Şeker yüklemesi Hakkında

@Merve burda da bir çok annemizin fikri var

Salı günü patoloji doktorum şeker yüklemesi bebek için de senin için de önemli dedi yaptırın bence ne kaybedersiniz ki alt tarafı kan aliyorlar

2 Beğeni

, Merhaba kızlar 28. haftamdayım şeker yüklemesi yaptıracağım ama çok kararsızım yaptır diyen de oluyor yaptırma diyen de yaptırmazsak bebekte bir sorun olur mu?

benim akrabalarımın çoğu yaptrmadı hem bir sorunda yoktu annede, bebekleri de sapa sağlam oldu gerek görmediler , ben de yaptrmadım , tatlılara dikkat ediyorum sadece fazla tüketmiyorum

Ben 20 gün. Günde 6 defa sekerimi ölcüp doktora gösterdim. Doktor sende gizli şeker var. Arada ölçmeye devam et dedi. Şekerhastası gibi beslenmeye devam ediyorum. Şeker yüklemeye karşı değilim doktor yine de şeker yüklemesi yapalım deseydi tamam derdim

Benim sekerim 1aylikken yoklandı. Annede şeker olunca bebege zararı elbette var . Eger bende şeker cıksaydı doktor ilaç vericekti hamilelikle ilgili. Sen 28 haftadayim daha yaptirmadim dedin şaşırdım. Yaptir ,bilmekte fayda var @Bahar1

şeker yükleme testi başka o başka bende de kanımdan onu yoxlamışdılar ama 27 28 haftada annenin şekerini yükseltip şeker yükleme testi yapıyolar uzmanların çoğu zarar olduğnu söylüyor bazıları da zararsız diye,ben yaptrmadım ancak özellerde yapılıyor Azerbaycanda devlette deil

Anladım. Ona 8 saatlik açlık gerekiyor. Oyle yokluyorlar. Ben devlet oldugum icin yapmadilar bana 28 haftamda doktorum gelde demedi hic.

1 Beğeni

bende özelde çaöırdı gitmedim gereksiz bir test

1 Beğeni

Merhaba hanımlar şeker yükleme testi yaptıran var mı? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Benim de yaklaşıyor böyle testler beni tedirgin ediyor nedense yaptıranlar anlatırsa seviniriz

Ben şeker yüklenmesine 20 gün kala evde düzenli olarak şekerimi ölçtüm. Doktorum test yapmaya gerek yok dedi. @Betuesk @İlknur test yaptırdı

1 Beğeni

Ben yaptırdım doktorum son sonucumu göremedi, e nabızıma da hatalı düştüğünü düşünüyorum sonucumun çünkü şeker yüklemeden önce 73 çıkan değer yüklemeden 1 saat sonra 70 çıkmış görünüyor düşmüş olması bana hata olduğunu düşündürttü ve randevuma kadar kendim ölçmeye başladım tekrar yaptırmama gerek kalmasın diye. Doktorumla konuştuktan sonra net sonucumu ve yaşadıklarımı anlatırım. Ama fikir konusuna gelecek olursak benim ailemde şeker geçmişi olduğu için ben yaptırmayı uygun gördüm pişman olmadım en azından şeker çıkarsa beslenmemi ona göre düzenlerim diye düşünüyorum.

3 Beğeni

Sizce gebelikte seker yüklemesi yapılmalı? Bebege zarar verir mi?

1 Beğeni

Bebeğe zarar veren bir durum değildir. Aksine gebelik şekeri olup olmadığını anlamak için çok iyi bir şey. Gebelik şekeri ya da gizli şeker olması bebeğe daha çok zarar verir. Yaptırmanızı öneririm :cherry_blossom:

1 Beğeni

Ben bu şeker yüklemesi nasıl yapılıyor bilmiyorum burada uyğulamada duydum. Ama bende her defa kontrollere gitdiğimde parmaktan kan alıp şekerim varmı yokmu diye bakıyorlar. Bu şeker yükleme nasıl oluyor peki?

1 Beğeni

Seker yüklemesinde verilen icecegin saglikli olmadigini duydum bu nedenle tedirgin oldum

1 Beğeni

Bende henuz yaptirmadim net bir bilgim yok ama sekerinin olup olmadigini ogrenmek icin belli araliklarla sekerin olculmesi durumu

1 Beğeni

@Kardelen55 1 kereye mahsus bir şey zaten. Bebeğe zarar veren bir şey olsa doktorlar da bakanlık da önermez ki zaten

Şeker yükleme yapılan çocuklarda iştahsızlık oluyor diye bi uydurmasyon duydum o kadar kirli bilgi var ki

1 Beğeni