Lohusalık ve kayınvalide sorunu

Zaten hepsi blöf :woman_shrugging:t2: maksat böyle devam ederse ailesinin dağılacağına inanması gerek. Kaybetme korkusu düzeltir onu ancak. Anneci adamlara başka çözüm zor ne yazık ki ben 3 yıl savaştım keşke başında bu konuşmayı yapsaydım diyorum. Şuan her şey düzene girdi şükür

1 Beğeni

Çok sevindim sizin adınıza Allah herkesin yuvasına birlik huzur versin bana da başka çıkar yol kalmazsa mecbur onu yapacağım

Bu kaynana tayfasini toplasinlar ya ne cekmisiz be herkeste biraz kendimi gördüm :grinning::grinning:

1 Beğeni

Inanın emzırmekle anne bebek arasında kı bağın alakası yok alakası var diyenlere aldırıs etmeyın benım bebeğim mama yiyor dediğim gibi sütüm kesıldı o kadının yüzünden ama bebeğim bana çok düşkün bır tek benım kucağımda sakinlesiyo ben bı yere gittiğimde babası senı arıyo diyor gerçekten ben gelince bebek huzurlu oluyo korkmayın yanı ben hakkımı helal etmiyorum o kadına nefret ediyorum adı sanı geçince benım de anksiyetem tutuyo

1 Beğeni

Ya içimi rahatlattınız tek korkum bebeğimle olan bağım sadece 1 ay emzirebildim Allah’a havale ettik ilahi adalet var :pray:t2:

Hepsini tek tek okuduğum tek konu başlığı diyebilirim Allah hepimizin yardımcısı olsun :white_heart::white_heart::white_heart:

1 Beğeni

Merhaba güzel anne ben ikinci çocuğuma hamileyim Ve ilkk kızımda seninle hemen hemen aynı şeyleri yaşadım çok pişman oldum kızıma üzüldüm kendime üzüldüm diyicepim şuki gidebiliyorsan annenin evine git bir süre çocupunla vakit geçir ve kocanı takma er yada geç anlıyacaktır sadece dua et duanda ısrarcı ol sen bir lohusasın o kayınvalide hiç birşey yapamaz onu sen doğurdun.

Yaa teşekkür ederim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Allah ben de anksiyete yol açtı ya bebeğim beni tanımazsa ya bağımız oluşmazsa saçma sapan düşüncelere itti Allah bildiği gibi yapsın böyle insanlardan uzak tutsun

Siz nasıl aştınız bu durumu

Hala devam ediyor mu sorunlarınız ? Bende lohusalıkta hiç beklemediğim şeyler yaşadım kaynanam kızımı sahiplenmeye çalıştı sanki annesi oymuş gibi davrandı bir anda neye uğradığımı şaşırdım bana bir kez bile kızım dediğini duymamıştım ve ilk dk dan itibaren kızıma direk kızım demeye başladı bende çok korktum aramızda bebeğimle bağ zedelenir beni değilde onu annesi gibi görür diye çok ağladım üzüldüm sütümde etkilendi stresten. Zaten meme reddimiz vardı sağımla veriyordum sütümü ama azaldı baya yaşadığım stresten ötürü. Kaynanamı evden gönderdim kibarca (hergün geliyordu çünkü) ve ona ihtiyacım olmadığını bebeğime kendim bakabileceğimi söyledim ve benim dışımda kızıma kızım denmesini istemiyorum annesi olarak beni bilsin siz onu babaannesi olarak sevin ona yeter dedim. Ben içime atıp içim içimi yiyeceğine direk rahatsız olduğumu belli ettim mesafe koydum. Evlerimiz yakın ama sık sık gelmiyor yüz vermiyorum açıkçası davranışlarından ötürü soğudum ve içim ısınamıyor hala. Eşimde bana hak verdiği için bişey diyemiyor ona karşı soğuk olmama. Ama ne olursa olsun eşimin ailesi ve torunları bende eşimin hatırına görüşmeye devam ediyorum mecbur ama tavırlarımdan anlıyor zaten soğuduğumu. Adım atmaya çalışıyor biraz çeki düzen verdi kendine.

Kusura bakma ama iyice saçmalamışsın cinsiyeti kız olan bir bebeğe öz babanesinin kızım demesinden daha doğal ne olabilir.annen aynı şekilde konuşsa ona da aynı tepkiyi verir misin,babanne ismiyle seslense gelip gitmeyi geciktirse sonrada ne sevgisiz bi kadın torununa bi güzel lafı yok bakmıyor ilgilenmiyor diye söylenirsiniz,ileride komşu,arkadaş, öğretmen de kızım diyecek onların kızımı olmuş olacak ayrıca bebeğin sen istesende istemezsende seni tanıyacak o bağ öyle kuvvetleniyor ki tuvalete giderken bile arkandan ağlayacak seviyeye geliyor,evine gidip gelme konusuna bişey diyemem hergün hergün istemeyebilirsin evin içinde size karşı tavırları iyiyse çok kırıcı davranmışsın,ileride sizide bu konuma geleceğini bu şekilde muamele edilince ne hissedeceğini düşün istersen

Şuan gelip gitmeleri azaldı çünkü bende sınır koymaya başladım bu seferde eşimi dolduruyor durmaz yani yolumuz uzun ama ben de aynı davranmaya devam ediyorum istemediğim şeyleri söylemeye devam ediyorum görüşmemek değil niyetim babaanne gibi davranması yeterli ama çok etti bana

1 Beğeni

Ah neler çekiyoruz ya benim kaynanamda lohusayken başladı yok şöyle yıkamalıyız yok böyle sinir etti neyse bi şekilde geçti o günler ama şu an sustuğum her şey için çok pişmanım şimdide bebeğim beş buçuk aylık sürekli birşeyler vermeye çalışıyor ağzına geçen gün etin tadına baksın diyo daha ek gıdaya geçmemiş çocuğa ama ben çocuğumu herşeyden herkesten korurum ilgilensin tabiki babaannesi ama babaanne olarak üzerine düşeni yapsın istiyorum

1 Beğeni

Ne yaşadığımı bilmeden yargılamasanız mı ? Her detayı yazmadım ama dikkatli okursanız bana ve kendi ÖZ kızına bile bir kez kızım dediğini duymadığım halde benim çocuğuma direk kızım demesini hiç ismini kullanmamasını veya başka bir sevgi sözcüğü kullanmamasını sadece ve sadece defalarca ard arda kızım kızım kızım demesini tabiki de yadırgarım! Hamileyken bir kez bile torunu için ağzından bir sevgi sözcüğü duymadım karnım burnumda iş yaparken bir kez gelip hatırımı sormamış bebek olunca hergün gelmeyi biliyor. Madem öyle öncesinde de bana kızıymışım gibi davransaydı hamileyken karnım burnumdayken bir işin ucundan tutsaydı mesela kendi annem öyle yapardı çünkü bana asla bir bardak bile kaldırtmazdı. Ayrıca anneme de kızıma kızım demeyin demediğimi nereden biliyorsunuz (bunuda haksızlık olmasın diye belirttim anneme açıkladım rahatsız olduğumu). Saçmaladığım filan yok yani eğer bana karşı kızım diyen ilgili biri olsaydı emin olun kızıma da kızım demesi bana tuhaf gelmezdi. 3 günlük bebeği kendine bağlamaya çalışması, girdiği roller sanki doğum yapan kendiymiş gibi davranması, bana bir kez bile iyi misin diye sormaması, bebeği sürekli kendi kucağında tutması, bezini kendi değiştirmek istemesi bunlar çok mu normal. O bebeğin ilk etapta sadece annesine ihtiyacı var . Yardım istesem zaten söylerim siz yapar mısınız derim ama elimden sürekli çocuğu almaları normal mi size göre ? Ay neyse yaa yazsam sabaha kadar yazarım ama gerek yok. Sadece durduk yere kurulmadım yani. Ayrıca eşimde bana hak verdi bu süreçte ailesine de beni üzdüklerini belirtti. Haksız olsam eşimde bana tepki gösterirdi ama ağzını açıp diyebildiği tek şey haklısın demek oldu.

1 Beğeni

Benim eşim beni haklı bulduğu için arkamda durdu. Ailesi ile de tabiki de görüşüyoruz torunlarını sevmelerini engelleyemem ama mesafemi koruyorum. Dediğiniz çok doğru babaannesi gibi davranması yeterli kesinlikle.

1 Beğeni

Kimse başkasının ne yaşadığını bilemez inan ki senin söylediğin durumların bir çoğunu bende yaşadım.mesela kendi annemin yaptığının onda birini yapmadı kaynanam, hamilelikte öldüm mü kaldım mı bilmedi.13 yıllık evliyim bende gördüklerimi yazsam roman olur emn olabilirsin.direkt kızım diyor bebeğime aramızda bağı zedelenmeye çalışıyor, sahipleniyor falan deyince gerek yok bu kadar abartmaya onunda torunu ne var yani düşündüm.O yüzden tepki verdim tabi ki detaylı anlatınca sana hak verdim.Zaten haklı olmasan eşinde desteklemez, kendimden biliyorum.Artık adamların ailesini savunmaya yüzü kalmıyor ki arkamızda duruyorlar.Mesafa koyman iyi olmuş ancak böyle hırslanarak yaşanmıyor sonuçta eşinin ailesi,karşılıklı adımlar atarak işleri yoluna koymak daha iyi olur.Ne diyeyim Rabbim hepimize gönül ferahlığı versin

4 Beğeni

Bence çok haklısınız, kayınvalide çok iyi bile olsa araya mesafe koymak lazım. Biz alttan aldıkça, büyüğümdür eşimin hatırına susayım dedikçe dozu daha da arttırıyolar. Ben açık açık herşeyi söyleyebilen biri değilim malesef ve bu yüzden sürekli kendimi yiyip bitirmekten, keşke şurada şöyle deseydim demekten çok yoruldum. Artık laf söyleyemesem bile tavırlarımla belli ediyorum, o zaman çok kıymetli oluyorum peşimde dört dönüyor. Ama ne zaman suyuna gideyim desem tepeme çıktı. Anladıkları dilden konuşmak lazım, eşiniz de haksız olsanız arkanızda durmaz zaten

2 Beğeni

Açıkçası lohusalığıma kadar bende hiç cevap veren biri olmadım içime attığım, alttan aldığım şeyler oldu aman eşimin ailesidir kötü olmayalım diye sustum ama söz konusu evladım olunca alttan alacak bir halim kalmadı yaptığı şeyi yazamıyorum burada ama şu kadar söyliyim normalde onlara yakın oturuyoruz ve kendi evimiz ama eşim bana eğer istersen kiraya çıkarız, uzaklaşırız sen yeterki üzülme dedi. O derece arkamda durdu ve hak verdi yani…

2 Beğeni

Malesef ne derseniz ne kadar konuşursanız konuşun laftan anlamıyorlar ve eşler de bir süre sonra iki kadın arasında kalmaktan sıkılıyor. Yaşayıp bizzat deneyimledim. 1 haftalık lohusa yim ve kayınvalidemle beraber yaşıyoruz evliliğimiz boyunca. Çocuk olana kadar gayet iyi de anlaşıyorduk ev içersinde hiç problem yaşamadık. Hatta hamileliğim boyunca asla iş yaptırmadı çok rahattım. Ama doğumdan sonra çok farklı oldu. Herşeye karışıyor. Yapacağım şeyleri sanki çocukmuşum gibi anlatıp yaptırmaya çalışıyor. En basit örnek emziği yıkamaya gidicem e sıcak suda yıka, yada çocuğun altını iyi temizlemedin de pişik oldu gibi. 1 hafta içinde sinirden kafayı yedim ve ne yazık ki en hassas olduğum dönemde eşimden de manevi desteği göremedim. Doğumdan önce buraları okur bazen abartmışlar falan derdim ama başına gelince anlıyor insan. Allah anlayışlı karışmayan ben bilirimci kayınvalidelerden uzak tutsun.

3 Beğeni

Evet yazılanların hepsini okudum öncelikle hepinize geçmiş olsun diyorum. Umarım güzel mutlu bir yuvanız olur. Bende neler yaptığımı ve neler yaşadığımı anlatayım belki ipucu olur. İlk evlendiğimizde kaynanam yaşlı bakıma ihtiyacı olur diye ayrı eve çıkmak istemedim sevgiliyken de bir iki hakareti olmuştu eşim inanmamıştı o zamanlar. Sonrasında evlenince 1 2 ay eşim işe gidince sürekli onun yanında oturmamı istedi yatak odasına gittiğimde peşimden gelirdi ne yapıyosun burda çık dışarı vs derdi. Sonrasında eşim asla ona birşey için haber vermez tüm kazancını kendisi yermiş annesine 5 kuruş vermezmiş şimdi bana veriyormuş benimle yiyormuş diye kıskançlıklar başladı. Eşim sen umursama dedi. Sevgililer gününde eşim yüzük aldı bana çiçeklerle çikolatalarla dolu bi sepet hazırlamış sadece kargo gelecek sen alır mısın demişti. Kapıyı kaynanam açtı tabi çiçekleri görünce beni çağırdı bak oğlum bana hediyeler almış görüyorsun demi dedi. Kargocu benim ismimi verince kimden gelmiş oğlumdan değildir heralde dedi. Kargocu da eşimin ismini söyledi tabi alayım ben onları deyip içeri geçtim peşimden koştura koştura geldi kendi kendine söyledin demi bunları dedi oğlum ben varken sana neden alsın ki çiçek çikolata dedi. Sustum tabi o an. Sonrasında yüzüğü gördü hemen kendi parmağına takmaya çalıştı napıyosun sen diye parmağından çektim yüzüğü. Kocam bana aldı bunları dedi. Niye aldı acaba ne kadar kafsının etini yediysen dedi. Oğlum ben dururken sana aldığına göre başka bi sebep yok ortada dedi. Onun karısı benim sen değilsin tabi ki bana alacak sen kimsin de sana alsın anneler gününde ortak bi çiçek alırız çeneni kapatırsın o zamana kafar haddini bil artık dedim. Eşim yokken bna zulüm oluyor eşim geldiğinde bana karşı dolduruyor bana da aramız çok iyi gibi davranır eşim varken. Sonrasına eşim geldi odada üstünü değişirken olanı biteni aynı şekilde anlattım dayanamadım artık annenin iki yüzlülüğüne dedim. O akşam baya kavga ettik. Odaya geldiğimizde gözde benim hayatta bir tek annem kaldı dedi. Benim de bi annem var ve ben onu seninle bir yuva kurmak için kilometrelerce ötede bıraktım dedim. Senin annen dibinde istesen görürsün sarılırsın konuşursun ben nasıl yapacağım bunları dedim. Ben seninle bir yuva kurmak için bıraktım herşeyimi seninle mutlu bir ailem olsun diye ama sen dönmüş bana annem diyosun dedim senin annem dediğin kadın bana kumaymışım gibi davranıyor dedim. Ne demek ben varken sana neden alsın bunu bi bana açıklasana dedim. Hem benim hayatımda başkası mı varmış da kargocunun önünde oğlumdan değildir bu diyebiliyor dedim. Bi tek annen varsa onu alırsın bu gece koynuna dedim odadan balkona çıktım. Kapının önüne oturdum. Kaynanam görse mutlu olurdu oh aralarını açtım derdi kendi kendine. İlk olay burda patlak vermişti sonrasınd abi 5 6 ay hep hakaretler küfürler etmeye başladı beni evinden kovdu defalarca. Hiç birinde sesimi çıkartmadım eşim görsün istedim neyin var dediğinde git annene sor diyordum sadece. Aylar sonra iş buldum bu sefer de yatak odasında kucalamadığı yer kalmadı kaynanamın. Bunu da fark edince kapıları kilitleyip gitmeye başladım tabi. Ve sonra annem geldi hem eşimin hem benim doğum günümü kutlamak için. Evde fazladan oda var orda kalması kimseye batmaz dedi eşim.dedim apart otel bi yer ayarlayalım annen rahat vermez.hiç birşey olmaz dedi.annem geldi yemekler yendi odalara geçildi. Gece boyunca gelip gidip camı kapatmış dan diye odaya girmiş.Annem aramıştı beni gecenin bi yarısı vantilatör var mı diye var diyip götürmüştüm anneme tamam kızım sağol dedi sadece herhangi birşey söylemedi. Sabah kahvaltıyı yaptıktan sonra gözde çıkalım da bi gezdir beni kızım neler varmış burada dedi.aslında eşimin zevkini bilmediği için hediye alamamıştı benden fikir alacaktı. Sonrasında da denize gireriz biraz dedi tamam dedim hazırlanmadan önce kaynanama söyledim dolaşa dolaşa denize gidicez gelir misin diye.geleyim dedi normalde planı baştan söylememe rağmen etrafında hiç birşey olmayan bi sahile gitmek istedi.biz dolaşmak istiyoruz dedi annem. Annecim yarın dolaşırız bugün oraya gidelim dedim. Neyse gittik koca yerde bir kafe bir market var o kadar.neyse marketten içecek bişeyler aldık oturduk kös kös ben şu kafeye bi gideyim bakayım oyun vs var mı dedi annem. Geldiğinde tavla okey vs varmış hadi gelin de oynayalım bari dedi 2 3 saat boş boş oturunca dünyanın en güzel teklifi gibi geldi tabi. E hadi gidelim dedim. Kaynanam ben burda oturucam dedi. Canın sıkılır tek başına gel beraber oyun oynarız dedim hayır eşyaların başında kalıcam dedi onları da alırız dedim gelmek istemiyorum ben dedi.peki dedim ne istiyosun bişeyler getireyim sana kafede soğuk içecekler falan vardır kahve çay istersen de getireyim dedim istediklerini söyledi anne sen git ben alıp getireyimdedim. Aldım bıraktım yanına emin misin tek kalmak istediğine dedim evet git dedi gittim bende.ben annemin yanına gider gitmez eşimi aramış ona çanta muamelesi yapıyomuşuz getirmişiz denize onu tek bırakmışız sahilde başına güneş geçse kim bakacakmış ona vs vs.bende o arada annemin gece yaşadıklarını bana anlatmasını dinliyodum tabi kadına bişey de diyemedim bunları yapmasını beklemiyodum ama zulüm olacağını biliyodum. Neyse bende eşime o ara tavla oynadığımızın falan resmini atıp biz kafeye geçtik annen gelmek istemedi istediği şeyleri yanına koyup geçtim kafeye yazmıştım allahtan. Eve dönüş yolunda yolda duran bi arabaya yaslandı kaynanam halbuki yanında hem oturmalık banklar hemde taşlar vardı. Annem dünür arabada alarm var dikkat et dedi. Sen bana karışma hasta insanım ben dinlenmem lazım dedi.karışmıyorum zaten gel banka oturalım hepimiz dinleniriz dedi annem de.o ara arabanın sahibi geldi almandı ben anlatmaya çalışıyorum dinleniyor vs diye adam benim arabamda niye dinleniyor çekilsin dedi.adamın söylediğini söyledim direkt anası geldi ona ortak oluyp bak şu kancığa dedi adam çekilmeni istiyor bağırma yolun ortasında dedim adamın arabasına tekme attı yürümeye devam etti bende adamdan özür diledim tabi onun adına dönüp bakmış ben adamdan özür dilerken bak bak hala elin adamlarıyla konuşuyor diye bağırdı sen buna hiç edep ahlak öğretmedin mi evli kadın öyle başka adamlarla sokak ortalarında konuşur mu dedi. Bana bak kadın kızım hakkında doğru konuş dedi annem. Anne bırak uzatma kavga çıkarmak istiyor dedim.yürümeye devam ederken kaynanam ben kuaföre gidicem diyip ayrıldı yanımızdan bendw anne markete girelm eksikleri alalım dedim o an eşime yazdım biz markete girdik annen kuaföre giitti diye bidah da bakmadım telefona.eve geldik annem duşa girdi bende kahveleri hazırladım o an başkona çıktık eşimden bir mesaj ne kuaföregitmesi kaldırıma oturmuş hüngür hüngür ağlıyor kadın.Ne ağlaması ne yaşamış da ağlamış dedim sonra aradım açmadı.defalarca aradım yine ulaşamadım.sen beni dinlemeden yine annenin anlattığı yalan yanlış olaylara mı inanıyosun bunca ay sonra bile yazdım.ne halin varsa gör senden bana koca moca olmaz pılımı prtımı toplayıp gidiyorum yazdım son kez valizimi toplamaya başladım.o kadar sinirlenmiştim ki elim ayağım titriyodu.kaynanam geldi o ara yüzünde gülücükler uçuyor bana bak bana dedim hani ağlıyodun sen utanmasan götünle gülücen dedim terbiyesiz dedi geçti salona.ben eşlayalarımı toplamaya devam ettim o ara geldi napıypsun sen dedi bi defol git başımdan aylardır istediğin şeye kavuşuypsun sonunda dedim.ohhhh canıma değsin bak oğlum yine bana kaldı dedi.çık odadan dedim o ara annem de farkına vardı tabi herşeyin annemle kaynanam kavga etmeye başladı.O ara eşim aradı annem gözde ahmet arıyor dedi.kaynanam da beni aramıştır da ulaşamamıştır yoksa bunu niye arasın dedi bi siktir git başımdan seni arayacakmışmış sen aramadığında ahmet dönüp ne zaman yazdı veya aradı seni dedim bak kızına nasıl laflar söylüyor dedi annem de benim kızım hakedene hakettiği gibi konuşur kapa şimdi çeneni kocasıyla konuşacak dedi. Açtım telefonu efendim dedim ne yazmışsın sen öyle dedi ne okuduysan onu yazdıö teyit etmek için mi aradın dedim gözde saçmalama dedi saçlamayan ben değilim dedim ne zaman ilk annenle konuşsan bana tavır alıyosun ama ne zaman ben konuşsam objektif anlattığım için kim haklıysa söyleyebiliyosun dedim bunu bildiğin halde annemin önünde 24 saat bile dolmamışken analı oğullu nasıl bu kadar küçük düşürebiliyosun dedim.ben anneni veya benim annemi konuşmak için aramadım seni dedi. Gitmeye bu ilişkiyi bitirmeyr nasıl tek başına karar verirsin dedi. Gitmek zaten tek kişinin alabileceği bir karardır dedim. Bakar karşı taraf hala daha sevdiğim dediği kadını ailem dediği kadını tanıyamamışsa o kadının artık canına tak ettiyse gider dedim. İlişkiyi bitirmeye gelince ne zaman sen o yalancının lafına bakarak beni kırdın ben hep sana uzak davrandım dedm. Senin annen bana hakaretler etti sesimi çıkartmadım namusuma laf etti sesimi çıkartmadım kurduğumuz aileye girmeye çalıştı sesimi çıkartmadım dedim. Ve senden hiç bir zaman hiç birşeyi saklamadım ona rağmen dönüp gözde bunları diyor olay ne diyeceğine beni suçlu buluyosun dedim suçlu ben miyim çekilirim aradan alırsın ananı mutlu mesut yaşarsın dedim. Hayatımda sana eyvallah çektiğim kadar kimseye çekmedim sende ağzıma sıçtın yetmiyor mu dedim. Sonrasında bi 40 50 dakika konuştuk ikna etmeye çalıştı beni kaynanam dibimde dinlemeye çalışıyo bizi en son oturdu yanıma Ahmet ben kalmayı kabul etsem de bu kadın bize huzur vermeyecek dedim.vermem tabi niye vereyim dedi al bak kendisi bile vermem diyor dedi.En son sinirlerime hakim olamayıp ağlamaya başladım. Şu an çocuğumuz yok bir de çocuğumuz olsa ne olacak düşünebiliyor musun dedim. Evi ayırırız yeter ki gitme dedi.evi ayırsan da didimdeyken illaki bulaşacak bulucak edicek rahatsızlık vericek dedim.bunları söylerken hala ağrıyodum bak sen orda yaparız ederiz diyosun dedim anan olacak kadın hala karşımda kahkahalarla gülüyor dedim gülerim tabi bi orospudan kurtuluyorum dedi ne söylediğini duydun mu yoksa tekrar edeyim mi dedim duydum merak etme dedi.ben eşyalarımı toplayıp gidiyorum terminale vedalaşmak istersen oraya gelirsin ahmet diyip kapattım telefonu. İşten çıkıcak da terminale gelecek hayatta gelmez evde annesi varken dedi anneme döndüm aldın mı eşyalarını hadi çıkalım dedim çıktık. Taksi bekliyoruz geldi yanıma sen bu kadar doğrucu davutsun ya ondan kimse sevmez seni dedi evet bak 1 senedir burdayım komşuların senden çok beni seviyor demek ki senin kadar da karaktersiz olmamak lazım dedim.anneme taksinin geleceği yok gidelim biz dedim yürümeye başladık.Tansiyonum oynuyodu da ben sinirden diyordum.Gözde hamile olmayasın dedi annem umarım değilimdir dedim gittik bi yerde yemek yedik sonra bindik taksiye terminale.Annem kendine bilet aldı sana da bilet keselim mi dedi kaç boş koltuk var diye sordum baya vardı şimdilik kalsın son dakikaya kadar bekleyeceğim dedim.kocamı biraz tanıdıysam gelir dedim. Eşim geldi anneme sarıldı vs ben aşağı inene kadar annem eşimi arayıp konuşmuşlar. Bana eşim söyledi. Yüzüklerimi ve kartımı verdim ben gidiyorum iyisi ve kötüsü için teşekkür ederim sana dedim. Gözde ayrı ev tutalım dedi hala bulaşırsa başka ile taşınırız dedi başka ilçeye geçeriz dedi.ben karımı bırakmak istemiyorum dedi.Bi yanda ailesinin güçlü kızı artık hakaretlere boyun eğen kişi olmuştu gurur falan nerde diye düşünüyordum diğer yandan sevdiğim adamı bırakmak istemiyordum.annem ben gözdeyi bu durumda bırakmak istemiyorum dedi. O ara tam evden ayrılırken kaynanamın söylediği aklıma geldi onu ve benim söylediğimi söyledim iyi yapmışsın dedi.bak herşeyimizi ayırırız mutfak yeme içme elektriksu ayrı eve çıkana kadar bu şekilde idare ederiz dedi onun 1 kuruşu bile boğazımdan geçmeyecek ahmet dedim kabul dedi. Birbirinizi sakın bırakmayın dedi annem giderken. Eve geldik benden önce eşim girdi oyyy oğlum hoş geldin gitti o orospu sonunda dedi karım hakkında ya düzgün konuşursun ya da artık anladığın dilden ben konuşurum dedi o arada beni gördü 3 4 gün boyunca kapısı kapalı kaldı biz ne zaman evden çıksak direkt kapıyı kapatıyodu. Veee 1 annemin gidişinden 1 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim. Eşim işten çıkıp direkt hastahaneye gidecekti bende evden çıkıyodum tam çöpleri almaya mutfağa gittim ve o kadar kötü davranmasına rağmen sırf gebeyim diye biraz iyi davranmasını umduğum kaynanam gidişin olsun da dönüşün olmasın hastahaneye gidene kadar can ver inşallah dedi. O zamanlarki doktorumun verdiği yanlış bir ilaç yüzünden bebeğimin gelişimi durmuş ve onun için eşimle çaba sarf ederken her gün gidip kan veriyodum vs e tabi eşim sürekli yanımda herhangi birşey yaptırmıyor. Kaynanam yine kıskanmış olacak ki bir anda hastalandı. Eşim arada muhattap oluyodu sadece. Bi yandan para biriktiriyoduk ayrı eve çıkmak için bi yandan yine kaynanamın çenesiyle uğraşıyoduk. Sonra tamamen bebeğimizi kurtaramayacağımızı anladık ve kürtaj olmam gerekiyordu. Kürtaj olduktan sonra bile evde yemek yapıp temizlik yapmaya çalışıyodum tabi 1 2 haftalık bi bebek değildi 19.Haftamdaydım bebeğimi kaybettiğimde. O yüzden tuvalete gidecek bile halim olmuyodu artık ne oldu bilmiyorum orasını eşimi yanına çağırmıştı sadece eşimin bağrışını duydum. Benim karım 2 gün önce kürtaj oldu bebeğimizi kaybettik lan biraz üzül biraz iç geçir yapamıyor musun o kadar mı kalpsizsin o çeneni kapat da acımızı yaşayalım dedi. Eşimin yanına gittim gözde geç içeri uzan dedi. Hayır geçmeyeceğim ne istiyor o yine dedm. Neymiş onunla ilgilenmiyormuşum onunla konuşmuyormuşum dedi ulan 30 yaşıma geldim ne zaman oğlum ne derdin var diye geldin yanıma da bu kız bu eve geldikten sonra en önemlisi oldum dedi. Madem ilgi istiyosun siktir git koca bul dedi benim başıma 4 tane adam getirdin bunlar senin baban diye zamanında nasıl yaptıysan siktir git aynısını şimdi de yap dedi. Senin yüzünden bana böyle konuşuyor bak dedi kaynanam da. Eşime evlilik cüzdanımızı getirir misin dedim. Gitti getirdi. Ayağa kalktım gittim yanına bak salağa anlatır gibi anlatıyorum diyip cüzdanı açtım bak burda kadın var burda da erkek var resimlerinde de biz varız anladın mı buraya kadar dedim eee ne olmuş dedi bunlar karı koca olmuş bunlar aile olmuş bunlar bir yuva kurmuş dedim burda ne sana ne benim anama ne de herhangi birine yer yok dedim. Ha bak boş sayfaları var onlar da ikimizin çocukları için yine seninle alakalı bir durum yok dedim. Artık ne zorun var bilemem ama benim ailemden uzak duracaksın benim kocamdan kaybettiğimiz bebeğimizden uzak duracaksın dedim. Ayakta bile duramıyorum kalkmışsın benimle ilgilen diye kocamı yanına çekiyosun ya sen ne vicdansız insansın dedim benim kocam tabi benimle ilgilebecek dedim analık hakkı mı istiyosun insan ol dedim oğlun zaten gerektiği kadar konuşur seninle ama sen böyle ne ar ne edep bilmeden devam edersen o tabiki ailesini seçecek dedim senin evin bu dört duvar onun evi benim bunun farkına varacaksına artık dedim eşim artık odaya geçelim biz dedi odaya geçtik ve 3 hafta sonra taşındık taşınalı 4.5 ay oldu hala daha 1 kere muhattap olmadım eşim de ilk taşındığımızda 1 2 ay hiç konuşmuyodu ama o kadar acımasız olmaması gerektiğini ne olursa olsun annesi olduğunu sadece evimizde onu istemediğimi ve benimle muhattap etmemesi gerektiğini söyledim. Ayda 1 kere giderse gider şu an yanına halini hatrını sorar geri döner. Kaynanam hala gün aşırı arar fakat sadece üst üste aradığında bişey oldu sanıp açıyor onda da bişey yoksa fazla uzatmıyor. Ve şu an tekrardan hamileyim kaynanam bu sefer istediği canının çektiği birşey var mı diye soruyormuş ama eşimin de söz verdiği gibi onun aldığı veya onun 1 kuruşunun geçen herhangi bir şeyi boğazımdan geçirmeyecek ve bebeğimizde onun en ufak bir hakkı olmayacak. Yaklaşık 1 saattir yazıyorum heralde :smile::smile:

4 Beğeni