Selaaammmm canlar şeker yüklemesi yaptıran yaptırmayan yaptıranlar doktoruyla ne bilgi verdiyse benimle paylaşabilirse çok mutlu olurum veya yaptırmayanlar için doktor mu önermedi önermedi ise sebebi neydi vs vs vs bilgi alabilirsem çok mutlu olurum aklım çok karıştı
Bn iki kizimada yaptirmadim doktorum da nie die sormadi cok olumsuzluklarini duymustum cevremde o yuzden yaptirmamistim
Ama gizli diyabet olabiliyormuş bebekler de önceden bilinmesi daha iyi insulin ile düzeliyor çünkü bizzat dayımın gelinine olmuş bugün de o anlatmıştı
Ben ilk gebeliğimde doktorun tavsiyesiyle yaptırdım düşük çıkmıştı bir problem olmadı fakat aynı dönemde kuzenim yaptırdı aşırı şekeri yüksek çıktı ve nihayetinde çok kontrollü bir gebelik süreci yaşadı herşeyine ekstra dikkat etti, şuan doktorum önerirse yine yaptırmayı düşünüyorum çünkü şeker bebeği etkiliyor en basiti alt komşum da hamile daha ilk gebelik tahlillerinde idrarında bile şeker çıktı ona en başından yükleme yapıp kontrol altına aldılar gebeliğini, tabi size kalmış bişey doktorunuzla konuşsanız daha sağlıklı olur
Inan bi bilgim yok kuzum kimiside orda verilen gazoz gibi içeceğin bebegi seker hastasi yaptigini söylüyor o yuzden inandigin doktoruna danis kesinlikle yaptir derse yaptirirsin
Evet aynısını bende düşünüyorum en azından öğreneyim ki şeker varsa bile kontrollü bı gebelik yaşarim
Evet onu da duydum şimdi
Ben iki kizimada istemedim doktorumda bisey demedi sukur biri 5 digeri 4 yasinda
En basiti geçen hafta kontrole gittim o kadar uyku basıyor ki beni doktor şekerden şüphelendi ilk başta açlık tokluk şekerine bakalım sıkıntı çıkmazsa haftan geldiğinde şeker yüklemesini konuşuruz dedi
Bu hamileligimde de düşünmüyorum
Benim için daha erken haftalar olduğu için doktorumla enine boyuna konuşmadık
Hmm daha çok mu tetikliyor
İkisindede yaptırmadım. Doktorum hiç bişey demedi tamam dedi. Bana mantıklı gelmiyor bir litre glikoz içiyosun aç karnına hem baygınlık geçiriyolar hemde direk aç karna o şeker çocuğa gidiyor. Canan karatay mantığındayım yaptırmadım çok şükür iyiler
Ben yaptırdım sorun yaşamadım
- gebeliğim hepsinde yaptırdım bi sıkıntı yaşamadım 2 dilim baklavaya eşit dedi doktorum kesin yaptır dedi ama öğlene kadar aç kalmak biraz zor oldu benim için
Bakalım benim haftam geldiğinde doktorumla da konuşurum ama önce yaptıran yaptırmayan herkesten bilgi alayım istedim
Yani şöyle söyleyeyim o içecek çok şekerli bebeği zehirliyor deniliyor hamileliğin iz boyunca hiç tatlı ve şekerli bişey tüketmemeniz lazım, tek sıkıntılı olan şey 1 kutu kola gibi düşünün yarısını içiyorsunuz zaten tadı çok kötü o kadar
Hmm tamamdır teşekkür ederim
Bende o kafadanim bide ictiginiz 1 baklavaya es deger diolar eeee baklava versinler o zaman
Hmmm evet böyle bı durumda var tabi ay çok kararsız kaldım