Rahim ağzı kısalığı yaşayan var mı

Size hic serkalj ypmadi ozman sdce progestan kullandiniz

Aynen 29 haftalıkken pelvis ağrısı şikayetiyle gittim. Rahim ağzı kısalığı var 22 mm ve bebek doğum kanalına yerleşmiş dendi. 5 gün nidicard kullandım onu bırakıp 35.haftaya kadar progestan hap olarak sabah akşam tükettim ama hiç kalkmadım ciddi anlamda yemek ve lavabo dışında yattım rahim ağzı 38 mm çıkmışdı tekrar. Ama bebek hala doğum kanalında oyuzden çok zorlanıyorum

Hatta doktorum alttan muayne edince bana doğuruyosun resmen bu ağrıya nasıl dayandın demişdi yatış verdi kabul etmedim Ama evde istirahat ve ilaçla 37. Haftaya kadar geldim hemde sadece sorunum o değildi düşmeyen gebelik şekeri vardı bebek gelişmiyordu suyum azdı ama çok dikkat ettim gerçekden hiç bişey yapmadım . Oyuzden sadece dinlen hiç bi iş yapma yat bol bol sıvı tüket ve idrarını tutma ki baskı oluşmasın allahın izniyle bi sıkıntı yaşamadan vaktinde doğurursun. Rabbim kimseyi evladıyla sınaması

Allah razi olsun insallah saglikli hayirli sekilde buyutmek nasip olur :palms_up_together:

Amin inşallah :pray:

Evet sadece progestan. Doktorum bu ilacın da dikiş kadar etkili olduğunu söyledi. Dikiş falan atılmadı bana 25in altına inmediği için. Şimdi 30 haftalığım ve en son 37 mm ölçüldü.

Arkadaşlar merhaba cuma günü doktora gittim 35+3 teyim rahim kısalığım 20 mm olmuş onun için progestan iğne verdi vuruldum ama cok ağrı var kasiklarima vuruyor ve bazen bebeğim asaya bastırıyor kafasının tutuyorum resmen aşırı hareketli bi bebek ztn 30 haftaliktan dan beri çekiyorum kısalık en fazla 28 olmustu benisorum şu bu rahim kısalığı cok mu düşük doğum yakin mı yani

Canım 23. Haftadan beri kısalık yasiyorum serviks çok dinamik bir yapı bir kısalıyor bir uzuyor suan 33+2 deyim cuma günü 19-20 mm arası ölçüldü bol bol dinlen ve su iç kasılmalarını azalır

Kasilmalar çoğaldı hatta adet sancısı gibi çekiyorum ondan da korkuyorum işte birden açılıp su gelişi olur mu diye doktorum en kötü 37 haftalık olsa fln yaptı oda ayrı korkuttu duramiyacakmis gibi o haftaya kadar

Haftan az değil stres yapma bende de birkaç gündür adet olucakmis gibi ağrı var ben bu haftalara bile geldiğim için şükür ediyorum

Canım ben 24. Haftayim geçen hafta ilk 15,mm iki gün takiple ölçüldü sonra 26 ya çıktı sonra 30m iki gün yattım hastanede senin bayada haftan büyük dogsada çok sıkıntı olmaz korkma bence hiç kalkmadan dinlen çok etkisi oluyor

Hadi ya geçmiş olsun sana da canım evet şükür bende ondan biraz daha kafaya takmıyorum inşallah sağ salim alalım bebeklerimizi kucağımıza :pray:

28+4 hamileyim muayenede doktorum rahim agzin kisa cok ilişkiye girme dedi yasayan var mi nedir nolur

Düşük riski var demek ya da erken doğum olabilir milişkiye girirsen rahim ağzı geniş açılman olur

https://blog.mucizeanne.com/hamilelikte-servikal-uzunluk/4570/

Normal kontrol sirasinda mi söyledi yani karindan ultrasona bakip mi soyledi bu durumu bende doktoruma sorayim simdi tedirgin oldum

Ben bunu doktoruma sordum bende alttan bakcak sandim ama ultrasonda gözüküyormus rahim agzin iyi felan demisti

Teşekkür ederim bilgilendirme icin

Erken doğum tetikliyor benim 29haftalık ta 1 cm açılma 15 ml düşmüştü rahim ağzı sonra 1 hafta hastane de yattım ilâçlar serumla yavaşlatabildikleri kadar yavaşlattılar 4.gün doktorum ciğer geliştirici iğnesi yaptırdı ama olmadı 32+3de suyumun da gelmesiyle doğum gerçekleşti…

Mrb lavin hanım bnmde riskim var acaba sizin sureciniz nasil gectti