Plesanta aşağıda denildi?

Arkadaşlar düşük tehlikesiyle hastaneye gittim bir gece yattım. En son muayenede dr plesantanın biraz aşağıda olduğunu söyledi. Bende o anda ne demek vs gibi sorular soramadım. Bilgisi olan beni aydınlatabilir mi?

Plasenta, hamilelik sırasında rahimde gelişerek, anne rahmini göbek kordonuna bağlayan, aynı zamanda fetüse besin ve oksijen ileten dokudur. Cenin organı olan plasenta, gebe olduktan kısa bir süre sonra gelişip, bebeğe göbek kordonu ile bağlanarak fetalin gelişiminde kritik rol

1 Beğeni

Ben de 22 haftalık gebeyim. Ayrıntılı ultrasonda plesentanın aşağıda olduğunu söylediler. Doktor riskli gebelik erken doğum ya da aşırı kanama olabilir dedi. İlişki yasak, ağır kaldırma,kendini çok yorma dedi. Umarım zamanında sağlıkla kucağmza alırız ama korkuyorum ben de :disappointed:

2 Beğeni

Bende aynı senin gibi korkuyorum ama yaradanın vardır bi bildiği veren O. Dua edelim birbirimize canım

Hiç kalkmıyorum sadece lavabo ve abdest namaz için kalkıyorum :pensive:

Amiinn çook teşekkür ederim. İnsanın gerçekten pozitif olumlu cümleler duymaya çok ihtiyacı oluyor. Sağolun

1 Beğeni

Evet dua edelim inşallah sağlıkla alırız kucağımıza :palms_up_together:

1 Beğeni

Ben çalışıyorum doktora sorduğumda çalşmanda sakınca yok dedi ama başka bi doktora daha gidip sorucam belki rapor verirler ben de istirahat edebilirim

1 Beğeni

Kızlar bugün Dr kontrolüm vardır gittim herşey güzel nomal fakat dr plesanta aşağıda bebek ne kadar büyürse yukarı çıkacakmış ağır birşeyler kaldirma ilişki yasak 1 ay boyunca 17 hafataligiz Benim gibi yaşan var mı bu durumu

Rahim büyüdükçe plesanta yukarı çıkar yer değiştirebilir. Bende de rahim duvarina yakın 22. Haftada ogrendik biraz gec oldu gibi ayni sekilde ilişki yasaklandı ağır aktiviteler uzun yürüyüşler uzun süreli ayakta kalmalar da öyle. Progestan fitile başlattı .Dün kontrolüm vardı yer degistirmemis ama cok şükür rahmide kapatmamış . Böyle olursa normal doguma bile engel olmazmış sadece gebelik boyunca dikkatli olmak gerekirmis. Doktor endişe etmememi söyledi bir de beni her kontrolde uyarir benden aldigin tanıyı googleda arama diye. Çünkü orda en kötü ihtimaller en kötü durumlar yazıyor. Sana da tavsiyem endiselenme haftanda erken ya yukari cikma ihtimali daha yüksek . Kendine dikkat et hamileligin keyfini çıkar. :bouquet::hugs:

Merhaba geçmiş olsun, peki siz 22. Haftaya kadar ilişkiye giriyor muydunuz

1 Beğeni
  1. Hafta kontrolümde bebegin kafasi aşağıda gorundu doktor 1 ay ilişki yok dedi detayli ultrasona gün verdi. Bir sorunda görmediğini söylediği icin biz niye diye irdelemedik bebegin kafasi asagidadir diye düşündük.
1 Beğeni

İnşallah düzelir tamamen gecmis olsun tekrar :rose:

1 Beğeni

Teşekkür ederim​:two_hearts:

14 haftalık benimde aşağıda bakalım inşallah çıkar çıkmama ihtimali de var maalesef

1. Haftaya kdr faşan benmte aşşağıdaydıı ilişki yasaktı 16. Haftada plesantam yukarı cıkmıştı normal hayatınıza dönebilirsiniz demişti doktor. Şuan 33 hagtalığım erken doğum sancılarım olmuştu tekrar yasakladı :see_no_evil:

Kafası aşağıdaysa hep öyle dduruyor benimde 18 de aşşağı döndü 33 teyim hala kafa aşşağıda birde bebeğin tutunduğu yer önemli mesela ben kasıklarımda sürekli hssedıyorum ve batıyor oturdummu kalktıgımda sanki imde taş taşıyor gibi ağırlaşıyorum

Anneler günaydın. Aranıza daha yeni katıldım ilk sorum şudur 21. Haftada ayrıntılı ultrasona gittim ve doktor bebegin plesantasinin aşağıda oldugunu söyledi bu haftalarda böyle olup yukari cikan var mi kaçıncı haftada cikar bilgili anneler lütfen yazar mısınız erken dogumdan korkuyorum.

Benim çıktı 24.haftada. 28. haftaya kadar çıkma ihtimali yüksek. O vakte kadar çok zorlama kendini, kontrollü eğilip doğrul, ağır kaldırma.

İnşallah bizimde cikar ilk dogumumda böyle bi sıkıntı yoktu ama 33 haftalık oldu