Merhaba yarın şeker yüklemesi yaptırmaya gidicem. Okulda derslerimizde bile faydalı veya zararlı belirsizliği vardı. Hala devam ediyor. Siz ne düşünüyorsunuz. Şeker yüklemesi yaptıracak mısınız? Benim suyum sınırda çıktığı için perinatoliji uzmanı yaptırmamı önerdi.
Suyum sınırda acaba şekerim var mı diye endişeli annelere gelsin
20 martta Detaylı ultrasonda doktor suyun sınırda şekerin olabilir günu geldiğinde testini yaptır demişti.
21 martta şekerimi düzenli olarak ölçmeye başladım
12 nisanda şeker yükletmek için gittiğimde ölçtüğüm bilgileri doktoruma gösterdim. Doktorum gizli şeker olduğundan emin oldu. Şeker yüklemesine gerek duymadı.
Hamile kalmadan önce de hemoglabin A1c değerim sınırdaydı. Ben gizli şeker kapıda diye bekliyordum.
Arada bir tokluk şekerine bak dedi
Şekerimi günde 6 defa ölçmeye çalıştım
Sabah aç karına
Kahvaltı yapma süresi dahil 1 saat sonra
Öğlen yemeğinden önce
Öğlen yemeğine başlama saati dahil 1 saat sonra
Akşam yemeğinden önce
Akşam yemeğine başlama saati dahil 1 saat sonra
Açlık kan şekeri yemekten önceki değer 90ı geçmemeli
Tokluk kan şekeri yemekten sonraki değer 140ı geçmemeli
Doktorum şekerini ölç demedi. Ben nasıl olur diye denemek istedim. Şeker yüklemesi yapalim deseydi hayır demezdim
not defterimdeki örnek günü ekledim
Şekerimin yükselmemesi için öneride bulundu
Tatlı meyveler yerine ekşi meyveler tüket dedi
Karbonhidrat tüketme dedi
Tatlı yerken abartma dedi
@Nergiz13
Şeker yüklemesi yaptırmayı düşünmüyorum. Dediğin gibi hep olumlu hem olumsuz yorumlar hâlâ devam ediyor. Lakin ben de detaylı ultrason sonucunda bir sorun çıkarsa düşünebilirim. Yani ekstra bir sorun oluşmadığı sürece yaptirmayacagim. Eger seker yükleme yaptırıp sonucu yüksek çıkarsa zaten doktor diyet uyguluyor. Ben de düşündüm ki hic şeker yüklemesi yaptırmadan diyet uygularsam zaten bebeğim Allahin izniyle şekeri olmadan dünyaya gelir. Çünkü diyetten baska bir çözümü olmuyor anne karnindayken. Ama zaman ne gösterir bilmiyorum tabii öncelikle detaylı ultrasona bi gireyim de bakalim
Bu durumda şekerini bu şekilde ölçersen ve 200ü geçerse doktor insülin tedavisine başlak durumunda kalabilir. Kan şekeri yüklesdiğinde bebeğe daha çok zararı oluyor.
Diyabeti olanlardan en çok şunu duyuyorum. Bi şey yemediğim halde 140 çıktı. Her zamankinden farklı bir domates yedim 140 çıktı gibi kelimeler duyulur.
Şekerin varsa benim ölçtüğüm gibi ölçtüğünde kafadaki belirsizlik gidiyor
İnşallah güzel sonuçlar alırsın
Parmak ucu acımaması için önerim de var. Şeker ölçme cihazını yeni aldıysan içindeki numune igne ucu kalın olabiliyor. İlk denemede canını acıttıysa iğneleri kullanma. Kullandığım iğne markası canımı acıtmıyor. O markayı yazıcam
Parmak delme kalemindeki ayarı düşük tutmalısın ben 1 ve 1.5 dereceyi kullandım.
İğnelerin tek kullanımlık olsun. Bir igneyi gunde 3-4 defa kullanırsan enfeksiyon olabilir ve canın acır
Sormak istediğin başka soru olursa yardımcı olurum
İğnin markasını buldum. Ime-dc 0.30 mm kan alma lanseti yazıyor.
Teşekkürler ben de alayım ve ölçmeye başlayayım en iyisi
Arkadaşlar şeker yüklemesi yaptırmadan önce açlık ve tokluk şekeri istedi doktor. Aç:73 Tok :103 çıktı hatta gelip yumurta çikolata falan yedim sonra 2 saat sonra gidip kan verdim tokluk öyle çıktı bu sonuçlara göre şeker yüklemesine gerek var mı , 26 haftaligim 6.5 kg almisim
Hoşgeldiniz
Ben her ihtimale karşı 20 gün kadar düzenli olarak takip ettikten sonra doktorum şeker yüklemesine gerek duymadı. Tek seferlik açlik ve tokluk bakma ile kesin bir tanı olacağını düşünmüyorum. Tabi doktor ne der bilmiyorum Tek seferlik açlık ve tokluk degeriniz normal çıkmış. Aç karınla 90’ı tok karınla 140’ı geçememesi gerekiyor.
Evet doğru ama işte hergub gidemeyebilirim ve şeker yüklemesi de yaptirmak istemiyorum açıkçası, bakalım nasıl olacak
arkadaşlar şeker yükleme testi önemlimi? ben yaptırmak istemiyorum hem sağlığımda iyi şekerle ilgili bir sorunum da olmadı yaptırmadan bebek sahibi olanlar var mı aranızda?
Ben yaptırmadım. 20 gün kadar şekerimi takip ettim. Doktora gösterdim. Sende gizli şeker var dedi. Şeker hastası gibi beslenmeme dikkat ediyorum
@Nergiz13 istersen burdaki yorumlara bir bak
Kötü bir şey yok ki şeker yükleme testinde. Bence yapılmalı
teşekkür ederim canm okudum ölçmeye karar verdim ben de evde kendim ölçüp rahat olurum
Bende yaptırmadım doktor önerdi fakat eşimin dayısı prof. Çocuk doktoru önermediğini söyledi zaten belirti olarakta bir sıkıntım yok çok şükür
Bebek için yapıyorlar onda var mı yokmu diye ben ölen bebeğimde yaptırdım bı sorun çıkmadı şükür bunda da yaptiricam
Ben de yaptırmayı düşünmüyorum. @Cansu ile bunu konuşmuştuk. Detaylı ultrasonda amnios sıvısı sınırın üzerindeyse şekerden supheleniyorlar. Evde kendin ölçersen bir süre, az cok anlarsin seker olup olmadığını. Ki zaten seker yükleme yapildiginda eger seker çıkarsa diyet uyguluyorlar. Sen sanki sekerin varmis gibi diyet uygulayabilirsin bir diyetisyen yardımı ile. O yüzden ben de gerek olmadığını düşünüyorum.
@Merve ben de test yaptırmadım. İsterseniz burdaki yazıların size faydası olabilir