Rica ederim Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Bende rahim ağzı yetmezligimi 21. Haftamda ogrendim hemen serklaj oldum ve ogunden beri wc disinda yataktan kalkmıyorum oturmak bile sakıncalı. Doktora yuruyerek gitmek yerine tekerlekli sandalye kullanmani tavsiye ederim.bende cok.korktum ilk basta ama doktoruna ve kendine guvenini yitirme.sana yemek yapacak birini ayarlayamaya çalış.zor geçiyor ama alisiyorsun morelini düşük tutma @Lavin
13 haftalıkken kanamayla doktora gitmiştim rahim ağzı kısa dedi progestan kullandım iğne yapıldı yatış dinlenme şu an 30 haftaligiz en son 2 hafta önce gittiğim de kisalmaya devam ediyo ama doğuma götürür dedi dinlenmek gerekli ben diğer iki doğumumuda bu sebepten 36 da yaptım yani bir sıkıntı olmadı
Kizlar rahim agzi kisalmaya baslamis progestan fitil kullaniyorum 23 haftaligiz Rahim agzi kisaligi olan arkadaslar progestan fitili kacinci haftaya kadar kullandilar acaba
Merhaba cok gecmis olsun ben 21. Haftamda basladim suan 30 dayim ayrica bana dikis atıldı rahim agzima.senin ölçün kac acaba? Ben doguma kadar kullanicam zaten bi zarari yok aksine dusugu onluyor
Canım benimde vardı ama bana progestan fitil verilmedi duphaston kullanıyodum bide birkaç kez proluton iğne yapıldı rahim ağzı kaç cm çıktı canım
Benm 30 cikti 25 in alti serkalj dedi
Benim tam sınırdaydi suanda 22 .gecen haftalar tamamen acilmisti rahim agzim toparlanmis biraz.bana doktorum surekli yatmami soledi hic kalkmadan bu gunlere geldik şükür.sen de doktorunu dinle ve guven allahin izniyle ileriki haftalari görürsünüz
Suanda 30 cikti , senin kacti kacinci aya kadar kullancaksin dedi cnm
Progestan kaclik kullaniyorsun cnm sen birde gunde kac tane Benm 200 luk sedce aksamlari 1 tane
Benimde 200mg…ben gunde 3 kullaniyorum canim benim durumum senden daha ileri iyiki doktorun gec olmadan farketmis aniden olan birseymis genelde
Progestan fitilden baska birsey verdimi cnm sana
Surekli yattigim icin kan sulandırıcı igne vuruyorum hergun onun disinda dikiş atildi zaten daha ne olsun tüm kozları oynadik sana yat vs demedimi
25 in alti riskli dedi kendini cok yorma dedi okadar onemsemedi gibi baska doktora gitcem olmadi.
Valla beni acil ameliyata aldi dikis atti bundan sonra kalkmiyorsun dedi doktora giderken de tekerlekli sandalye kullaniyorum.icin rahat degilse baska doktorlar arastir bu süreçte de cok ayakta kalma zaten kesin bir sızlanma hissediyorsundur o bolgede .ozellikle senin gibi rahatsizligi olan hasta takibi yapan doktor bul deneyimli
Benim de 22 haftadan beri 30 civarı hep arada 26ya da düştü 34e de çıktı değişkenlik de gösterebiliyor 22 haftadan beri günde 3 kez progestan kullan dendi ve bol bol dinlen dediler
çok güzel dinlendiğim zaman daha uzun çıkıyor kendimi biraz yorduğum zaman kısalıyor. İçinizi ferah tutup dinlenin bir sorun olmaz inşallah
Sadece progestan 200 luk fitilmi kullandiniz gunde 3 kere
Benim 29 haftada 22 mm olmuşdu. Progestanı 35. Haftaya kadar sabah akşam hap olarak kullandım 38 mm çıkmışdı. Ama hiç hareket etmedim
Doktor n zaman birakin dedi
- Haftada bırakırdı. Ama siz yinede kendi doktorunuza danışın çünkü benim gebeliğimde rahim ağzı kısalığının dışanda da sorunlar vardı.