Şeker yüklemesi Hakkında

Anlaşılır bana dr um eğer şeker yüklemesi istemiyorsan açlık ve tokluk kanına da baktırabilirsin demişti.

1 Beğeni

Günlük şeker takibi yaparsanız anlaşılır

1 Beğeni

Ben yaptırdım ve normal tahlillerde şekere bakıldığında herhangi bir yükseklik çıkmıyordu. Ama ben hem babam şeker hastası hemde kayınpederim şeker hastası diye ne olur ne olmaz şeker yüklemesi yaptırdım ve sonuç yüksek çıktı. Doktorum bir hafta sabah akşam ölçmemi söyledi onlarda sadece 3 sabah tokluk şekeri yüksek çıktı kalanları iyi gibiydi doktorum yediklerime dikkat etmemi söyledi. Ama benim tahminim şu yönde oldu genelde yüksek çıkan sabahlardan bir önceki gece acıkıyordum ama gece kalkıp bişeyler yemek zor geldiğinden aç yatıyordum o sabahlarda hep yüksek çıktığını farkettim. Yani uzun süren açlık sonucunda bi anda yediğim zaman yükseliyor gibi geldi bana. Çünkü dr un azalt dediği şeyleri çok tükettiğimde herhangi bir sorun ile karşılaşmadım b3n.

2 Beğeni

Çok güzel gözlem yapmışsın

2 Beğeni

Teşekkür ederim @Cansu cumm :hugs::hugs:

3 Beğeni

Toplamda iki kez yapıldı bana . Kilomdan ve hipertansiyondan kaynaklı doktorum kesinlikle yapmamız lazım demişti ilkini yaptık 50 lik içirdiler o hafifti gazoz içtim sanki . Perinatolojıye yönlendirilmiş tim o doktor baktı sonucuma çok emin olamamış olsa gerek birdaha 50’lik içirdi bu sefer de birşey göremedi normal çıktı

3 Beğeni

Sevgili arkadaşlar 21+5 günlük olduk doktorum dun bana şeker yüklemesi yapmami önerdi gebeliklerimin arasinda uzun sure olduğu için sormak istedim nasil gittiniz ac tok ve kani kac kere aliyorlar bazi okuduğum yazilarda 2 veya 3 kez aliniyor gibi ve kadar sürüyor detayli bir stkilde yaptiran arkadaslarin yardimina ihtiyacım var (bebek 450 gr normal mi? sizce 21+5 günlük olmasina ragmen)

2 Beğeni

Ben yaptırdım şeker yüklemesi

2 Beğeni

Gece 12 den sonra ne yemek ne sivi almamami söyledi doktor . Sabah 8.30 da hastaneye gittim. Açken kan alındı sonra 50 ml glikoz verildi. Tekrar kan alındı. Şekerim yüksek çıktı. İkinci gün tekrar hastane ye cagrildim bu kez 100ml glikoz verildi ve 4 saat boyunca her saat başı kan alındı ve sonuç malesef gestasyonel diyabet. Sonra dahiliye ve diyetisyene yonlemdirildim ayrıca insülin takviyesi günde 4 defa iğne yapıyorum 6 şar ünite gece yaptığım 16 ünite

3 Beğeni

Anladim bana 75 ml seker yuklemesi yapilacak bakalim yarin gideceğim hakkimda hayırlısı bundan sonra baska test var mi acaba

2 Beğeni

İnşallah hiçbir sorun çıkmaz önceki gebeliklerde şeker cikmadiysa ve genetik yatkınlık yoksa temiz çıkıyor sonuc

2 Beğeni

Başka test yok şeker yüklemesindekan testi alınıyor idrarda alabiliyorlar ilk gün idarar testi de verdim sonraki gün sadece kan alındı sürekli . Hastaneye giderken yanınızda biri bulunsun bazen baş donmesi halsizlik yapabiliyor glikoz

2 Beğeni

Anladim canim yok onceki gebelikler temiz çıktı anneannem de var seker o da cok sikinti ve stresten çıktı

2 Beğeni

Burda yağmur yagiyor ufak oğlanı goturmek istemiyorum esim ile onu evde birakip tek giderim yarin olmadi bi poğaça vs alip yerim işlemler bitince dengelemek icin bilmiyorum bakalim

2 Beğeni

Allah izniyle bişi çıkmaz temiz olur sonuç ben çok meyve ye abur cubura yüklendim yemekten tiksindigimden ondan da şekere davetiye çıkardım. Mümkün olduğunca az tatlı yiyin meyvede küçük porsiyon olsun yoksa bir şekilde çıkıyor baş belası diyabet

2 Beğeni

Bir arkadaş komşu vs olsa iyi olurdu. İnşallah sizde bir şey olmaz. Ben yalnız gitmiştim baygınlık geçirdim 100 ml aldığımda ve geceden aç sussuz olduğumdan. Acilde 1 saat gozetimde kaldım

2 Beğeni

Butun arkadaslarimda yeni dogum yaptilar bebekleri var buyuk oğlum da dershaneye gidiyor gitmese onla giderdim bakayim bi problem olursa hastaneden cikmam kendimi toparlayana kadar

2 Beğeni

Çıkmamak hemen en iyisi zaten orda söylüyorlar 1 saate kadar hastaneden ayrılma diye baktin iyi durumdasın çıkarsın. Sadece şeker yüklemesi yapılan gün asla şeker içinde olan bişi yeme ertesi güne kadar

2 Beğeni

Tamam canım çok teşekkür ederim Allah razı olsun dediklerin aklimda :palms_up_together:t3::rose::heart:

2 Beğeni

Ben detaylı utrason ile şeker yüklemesine kadar gunde 6 defa şekerime bakmıştim

3 Beğeni