Test sirasinda onerdikleri icecek yüzünden seker hastasi olamayan bile olur deniliyor degisik bilgiler var insan tedirgin oluyor
İcecek iki dilim baklava kadar
Arkadaşlar şekerim yüksek çıkıyor . Benim gibi olanlar ne yaptı , farklı bir doktora giden yada diyetisyene giden var mı ? Yardımcı olur musunuz ?
Sanırım diyet gerekli arkadaşım
bu arada hoşgeldin ![]()
Doktorum endokrine gidebilirsin dedi , acaba diyetisyene de gitsem mi bilemedim . Bu arada hoş buldum ![]()
@Simge1 Aramıza hoşgeldiniz ![]()
Diyetisyene de gitmenizi öneririm, size bu süreçte ne yiyeceğinizle ilgili ve düzenli yemek konusunda destek olur diye düşünüyorum ![]()
Bence de her ikisine de git aklında kalmasın
Çok teşekkür ederim arkadaşlar ![]()
Benimki normalin biraz üstünde ,genel olarak hipertansiyondan dolayı yüksek riskli gebeyim bide onun üstüne bu ne diycekler cuma ogrencem
Merhaba @Simge1 hoşgeldiniz
genelde kaç çıkıyor? İnsülin kullanıyor musunuz
Hayır kullanmıyorum bi 10 gündür kendim ölçüyorum , şeker yüklemesi yaptırmadım 1.saat tokluk 170lerde 2.saat toklukta 110-160 arası değişiyor
Benim komşumumda yüksek o diyetisyene gidiyor şeker için birde tiroidi de yüksek onun içinde dahiliyeye gidiyor.
Endokrinolojiye girmelisin büyük ihtimalle insulin yazacaktır bebege hiç bir zararı yok
Günde ne kadar yiyiyorsun? Ben de bi 20 gün şekerimi düzenli ölçtüm örneğin sabah iki parmak kalinliğında peynir iki dilim çavdarlı ekmek, domates, salatalık, 1 haşlanmış yumurta böyle klasik menü sadece ekmegimi tava ekmeği yapmıştım her zaman 110 çıkan tokluk şekeri 170 üstü çıkmıştı. Bunun gibi gözlemler yapmalısınız.
Endokrinolojiye gidesiye kadar her öğün öncesi ve sonrası şekerinizi ölçün Yemek öncesi açlık şeker Yemek yemeye başladığın andan itibaren süre tuk 1. Saat tokluk şekeri ölçümu oluyor. 2. Saate bakmanıza gerek yok. Gebe olmayıp şekeriniz olsaydı o zaman 2. Saat ölçüm olurdu.
Açlık şekerinizi ölçün ve ilk lokmanızı ağzınıza attıktan 1 saat sonra tokluk şekerinizi ölçüp not alın. En az 1 hafta takipleyin. Kadın doğum doktorunuz sizi duruma göre endokrinoloji ya da dahiliye bölümüne yönlendirecektir. Ama bu söylediğiniz değerlere göre insülin başlatacaktır.
Bu arada ben de insülin kullanıyorum ve diyet yapıyorum. Bebeğin suyu fazlaydı yeni yeni normale döndü. Ama kilosu 3 hafta önden gidiyor ![]()
Benimde gebelik sekerim yuksek cikmisti ben diyetisyene gittim listede ne varsa uydum sonra dusus olunca insüline gerek kalmadi sizde diyetisyenle baslayin takip edin seker yuklemsi yaptirmak faydali eger sonuc daha yuksek cikarsa insulin baslanir riske atmayin seker yuklemesi yaptirin
Pirinç yemegi tüketmemeye ozen göster şekerli gidalardan uzak durun ve bazi meyvelerde şeker orani yüksek olanlar var onlara da yerken dikket edin
Normal ekmek yiyordum fazla acıkıyordum şuan tam buğday ekmeğine geçtim acıkmam biraz daha azaldı 1.saat ölçüm de 135e düştü ilk günde . Dahiliyeye randevu aldım , ona gideceğim bakalım
Bu arada kadın doğum doktorum 2.saat ölçümü istediği için ölçüyorum
Merhaba hanımlar. Şeker yüklemesi yaptırmamıştım. Gebelik şekerimin olup olmadığı kan tahlilinde açlık kan şekerinden anlaşılır mı?