Evet benim doktorum da normali denersek çok kanaman olur ve devlet bana sen nasıl bu kadını normal doğuma aldın der demişti 31.haftamda bende direk normali kafamda silmiştim. Yani canlarımız tehlikeye girecekse hiç zorlamanın anlamı yok dedim 34+3 de kafası kanala girerse olur normal diyince de şaşırdım hani sezeryan olcaktı diyorum seni herşeye hazırlamam lazımdı diyo doktorum da 39 da hadi sezeryana desem sana sen bana nerden çıktı bu sezeryan demicek miydin dedi hak verdim bende. Nasipten öteye yol yok gerçekten sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza gerisi ufak ayrıntılar takılmayalım çok.
Arkadaşım ağzı olan konuşuyor o yüzden hiç takılma.Hatta bence cevap ver.Bazen haddi aşabiliyor insanlar.
Öyle olmak vardı eşimin hatrı için susuyorum ama tepkimi koyucam bu konu konu hakkında bide eşimin annesi bana karşı çok iyi hamile olduğumdan beri evimde yemek pişmemiştir hep kaynanam yapmıştır yemek onlar aklıma geldiğinde boşver diyorum kendi kendime kimseyide kıramıyorum ![]()
Merhaba doktor kontrolünüz vardı plasanta yukarı çıkmış mı ne durumdasınız merak ettim
Merhaba devlet hastanesine gittim bu sefer kontrole,plesenta ile ilgili bir problem yok dedi.Özel hastaneler bunu çok yapıyo malesef dedi.İnsan kime güveneceğini şaşırıyor valla.İki hafta sonra tekrar gideceğim devlete
Ya öyle mi bende en son 2 hafta önce 34 Haftalıkken gittim özel hastaneye bana rahim ağzı kapalı dedi ve bir hafta sonra kontrolüm var devlet Hastanesi’ne gidicem acaba bana da aynısını söylerler mi özel hastanede ki doktorlar mi abartıyor normal doğum yapa bilme şansım olur mu
Bi gidin devlete de ne olur ne olmaz.İnşallah çıkmıştır
En azından devlettekilerin parasal olarak bir kazancı yok daha objektif oluyorlar diye düşünüyorum
İnşallah, aynen katılıyorum size özel hastanelerin çoğu bana da abartıyor gibi geliyor artık
Aynı durumda değismemis ![]()
Ben devlette yaptırdım detaylı ultrasonu özele gidiyorum normalde iki doktorda aynı doğrultuda konuştu
Öyle mi bende yarın gidicem tekrardan inşallah bu sefer düzelme ihtimali vardır
Ne dediler gittiniz mi
Evet 2 gün önce gittim çok şükür ki düzelmiş Dr rahim ağzı kapalı olması iyi birşey dedi yani erken doğumu engelliyormuş ama düzelme var normal doğum dedi senin ki ve bebeğin çok baskı yapıyor kendini doğuma hazırlıyor dedi ![]()
![]()
Kızlar ben bi gönderi gördüm instagramda bebeğini kaybeden biri ve hic anne olamayacağını yazmış yorumlarda sormuşlar nedenini bebeğin eşiğinin aşağıda oldugunu ve rahme yapıştığını yazmış yogun kanamadan almışlar bunu görunce ister istemez korktum endiselendim
Nasıl oldunuz plesanta yukarı çıktı mı ???
Benimde 15 haftamda kanaman oldu 3 gün hastanede yattım 16 haftamda plesentanın aşagıda oldugunu öğrendim çok korktum sürekli istirahat halindeydim hep yattım iş yapmadım duş we tuwalet ihtiyacına kalktım 24 haftamda detaylıda plesentanın rahime 2.5 cm mesafede oldugunu öğrendim şuan 26+3 kontrolümde rahime 3 cm mesafedeymiş çıkmış yani dinlenmek çok önemli we 6 aya kadar çıkıyor çıkmamama durumu çok nadir görülen bi durum
Plesenta aşagıya kaymaz büyük ihtimal sizin aşagıdaydı daha yeni fark etti doktorunuz yada hu zamana kadar bakmadı hiç benim da aşagıdaydı şuan 6 aylıgız rahine 3 cm mesafedeymiş çıkmış yani
Merhaba 33 yaşında 12 haftalık hamileyim ikili taramada herşey normal çıktı şükürler olsun fakat doktorum plasentanın aşağıda olduğunu ve Rahim büyüdükçe kanama yaşayabileceğimi söylüyor damar tıkanıklığı da varmış bu durumu yaşayan var mı stres yaptım biraz ![]()
Bende 21+3 teyim 3 gün önce gittim plasenta aşağıda dedi 2 hafta sonra tekrardan kontrole gidicem inşallah düzelmiş olur yukarı çıkmazsa sezeryan doğum olur dedi dua edelim inşallah sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza ![]()
12+3 te banada doktor plesanta aşağıda ilerleyen haftalarda bebek büyüdükçe yer değiştiriyor dedi çok şükür yukarı çıktı 31 haftalığım ben daha önce sezeryan doğum yaptığım için beni pek etkilemiyordu bu durum ama kanama falan yaşamadım şükür