içtikten sonra birşey yemiyosun icmiyosun içtikten 1 saat arayla 2 defa kan veriyosun bu 2. Gebeliğim bunda da yaptırdım sonuçları bekliyorum çıktı pazartesi inşallah hayırlı haberler alırım
Her iki gebeliğimde de yaptırdım
O kadar şeker yüklemesi bebeğe de anneye Zarar zehir resmen üç hamileliğimde ikisinde yaptırmadım birinde yaptırmıştım boş yere beni daha kötü etti mide bulantısı baş dönmesi kendimi baya kötü hissetmiştim… çok gereksiz ve zararlı bir uygulama kaldı ki beni öyle etkiledi ise bebeğimi ne hâle getirdi o an düşünemiyorum…
Kuzucum, seker yuklemesinin en sıkıntılı yanı ac karnına beklemesi ve icilmesi dolayısıyla mide bulantisi vs olması. Eger annede gizli şeker varsa o daha büyük problem bence. Benim doktorum sana bırakıyorum elbette ama neden bu kadar korkuyorlar anlamıyorum dedi, günlük hayatta bir iki dilim tatli yiyince de ayni şekeri alıyorsun zaten dedi. Kızımda yaptirdim ben, çıkmadığı icin sindi yaptırmayı düşünmüyorum ama tabi onerirse yaptiririm yine. Şükür kizımda bir sıkıntı yok hamdolsun. Icini ferah tut, her sey yolunda minnoşum all is well
Ben burda gunluk 2 dilim tatliyla ayni oldugunu dusunmuyorum o zaman neden bize ac karnina iki dilim baklava ye gel denmiyor o glukoz sadece eczanelerde satiliyor ilac gbi bise bence ama sunuda biliyorum zarari olsa doktorlar neden onersin ha ustelemiolar da yaptir yaptirma die bu konu doktorlar arasinda da ikiye bolunmus durumda bazi doktorlar oneriyor bazilari onermiyor yaptirmaya gerek duymuyor bence takipdeki doktora bakmak lazim kesin yaptir derse yapilir korkulacak pek bise yok kimisi yaptirio pisman kimisi yaptirmio pisman
Çünkü baklavanın içinde başka maddeler de var canım, tereyağı vs vs oh canim çekti Yani saf şeker oranini ölçebilecek bir madde olmalı, yoksa cikolata ye gel de derlerdi yani
Diğerlerine kesinlikle katılıyorum tabi, takip eden doktorun ne dedigi cok önemli, her konuda
merhaba zeynepcim bende sen gibi cok arada kaldim ama acikca söyliyeyim hic yaptirma taraftari degildim bunu dr umda biliyordu bende seker yuklemesi yapilacigi hafta dr uma kontrole gitmeden önce 2 3 gun once saglik ocagina gittim sonucta bunu dr umda kan alip yapacakti saglik ocagida ayni gittim saglik ocagina ben aclik tokluk kanima baktirmak istiyorum dedim acligi verdim 1 2 saat sonra herseyi yedim tatlisina kadar birde tokluk verdim ertesi gun sonuclar cikti aile hekiminden raporlari aldim dr uma goturdum hicbirsey cikmadi hatta dr um seker yuklemesinden yırttın dedi bu sekilde yapabilirsin yukleme yapilmadan normal aclik toklugunla aynisi cikiyor canim
Ben yaptirmadim yaptirmayi da dusunmuyorum
Ay evet unutma ben unuturum
Yok baklava ile eş değer glukoza ait amaç zaten şeker ölçümü olduğu için vücuda tatlı yükleniyor ama tabiki aşırı bı tatlı yüklemesi değil
Aynen bakalım benim doktorum ne diyecek
Aaa mantıklıymis doktorunuza sorup mu yapmıştıniz peki sağlık ocağında
Bize de mutlaka söyle e mi
Aaaa tabiki
yok canim sormadim seker yuklemesini yaptirmak istemedigim icin mantigimi kullandim zaen dr da saglik ocaginada ayni kan olarak sabah aclik verecegiz bu ikisindede ayni ama toklukta dr lar glikoz veriyor seker yukluyor bense cikolata tatli normal kahvalti herseyi yedim 2 saat sonra tokluk verdim aynisi yani sadece yediklerimiz farkli birsey degismiyor sadece glikoz yuklememis oldum dr umada bu sekilde anlttim kimden ogrendin dedi onada mntigimi kullandim dedim evet dogru yirttın hadi glikozdan dedi peki dedim benim yaptigimla glikoz icseydim ayni sonucmu cikardi dedim evet dedi bence bu sekilde yaptirin sonuclari dr nuza goturun canim
Bebitom doğru mantık kurmuşsun, benim ki önce açlık tokluk kan şekerine baktır sonra şeker yüklemesi için konuşurız demişti