Progestan kullananlar 💊

Anlatiyim kisaca Eebede randevum vardi cinsiyetini ogrenecektim Vardim. Uzandim bakti bakti ne hissdiyorsun Dedi. Oglan dedim dogru bildin ama kotu haberim var dedi kalbi atmiyo dedi. Bakmak istiyormusun dedi bir kere bakiyim Dedim.iki büklüm olmus zaten. Dondum kaldim. Oturdum sandalyeye kürtajı konusmamiz lazim Dedi. Ama bugun kafan kaldirmaz dedi Cumartesi ararim dedi. Kurtaj olsun dedim tamam dedi Sali gunu randevu aldi kadin dogum Bolumunden. Sali sabah kalktim ama kötüydüm Mide bulantisi basdonmesi felan Siram geldi kurtaj konusacaktik Istersen sen bilirsin ama kurtaj olma dedi Ilac verelim dedi gunde 4 kere kullanacksin Dedi.kendi kendiligenden atar dedi vucudun Bende tamam dedim. Yinede alttan muayene edelim dedi. Yattim daha kotulestim. Eve gidiyorum dedim.bi randevu verdi Bir hafta sonraya randevu verdi reçete yazdi. Eve vardim butun gun sancim vardi Aksam yediye kadar dayandim Uzandim bacaklarimi buktum Hissetmiyodum artik gece oldu 2 Dayanamdim artik acili aradim Ambulans gonderiyoz dedi olur Dedim. Seni acil kurtaja alicaz dedi hastaneye Götürdüler. Ebe alttan bakti bisey goremedi Sabah hastanedeki ebeyi ara dedi

Taksi cagirdim Tam indim taksiden suyum geldi kanmayla beraber. Allahtan depend vardi. Banyo kostum hemen. Soylemesi ayip Belden asagi tum kan oldu Banyo yaptim agrilarim yediyo dogru Siddetlendi. Banyoya kostum tam oturur pozisyon aldim O an bebek geldi elimin icine Bezin icine aldim Ondan sonraki gun muayeneye gittim Kesemin yuzde 60 dusmemis 9 tane ilac verdi normal hap gibi ama Ama alttan aliyorsun. Iki vucuddan atmasini bekledim Adet sancisi gibi.

Su ilaci kullandim

Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin

Hayır, benim de ilaç ayağa kalkınca gelirdi o normal. Demek istediğim. Doktor ultrason ile baktığında rahim etrafında kanama alanı görmüştü Büyük ihtimalle sizde de kanama alanı var ki kanamanız olmuş Rahim etrafında kanama alanı olduğu için şuan progestan kullanıyorsunuz

1 Beğeni

Düşük olmamış ki sadece kanaması varmış daha ne kadar kanama gorücem ne zaman kanamam bitecek sizin ne zaman bitti diye soru sormuştu. Henüz bebeği sağlıklı İnşallah böyle sağlıklı devam eder. Allah kimseye düşük yaşatmasın Bence daha çok morale ihtiyacı var @Mihrimah520 @hava hanımın düşük tecrübesi sizi nasıl hissettirdi :thinking: Size iyi geldiyse Düşük tecrübesi yaşan arkadaşlardan konu başlığı açıp, anlatmalarını rica edebiliriz

1 Beğeni

@Cansu 2 defa ölü doğum yaptım 29 hafta ve 21. Haftalarda arkadaşım için de çok üzüldüm Rabbim bir daha kimselere yaşatmasın bu gibi durumları. Bu arada Türkiyede yaşamıyorum İngilteredeyim ve ne yazık ki sağlık sistemi Türkiye gibi değil yani acile gideyim, doktoru arayayım gibi bi seçeneğim yok . Bu yüzden sizlere sormak istedim tecrübesi olanlar varsa bilgilendirirler diye. Arkadaşımız sanırım yanlış anladı sormak istediğim şeyi.

1 Beğeni

@Cansu ay çok sevindim bunu duyduğuma ilk mesajınızdan sonra vücut ilacı kabul etmiyor gibi düşünmüştüm. 2. Gebeliğimde çok fazla kanamam olmuştu hiç bi sebep yokken de 21. Haftada bebeğimizi kaybettik. Başka bi şehirde doktora gidiyorum şimdi doktorlar rahim boyu kısalığına bakalım, eğer kısaysa serklaj dikiş atabiliriz çünkü kanama ondan da olabilir dedi ama muayene haftaya pazartesi günü. İnşallah güzel sonuçlar almayı nasip etsin Rabbim

3 Beğeni

Allah sabır versin. Evlat acısı en büyük acı olarak görüyorum 29 haftanızdaki vefat sebebini paylaşmak ister misiniz Size o günleri hatırlatıp daha da üzmek istemiyorum ama siz paylaşmak istmezseniz anlarım

@Cansu kronik kan rahatsızlığı sebebiyle plasentaya pıhtı atmıştı ve bebek yeterli şekilde beslenemiyordu. 29 haftalıktı ama 620 gramdı yalnızca.Otopsiye gitti doğumdan sonra ancak sebep bulunamadı. Cennette iki evladımız bizi bekliyorlar inşallah :palms_up_together:t2:

2 Beğeni

Benim de pıhtılaşma yatkınlığım var her gün kan sulandırıcı iğne vuruyorum

1 Beğeni

Bende günde 150mg asprin kullanıyorum.

1 Beğeni

İlk kayıptan sonra tıbbi genetiğe gidip kan verdim. Hamile kalınca sonucumu doktora gösterdim. 6. Haftamda kan sulandırıcı yeterli geliyor mu diye Pıhtılaşma düzeyine bakıldı

Sizin de böyle mi oldu

Benim hastalığım zaten pıhtılaşma ile ilgili, Türkiyede de ilk gebeliğimde vermişlerdi ama işte olacak olmalı iğneyi başladıktan sonra değerlerim düşünce vermediler sonra. Diğer gebeliklerde kullandım ama asprin şeklinde yeterli olur dediler iğne vermediler tabii İngilterede çok yaygın olmadığından da olabilir, sadece asprin verdiler

1 Beğeni

@Mihrimah520 merhaba hoş geldiniz.

2 Beğeni

Hoşgeldin canim

Benim ilk dogan iki oglumun kilosu Yuzde 10 daha azmış 2990 felan dogdular ikiside Bunun sebebeni tam ne olduğunu bilemedikleri İçin bana da o ilaci yazdilar Aspirine ascal 16 -36 haftalar arasi kullanilmasi lazim yoksa cocugun gelisimine faydasi Olmuyor. Dusunce gerek kalmadi Ama soylede bi sey var 3 oglumda Yuzde 10 ustunde dogdu Ilaci kullanmadan Ama bagli bulundugum ebe herseyden Sorumlu. Onun icin 19 sene gecse bile dosyami Aldilar diger ebelerden. Onun yinede SIkinti yasamam icin Yinede bu ilaci yazdilar bastan Onlem almak için. Bide benim yas 34 den fazla ya Onun icin onlem almak istediler.

Yani bunu kullaniyorum Simdilik hersey iyi gidiyor Allaha şükür kalp atışını duydun Mu dunyalar senin oluyor.

Hamilelik koca bi serüven hersey yasiyoruz Daha da gelebilir.

Sana diycegim bolbol dua et Rabbim oyle guzel mucizeler veriyoki

Ben bunu cok yasadim hamileligimde

Benim en son dogan oglan simdi 14 Yasinda da. Daha dogmadan 3 kere ultrason girdim Bebekte herhangi bir SIkinti varmi diye Insanin bisey bekliyo hersey yolunda Ama malesef bekledigim gibi olmadi

3 kere girdigi ultrasyonda idrar yollarinin Kapali olduğunu saptadilar.

Ilk duyunca bi kendine gelemiyorsun Kavramaya calisiyorsun. Daha minicik bebek dogmadan ameliyat Olacak ama yapacak bisey yok. Cok üzülmüştum Odama cekilip cekilip aglardim Dua ederim. Rabbim herseyin en iyisini sen bilirsin Butun hastalarina safi isminle sifa ver Icinde benim yavruma icinde bulundugum Durumdan bizi kurtar derdim hep seccadenin Ustunde Ameliyat gunune yakin yine cagirdilar son Bi ultrason için. Baktilar ki hic bisey gorunmuyo Oglan iyilesmis doktorlar birbirine baka kaldi Biz boyle biseyi ilk defa yasadik dediler. Bizde ayni şaşkınlıktan kala kaldik. Gercekten rabbimin mucizesine inan canim Onun illaki acik kapisi vardir.

Arastir bolbol illaki ingilterdede vardir Derdine derman olacak.

İnşallah tez elden alirsin bebegini En icten dileklerimle diliyorum Dualarim sizinle

Baska bisey de Sormak istersen sorabilirsin

Ben yine destan yazdim degilmi hahah

2 Beğeni

@Hava Allah razı olsun teşekkür ederim paylaşımlarınız için​:smiling_face:

1 Beğeni

Nedemek canim benim herzaman

Hic canini sIkma bak hersey Yoluna girecek.

Sonunda benim herzaman dedigim Gibi mucizeni eline alacaksin Az sabir.

Sadece guzel gunlerini düşün bebeginle Gecirecegin. Olumsuz düşünceleri sil at kafandan yoksay

Tamam canim

Cok iyi bak keyfini cikar hamileligin.

2 Beğeni

Ben kendimi aşırı yordum, gereğinden fazla iş yaptım o yüzden kanamam oldu. Hatta yetmedi 2.5 saat yürüyüş yaptim. Yani benim ihmalimden oldu. Doktor bana fitil şeklinde verdi progestanı. Ben sadece iki kere kullandım. Cok fazla su içtim ve uzandim sonra kanamam gecti. Yani benimki vücudu yormaktan olmuştu

2 Beğeni

Geçmiş olsun arkadaşım

1 Beğeni

Sağ ol arkadaşım gerçekten kötü bir süreçti ama çok şükür geçti​:smiling_face_with_three_hearts:

3 Beğeni

Bende kullandım yutma olarak midemi bulandırdığı için fitil olarak kullandım. Bende polip çıktı kanama yapan oymuş, sende istersen bu doktoruna sor. Onun harici kanama devam ediyordu benim yine yavaşlayarakta olsa, dinlenmeye çalış bu süreçte, ağır kaldırma… psikolojik olarakta iyi hissetmeye çalış. Birde Cansu’nun dediği gibi kanın rengi de önemli kan kırmızısı ise sıkıntı. Kahverengi, pembemsi ise endişelenme hiç :slight_smile:

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için :smiling_face:

2 Beğeni