Rica ederim ![]()
Amin cümlemizden
Hayırlı temiz sonuç çıksın inşallah
Ya bana dedi tokluk kan şekerini ölçüm cihazi ile eczanede baktir dedi sonra esim yukleme onemli ise onu yapalim dedi yarin gideceğim anlamadigim benim haftam gelmedi niye istedi normalde srker yuklemesi 24 hafta yapiliyor ve 50ml bu 75ml istedi ve suan 21+5 günlük
Suyun yüksek çıkmış olabilir doktor erken gel dediyse aksatma
Sordum suyumuda hersey normal dedi bilmiyorum bakalim
Muhtemelen bebeğin kilosu sebebiyle şüphelenmiştir aslında çokta fazla değil ama bende yarın 75 ml yükleme yaptırmak için gidiyorum gece 12den sonra bisey yeme 8 buçukta aç gel dedi benimde iki çocuğum var onlarda yaptırmadım bu 3.hamileliğim ama haftasına göre biraz şişko
o yüzden şüphelendi
Ben ilk gebelikte yapmadım ikinci gebelikte de yapmaya niyetim yok. Doğrusu ben ilk gebeliğimde hiç bir test yapmadım detaylı ultrasona bile bakmadım
24 haftalık olduk kaçıncı haftada yapılıyor du şeker yüklemesi. İki hamileliğimde de yaptırdım şükür birşey çıkmamıştı. Bunda nasıl olur bilmiyorum hayırlısı…
Normalde 24 haftada yapılıyor yapmayi düşünüyorsa dr bi ugra yaparlar suan yapıldı bekliyorum
Nasıl geçti sonuç çıktı mı?
Çıktı canim çok şükür bir problem yok temiz![]()
![]()
Çok şükür çok sevindim ![]()
![]()
![]()
Çok şükür ![]()
![]()
Çok şükür arkadaşım ![]()
Doktorum sağlık ocağında şeker yüklemesi yapıyorlar dedi . Sevinmiştim uzağa gitmeme gerek kalmayacak diye ama şimdi gittim sordum yapmıyorlarmış ya 6 ay önce kaldırmışlar. Bulunduğum yerde devlete randevuyu almam zor ,baktım yok zaten ,eşimde yok .özele gidiyorum normalde oda ilçede yarım saatlik yolda. Şimdi 25+3 haftalığım . 10 gün sonra memlekete gidecez . 26 haftalık olurum sanırım o zaman yaptırsam sorun olmaz demi kaçırmam zamanını. Ya birde yaptırmasam mı diyorum , iki hamileliğimde de yaptırdım şükür birşey çıkmamıştı bilmiyorum kafam karıştı. Yaptırmayan var mı aranızda ,sorun çıktı mı ![]()
![]()
Daha doğum yapmadığım için sorun çıkar mı çıkmaz mı bir şey diyemiycem. 31+3 haftalığım doktorum şeker yüklemesini gerek görmedi bu yüzden bana yapılmadı. Sorun olacak olsa yapardı diye düşünüyorum
24-28 haftalar arasında yaptırılabiliyor bence müsait olduğunuzda yaptırmalısınız
Ben iki hamileliğimde de yaptırdım şükür birşey çıkmamıştı. Bunda da yaptırmak istemiyorum açıkçası o şekerli suyu içmek zaten bana işkence gibi geliyor … O yüzden yarın sağlık ocağına gidip açlık ve tokluk şekerine bakiyorlarsa onu yaptırmayı düşünüyorum en azından .
hamilelik süresince yapılan testlerde çevremde en çok tartışılan konu bu. henşire arkadaşlarımdan ve daha önce doğum yapan birkaç anneden duyduğum gereksiz olduğu yönünde. peki siz nasıl karar verdiniz
ben de gereksiz olumsuz şeyler duymuştum yaptırmadım.Kendimde de bir sorun yoktu zaten hamileliğimde de tatlı yemeyime fln dikkat ederdim hep siz de eğer yaptırmak istemiyorsanız yemeynize de dikkat edin hamurdan tatlıdan fln uzak durun
2 3 dilim baklavaya eş değer bir şeker alıyorsunuz ben okudum dinledim ve korkulacak bir şey yok hatta yaptırmamak daha tehlikeli bir yükseklik varsa ortaya çıkacak ona göre önlem alınacak sonuçta