Ben de bugün kontrole gittim 23 haftalık daha a.a sezaryan görünüyor dedi plasenta asagida dedi ![]()
Şuan kaç haftalıksin canim
Bana 26 da rahim ağzını 1.5 cm kapatıyo dedi böyle normal olmaz sezeryan olur dedi 28 e kadar çıkabilir bekleyelim 36 37 de vajinal ultrasonla bakıp karar veririz dedi. Geçen 33 e kadar da hep sezeryan gibi duruyo dedi. Geçen hafta 34+3 de başı kanala girerse normal doğurursun dedi. Bende bi umutlandım herhalde plesenta yukarı çıktı çekildi ki doktor kafası kanala girerse normal olur dedi diye düşündüm. Hatta doktor öyle diyince hani sezeryan diyordunuz dedim. Seni uyarmam gerekiyodu durup durup 39 da sezeryan desem sen bana nerden çıktı bu şimdi demez miydin dedi. Haklı yani önden söylemesi iyi oldu benim için. Sizinde inşallah çıkar yukarı doğru hayırlısı olsun inşallah
Önümüzdeki hafta kontrolüm var 28+3 deyim lütfen yukarı çıkmış olsun
konuyu güncel tutmak istiyorum konuşalım ben çok stres yapıyorum bu durumu ve aşırı yalnızlaştım uykularım kaçıyor artık
Benim de yarın 32.haftam başlıyor ve çarşamba randevum var çıkıp çıkmadığını öğreneceğim.Ve ben de tıpkı sizin gibi uykularımı kaçıracak kadar stres yapıyorum.İnşallahhh inşallah sizin de benim de,bu dertten muzdarip olan herkesin de çıkmıştır.36 ya kadar çıkanı duydum ama oralara kalmadan bir an önce çıksın diye dualar ediyorum.
Umarım güzel haberini alırız
kontrolden sonra bilgilendirirsen sevinirim
Yazarım tabi… İnşallah sevinçle gelip müjdeli haber veririm![]()
![]()
![]()
Bu arada İlay çok güzel bir isim ben de İlay istemiştim eşim Burçe olsun dedi ona bıraktım kararı söylemek istedim ![]()
Burçe de çok güzel bir isim
Kolaylıkla doğurup sağlıkla büyütmek nasip olsun dilerim ![]()
![]()
Daha 24.haftadayım doktorum sezaryan görünüyor dedi çıkmayacağını düşünüyor anladığım kadarıyla bu durum beni de üzüyor
Bana da 24 te teşhis kondu doktorum ben bu durumda riske atmam sezeryan yapardım dedi ama yine de doğumu gerçekleştirecek olan doktor karar verecek belki ileriki zamanda yukarı çıkabilir dedi. Rahim ağzını kapatmıyor aşagı yerleşimli demişti bakalım haftaya ne diyecek Türkiye’de ki son kontrolüm olacak 30 . Haftada gidiyoruz bakalım
Bende 34 Haftalıkken kontrole gitmiştim Dr o zaman rahim ağzı kapalı demişti bazı arkadaşlara sordum ne demek oluyor diye ilk gebeliğim olduğu için henüz bilgi sahibi değilim ve rahim ağzı kapalı olması normal doğuma engel dediler bende normal doğum yapmayı istiyorum şu an 35+4 Haftalık oldum sizce düzelme ihtimali var mı bebeğim de hala dönmedi kafası sol tarafta göğsümün altında döner mi bu haftalardan sonra acaba ? ![]()
Yani herşey olabilir. Ben bi doğuma hazırlık eğitimine katıldım ordaki kadın doğum doktoru 39 da baktık bebek baş aşağıydı 39+3 de tekrar kontrole geldi gebemiz baş aşağı olan çocuk yan dönmüş dedi mecburen sezeryan yaptık dedi. Yani burda bizim isteklerimiz çokta önem kazanmıyor malesef akışa bırakmak lazım doktor bana ilk sezeryan dediğinde çok moralim bozulmuştu hatta gidip devlette mi doğursam falan demiştim kendi kendime. Ama sonra da sonuçta doktorum iyi ve oluru olsa eminim olması için uğraşırdı. Sizde bekleyin Allah tan ümit kesilmez çıkabilir ama çıkmaya da bilir. Kendinizi normal doğuma şartlamayın sezeryan olucam diye düşünün nolcakmış sanki öyle de böyle de bebişime kavuşucam diyin ben o şekilde normale de sezeryana da alıştırdım kendimi. Görücez zamanı gelince nasıl doğucak bebişlerimiz.
Şöyle söyleyeyim ben gebeliğimin başından beri kendimi normal doğum yapacam diye alıştırdım ama doktorun o dediğinden sonra biraz moralim bozuldu biraz da kafaya çok taktım gibi oldu evet bebeğim nasıl doğarsa doğsun sağlıklı olsun da o yeter diyorum ama işte yapacak birşey yok tamamen bebeğin nasıl gelmek istediği ve nasıl doğacağı ben ne yapsam da boş bebeğim nasıl gelmek isterse o şekilde gelecek ama tek isteğim inşallah bu rahim ağzı kapalı denilen şeyin düzelmesi ve normal doğumun engelinin kalkması yine de hayırlısı normal doğum, sezaryen doğum olsun fark etmez dediğin gibi kendimi öyle alıştırmaya çalışacağım belki de düzelme ihtimali var
Tabi yani bende komple bi kapanma yoktu ve 34+3 deyken kafası kanala girerse ıkınırsın alırız dedi yani sende kontrollere gittikçe görüceksin çıktı mı çıkmadı mı diye inşallah çıkar da normal olabilirsin. Ama olmazsa da üzülmeye hiç gerek yok
İnşallah, çok teşekkür ederim öncelikle
2 Hafta sonra kontrolüm var o zaman 37+3 Haftalık olucam inşallah o zamana kadar bir düzelme ve normal doğum yapabilme ihtimalim olur çok çok dua ediyorum hayırlısı yine de ![]()
Senin adına çok sevindim temennim benim de yukarıya çıkması sağlıklı olanı normal doğum
Hayırlısıyla kucağına aldığın günü de görelim
Herşeyin hayırlısı kızlar benimde aşağıda plesantam azda olsa yukarı çıkmıştı rahmimi kapatmıyor du.doktor ben normal istediğim için normali deneriz dedi ama kanaman olursa sezeryana alıcam dedi.bende ümitlendim tamam dedim doktorun lafıyla normal diye tutturdum ve dün doktora gittiğimizde kaynanam içerde ne konuştular duymadım annemiz normal istediği için ben deneriz dedim bana kalsa sezeryan direk demiş.sonra kaynanam riske atmayalım bence sezeryan günü alın falan dedi bize benim moralim çok bozuldu dokunsalar ağlıcam.akşam çayda da yengem gelmişti yengeme anlatıyorlar durumu görümcem makbule normal için ısarar ediyor normal doğum da normal diye doktor normalden yana değil hepsi birden bana yüklendiler.Ya ben anneyim sizden ençok ben düşünürüm evaladımı ben istermiyim evladımı riske atmak zaten moralim bozuk üzgünüm onlar öyle söyleyince tutamadım kendimi ağladım. Yok efendim bebek kaç haftalık oldu yüzünü göstermedi plesantayı bahane ediyorlar çok kırıldım onlara akışına bıraktım bende sonkez doktorla konuşucam benim istememle olmasın normal eğer gerçekten evladım için bi risk taşıcaksa sezeryan dicem ve sonkez plesantanın konumuna baktırcam
Canım benim ya seni çok iyi anlıyorum bende de plasanta previa var ve normal doğumu çok istiyorum …Bebek senin bebeğin kimse senden daha fazla düşünemez kapat kulaklarını onlara doktorun en iyisi hangisi derse ona yönel. Sağlıkla kucağına alman dileğiyle
üzme kendini
Amin inşallah teşekkür ederim. Net belli değil zaten normali sezeryanı ben ikisine de hazırım yani gelsin de bebiş nasıl geliyosa gelsin evresindeyim artık ![]()