Progestan kullanıp yatak istirihati olanlar var mı 5+3
Ben progestan 200mg fitil kullanıyorum. Kanama alanım var ama kanamam yok 14+3 doktor yatak istirahatı verdi elimden geldiğince yatıyorum Sizin kanamanız ne renk?
Benimde rahim içinde kanamam var doktorum progestan 100mg oral verdi rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah @Cansu
Bende tüp bebekle hamile kaldım. 3 ay öncesi 2 aydırda gebeyken kullanıyorum. 12. Haftaya kadar kullanıcam. Kullanmayı ihmal etmeyin. Normal yollarla gebe kalan anneler o kadar şanslısınız ki. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. @Nurtrk
Progestan fitil nasıl oluyor
Üzerinde fitil diye yazmıyor. Görsel yüklediysen telefondan gözükmüyor. Ağızdan alınan progestan ile fitil hali aynı. Progestanı yapanlar oral diye yapmışlar teadüfen fitil olarak da kullanılabililiğini bulmuşlar. Benim progestanımın kutusunu tarif ediyorum 30 yumuşak kapsül, progestan 200mg doğal mikronize progesteron, koçak ferma. Ben de 8 ila 16. Haftalar arasında fitil olarak kullandım.
Ben progestan fitili kullanırken, fitili uyguladıktan sonra ne kadar uzanmam gerektiğini - ilacı vajinada kadar ittirmem gerektiğini - ilacın vajinada ne kadar sürede emildiğini merak edip araştırmıştım. İstersen bu konularda da bilgi paylaşımı yapabilirim. Geçmiş olsun
Çok sagol canım bende fitil olarak beklediğim için şaşırdım
5+2 deyim ultrasonda kese görünmediği için düşük riskine karşı hem iğne hem fitil verdi doktor ama nasil kullanacağımı bilmiyorum tam olarak bilgin varsa yardımcı olur musun
Progestan fitili 200 mg günde bir defa uyumadan önce uyguladım. Araştırmalarıma göre 3 dakika içinde ilaç eriyormuş. 30 dakika uzanmak yeterli diyorlar ama ben sabaha kadar kalkmadım. Kalkmak zorunda olursam da en az 1 saat geçmesini bekledim. İşlemi ayakta yaparsan ilaç dışarı kayabilir. 8. Haftada başladım. 16. Haftada ilacı kestik. İlacı bıraktığım zamanlarda psikolojik olarak kendimi boşlukta gibi hissettim sanki o ilaca çok bel başlamışım yanında peçete ıslak mendil gibi sık kullandığın eşyaları bırakırsan rahat edersin. İğnen oksapar mı? Yani subgutan uygulanması gereken bi ilaç mı?
Anladım çok teşekkür ederim dün iğneye başladım kalçadan yapıldı bugün fitili kullanacağım ama baya gerginim, ben sabah akşam kullanacakmisim fitili ignemde progestan 50 koçak farma ait fitil ve iğne
Geçmiş olsun. İnşallah tez zamanda düşük riskiniz biter. Ben progestan iğne hiç kullanmadım. Kimi sağlık kabinleri eve kadar geliyor. Kanamanız varsa ayakta durmak sakıncalı olabilir. Şuan oksapar kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.
Kanamam yok şükür benim kese henüz görünmediği icin tedbir amaçlı verdi doktor, sizede çok geçmiş olsun siz neden kan sulandırıcı kullanıyorsunuz
Benim pıhtılaşma yatkınlığım var.
Anladım çok geçmiş olsun bilgilendirme için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz
Öncelikle hepimiz sağlikla kavuşalimben normal yolla hamile kaldim ilk hamileliğimde hiç bir sorun yaşamadım,Şu an ikinci hamileliğim ve 13 haftamdan kanama alanim olduğu için progestan kullaniyorum.İğnesini fitilinide kullaniyorum,2 y yatakda oldum.Şimdi çok sukur geçmiş gibi,ama doktor ilaci hala kesmedi 32 haftaya kadar içe bilirim hatda.Yani bir riskinin olmus olmasinin normal yolla veya tüp bebekle hamile kalmakla alakasi yok.Dusuk riski her hamile de ola bilir,hele şu kanama alani çoğu hamilede oluyor ilaçlarla Karsisi alina biliyor çok sukur.Allah hepimizin yardimcisi olsun
@baby_ugur hoşgeldiniz
Hoşbuldum canm
Merhabalar bayanlar, Kanama sonrası progestan kullanıyorum ama buna rağmen ara ara kanamalar devam ediyor. Bu şekilde yaşayanlar var mı?
@Cansu progrestan kullanmıştı sanırım sana yardımcı olabilir.