Akşam vakti karın ağrısı bel ve sırt şikayetiyle hastaneye gittik ve rahim ağzımın kısalığı söylendi erken doğum riskim varmış 27+3’üz suan ilaç kullanıyorum bu durumu yaşayan var mı düzeliyor mu nelere dikkat etmeliyiz
merhaba rahim uzunluğu etkileyen ameliyat geçirdin mi daha önce
Şuan benimde kısalmış canım erken doğum riskim var
Hayır hiç operasyon geçirmedim ilk gebeliğim
Merhaba canim ben rahim agzi kisaligi ile 38. Haftada dogum yaptim cok şükür. Uzunluk sınırda oldugu icin dikis atildi bana ve surekli yatarak gecirdim 21. Haftamdan beri…senin ölcun kac doktorun ne dedi.ölcu bir uzayip bir kisalabiliyor gercekten gunu gununu tutmaya biliyor dikkat eder yatak istirahati yaparsan allahin izniyle erken dogum yasamazsin.benim bebis daha gelmeyecekti ben dayanamadim sezeryan istedim
Bana 27 mm dediler bende çok ayakta kalmamaya özen gösteriyorum Çarşamba günü randevum var onu bekliyorum ama endişeliyim gene de
Zaten 27. Haftanada gelmissin korkma bol istirahatle zamaninda bebegini alirsin kucağına. Insan ister istemez korkuyor tabi ama doktorunu dinle ve olumsuz düşünme.doktorum bana 30lari bile zor ihtimal veriyordu fakat ben beklesem 40 i gorecektim
kuzum ben daha önce rahimden ameliyat oldum kanser öncesi lezyon vardı temizlemek amaçlı traşlama yöntemi dedikleri kanserli bölgeyi temizlediler detaylı ultrason da doktora söyledim o rahim uzunluğuna bakmamı önerdi baktırdım çok şükür bir sıkıntı yok dedi doktorum o yüzden sordum daha önce operasyon geçerdin mi diye bende 25+1 bugün Allahın izniyle sağlıkla kucağıma almayı bekliyorum çok fazla okumamak gerekli herkes bişey diyo zaten Allah’a sığınıyorum sana da çok geçmiş olsun içini ferah tut
Hastanedeyiz suanlik servikal uzunluk 19 cm olarak söylüyorlar nst ye girdim hafif bir sancım çıktı doktor bekliyorum şuan inşallah sıkıntısiz atlarım atlatırız