Plesanta aşağıda denildi?

Bilmem doktor dünkü kontrolde ilk defa kafası kanala girerse bi ıkınırsın alırız bebeği dedi bende şaşırdım. Dedim hani sezeryan olmicak mıydı öyle diyordunuz. Ben sana kalkıp 39.haftada hadi sezeryana desem sen bana ne oldu bi anda demicen mi önden bilgilendirmem lazımdı diyo. Ama sen normal istemiceksin gibi diyo. Bende hayır ben asıl sezeryan istemiyorum hiç dedim. Öyle zaman göstericek gibi duruyo.

İnşallah çıkmıştır bende bekliyorum bunu 30 haftalik olduk bı değişme yok alt karin bölgemde kasıklarımda toparlanma adet olacak gibi hissediyorum sizdede oluyo mu normal mi sizce

Bir belirtisi varmiydi bende 5 aylik hamileyim asiri baski var karnımın alt kisminda

Yo bende hiçbişi yok zaten benim karnımın altında birikmiş falan değil benim göğsümün altından kasıklarıma kadar heryerde gezdiriyor doktor elindeki şeyi bak buraların heryerinde plesenta var diyo yani önde işte diyo vajinal ultrasonla bakıp karar veririz doğum şekline diyodu bi ara 37.haftada o zaman bakıp karar verir herhalde bakalım inşallah kanala kafasını sokar da bebiş ıkınır çıkarırım bende dediği gibi keşke söylendiği kadar da kolay olsa doğum :joy:

Benimki de öyle söylüyordu 3 4 kontroldür. Cuma günü kafası kanala girerse normal olur dedi demekki plesenta yukarı gidiyo ki bunu söyleyebildi diye düşündüm bende. Ben 34+3 de gitmiştim en son sizde de yine olma ihtimali olabilir akışına bırakın derim ben.

Cuma günü doktor kontrolüme gitti bana çarşamba günü sezeryanla doğum için çağırıyor daha fazla zorlamayalım dedi hayırlısı bakalım çarşamba günü allahın izniyle oğluma kavuşacam

1 Beğeni

Hayırlısı olsun sağlıkla gelsin inşallah kaçınca haftada oluyo doğumunuz

1 Beğeni

Canım hangi hastanede doğum yapicaksin doktorun kim memnunun musun

1 Beğeni

Çamsakurada yapıcam mecbur orda takipliyim ama doktor olarak hangisi doğum yaptıracak bilmiyorum

36+6 doğum olacak allahın izniyle

1 Beğeni

Her kontrole gittiğimde doktor değişiyor tüm peritanoloji bölümündeki doktorlara muayane oldum hepsi çok iyi ve ilgili

Bende de aynı durum var Plesanta aşagı yerleşimli dedi 25. Haftada. 29. Hafta tekrar kontrolüm var umarım yuları çıkmıştır. sezeryanı hiç istemedim hayırlısı tabi ama normal doğum yapmak istiyorum… bu haftalardan sonra başka yukarı çıkan var mı acaba Sayımız da az sanırım nadir görülen bir durum gibi

Baştan beri bebegin hep asagida olduğunu hissediyodum bu belirti mi bilemedim ama

İnşallah öyle olur Allah yardımcınız olsun

Amin inşallah hayırlı olan neyse o olsun :palms_up_together:t2:

Yarın kontrolüm var 23.haftadayım insallah çıkmistir

İnşallah :pray:t2: benim o haftalarda maalesef çıkmamıştı ama doktorum 24 e kadar çoğu kadında çıkar demişti.

Bebek değilde eşin asagıda olması kasıklara baskı yapıyormuş belki hissettiğiniz o olabilir ben de eğilirken kalkerken kasıklarımda bi top varmış gibi sıkışıyordu hala öyle

Benim doktorum da aynı şekilde normal doğumu destekliyor o da kesin sezeryan olsun kesin normal olsun diyemiyor benim için bekleyip görücez diyo bekliyorum bende hayırlısı olsun diyorum. Sizde üzülmeyin bebişinize sağlıkla kavuşacağınızı düşünün. Hayati tehlike olmasa zorlamayı bende düşünürdüm ama hayati tehlike var o yüzden riske atılacak bişi değil

1 Beğeni

Amin inşallah :palms_up_together:t2: