Eşimin ailesi yüzünden Çok kötü bir lohusalık geçirdim hastanede başladı herşey ben eşim kalsın istiyordum yanımda kayınvalidem ne yaptı etti kaldı çocuğu kucağından indirmiyor benim emzirmem lazım 2 gün kayınvalide kayınpeder aynı odada geçirdim eve geldim evde de aynı şekilde emzirmek için köşe bucak yer aradım evde emzirirken kayınvalidem şak diye kapıyı açıp kontrol ediyor emzirdikten sonra direk çocuğu kucağımdan alıyor çocuk kendi çocuğu gibi davranıyor annem annem seviyor herşeye karışıyor bizim zamanımızda böyleydi şöyleydi gibi şimdi lohusalığım bitti akşamları haber bile vermeden çat kapı geliyor mama yap da vereyim altını değiştireyim bir sürü şey sütüm kesildi çocuğumla doğru düzgün bağ bile kurmama izin vermediler benim çocuğumu benden kıskanıyor oğlunu da kıskanıyordu gereksiz bir şekilde çocuğumla bağ kurmaya çalışıyor ve kayınpederim diyaliz hastası olduğu için ona terapi olarak kocasına terapi olsun diye çok istemiş çocuk öyle diyor aynı durumları yaşayanlar var mı çok dertliyim eşim hiçbirini görmüyor söylesemde anlamaz
Oglunu kıskanan aneden ne bekliyorsun ki bacım Vala hıc sesiz kalma bebegını kendin buyut gerektıgı yerde tepkini koy sesiz kaldıkca daha fazlası oluyor cunku ben yapıyorm mamasını verdım de baktn habersiz geliyorlar snde tam bizde suraya gidecektik kske haber verseydiniz de bir sekilde sok lafı ben tutamıyorm kendımı bole seylerde Allah sabır versin ama sesiz kalma belirt yanı
Okurken kendi kendime sinirlendim. Ben çoktan tartışma yaratmıştım sanırım. Lohusalık bahanesiyle verip veriştirseydin. Öyle şey mi olur ya . O annem diye sevdiği her an bak bebbeğim nenen de. Senden pat diye bebbeği alınca sende git pat diye bebeği kucağından al. Napabilir ki? Onun yaptıklarını eşin görmüyorsa kör demek ki senin yaptıklarını da görmez o zaman merak etme benimde en büyük korkum o şimdi. Daha doğmadan bebeğimin odasında çekyat var kaldıralım bunu dedim. Cevap olarak ben geldiğümde bebeği beşikte sallarken ben burda yatacam sonuçta çekyat burda kalsın diyor (evi karşı apartman) dedim bebeğim 1 yıl benim odamda benimle yatacak zaten . Eğer işe girersem o zaman düşünürüz dedim. Oto koltuğu alacağız . Ben kucağımda tutarım ne gerek var dedi
dedim ne alaka ki sankü gezdiğimiz her yere gelecekmişsn gibi konuşuyosun. Bebeğime alacağım şeylere karışamazsın dedim . Kayınvalide dendiği an gerçekten tüylerim ürperiyo. Bana en ufak bişe alınsa ne gerek vardı derdi yine ağzının payını verdiğim anlar oluyodu ama bu kadar serrt ve net değil. Ama bebeğümle alakalı şeylerde tavrım net oluyor. Şimdiden herkes duracağı yeri bilsin
Psikoloji kalmadı bende evet öyle yapmaya başladım artık sessiz kalmıyorum çünkü bu benim bebeğim ben anneyim kimsenin oyuncağı değil kendisi bir birey ve benim sahip çıkmam lazım eşimden de soğumaya başladım beni anlamıyor bir kez konuşmaya çalıştım ilk torunları dedi herkesin ilk torunu oluyor
Çok haklısınız bazı şeyleri yeni yeni anlamaya başlıyorum babaanneyse babaanne gibi davranacak evliliğim bozulmasın diye sustum ama artık umurumda değil beni bu raddeye getirdiler
Gerçekten sabrınıza hayran kaldım . Kendime yapılan şeylere zamanında bende çok sustum çok sabır gösterdim. Benimkide çok kıskandı. Bana söz bileziği taktılar bidahaki ay aynı modelin bi tık genişini aldı kendine taktı. Kendime kürk alcam dedim ne gerek var dedi 2 saniye sonra kendime kürk almayı düşünğyorum dedi falan filan saysam dağ olur. Ama konu bebeğime gelince orda duuuuuuuur. Hele hhele bebeğimle aramda bağ kurmama engel olcak var ya kapı dışarı ederim. Kapıyı açmam . Evde yokuz derim. Lütfen kendini ezdirme. Saygısızlık et demiyorum ama saygı herkese gösterilemiyor saygı hakediliyor. Allah kaynananın bu tavırlarından razı mıdır ? Sanmam. O yüzden bazı insanlar saygıyı haketmiyor.
Sabrettim de nasıl sabrettim sabahlara kadar ağladım çünkü eşim hiçbir zaman benim yanımda olmadı hep ailesini savundu ahlarım nasıl çıkacak zaman göstersin bana ama artık susmam bitti
Zaten böyle konularda eş çok önemli oluyor. Sınırı her zaman eş belirler. Annesi için ilk torunlar vs diyorsa sana, annesinede anne bak ilk bebeğimiz eşim lohusa daha haassas dönemler bebeğiyle bağ kurması lazım sürekli gelip pat diye bebeği kucağındam almaman lazım demesi lazıım. Diyelim ki eşim böyle cümle kurmayı bilmiyor ben kendi ağzımla eşime söylerim o da gider harfiyen annesne söyler. Böyle olmak zorunda. Ailenle ayrı şehirlerde misiniz. Anneni de çağır çok sık gelsin aynı şehirdeyseniz. Kayınvalideni annene havale et
Böyle bir durum yaşamadım henüz Allah yardımcınız olsun tam narsist bir kayınvalide tipi . Geçen Dr. Ferhat Aslan, Instagram: "Torun sevmek bu mudur? #torun #evlat #anne #baba #kayınvalide" bunu gördüm ferhat aslan paylaşmıştı videoyu denk gelmiştim ona benzettim bu olayı videoyu onun yanında izleyin ya da açın böyle denk gelmiş gibi tepkisi ne olur yoklayın derim . Sizin yerinizde olsam açık açık işk eşimle sonra annesi ile konuşurdum
Katılıyorum, lütfen bunu yapın
Eşim hiçbir zaman sınır belirlemedi belirleyemez de anasının sözünden çıkmaz iş bana düşüyor yani her seferinde kötü gelinde ben oluyorum olayımda ailemle aynı şehirdeyşz az çok biliyorlar sinir oluyorlar karışmak istemiyorlar
Aynı videoyu ben de izledim kendimi gördüm
Eşinin annesini Allah’a havale ediyorum
Eşine söylemek yerine kendin kayinvalidene soyleyeceksin canım. Bende aynı şeyleri yaşadım hatta sütümü sagardim biberonla kendisi vermek isterdi filan. Torunları kendisini sahiplensin, bizden bile çok sevsin istiyorlar. Şuan oğlum babannesini annem kadar sevmez çünkü ona bebeği sevdirmedigim, her dediğini yapmadığım için beni de sevmez zamanla baktı ki oğluma annelik yapamıyor oğluma da uzak oldu. Çok da iyi oldu. Bunun sonu çocuğun karakterine kadar gidiyor. Eltimin oğlunu büyüttü ve çocuğun ağzında daha küçük yaşlarda küfür vardı, vurma kırma had safhadaydi. Şimdi oğlum iki oyuncak atsa yere diğer torunu için hiç böyle yapmazdı der. Sürekli kıyaslar onları
Allah yaşattığını yaşatsın dicem ama imkansız tabii. Hakkım helal değil. Sen sakın taviz verme, içinden geleni söyle. Eşin er yada geç anlıyor zaten. Benim eşim geç de olsa anladı ne olduklarını.
Bende eşime söylesem göreceğini sanmıyorum ben suçlu ve sorunlu olurum adım kadar eminim neler yaptınız rica etsem biraz daha detaylı anlatır mısınız çaresiz ve yalnızım güçlü olmaya çalışıyorum
İlk eşinle paylaş bak bu durumlar olabilir şeyler ama ben bundan rahatsızım gibi güzelce konuş o devreye girerse sen kötü gelin olmazsın edepsizlik etmekmistemem de . Ha baktın olmadı ona da de ben konuşacağım o zaman diye kaynanana söyle bu durumdan rahatsızım tabi sevebilirsiniz ama bunu ayarlayıp yapalım brn çocuğumla bağ kurmakmistiyorum falan gibisinden . Allah yardımcın olsun narsist insanlarla uğraşmak cidden zor kendileri eşleri ile kuramadıkları bağı oğulları torunları ile kurmaya çalışıyor
Öncelikle eşinin başının etini yeme, annen bunu yaptı baban bunu yaptı diye. Çünkü anneci bir eşe bu söylenmez, kurduğu ailenin daha önemli olduğunu sahip çıkması gerektiğini kavrayamamış durumda. O yüzden şuan sen kendini koruyacaksin, kayınvaliden kasten bişey söylerse yada yaparsa sende cevabını güzelce ver sakın tartışmaya girme. Cevabını da içinde tutma söyle gitsin. Eşinle de tartışmaya girme, kayınvaliden onu dolduruyor bile olabilir benimki öyleydi Oğlumla asla yan yana bırakmadım bı ara bana şey dendi çok kucakta tutma kucağa alışır, dedim alışsın. Gerekirse kapını kitle öyle uyu oğlunla baş başa vakit geçir. Müsait değilim dersin olur biter. Sınırını çiz ki bilsin istemediğin yada yapmak zorunda gibi hissettiğin şeyler için hayır diyebil. Eşimle o kadar zor şeyler yaşadık ki bu annesi yüzünden hala da devam ediyor ama eşim artık halimden anladığı için biraz yüküm kalkıyor. Benim en başta yaptığım hata, herşeyi gidip eşime söylemek oldu. Anlatacak kimsem yoktu, anneme anlatıyorum olsun kızım araniz bozulmasın kötü olmayin derdi. Bana bunları yaptı diyorum sen yine de bişey söyleme derdi yani beni savunmaktan bı haber anne babam var. Baktım böyle olmuyor ben kendimi savunmaya başladım, çenemi ben boşuna tutmusum aman saygılı olayım aman kötü olmayin derken bı baktım zaten kötüydüm ki onların gözünde. Bırak sende ne söylemek istersen üslupluca söyle. Hala bana laf söylenir, çocuğumu yetiştirme tarzım eleştirilir, ben eleştirilirim ama artık susmuyorum onlar konuşuyorsa bende konuşuyorum. İnşallah senin eşinde gözünü erken açar da benim yaşadıklarıma maruz kalmazsın. Konuşmak istediğin zamanda konuşuruz. Keşke Ankara’da olsan da gelip gitsek yalnız hissetmesen. Ben yaşadım kimsem yoktu başka yaşayanlarda tek kalmasın istiyorum.
Ayyyy Allah razı olsun desteğiniz için aynı durumları yaşıyorum ne eş yanımda ne de anne baba aman kızım yuvanı bozma kafasındalar yeni anne oldum ilk bebeğim bir de bu sorunlar sıkışıp kaldım dediklerinizi yapacağım çünkü iş bana düşüyor inş eşimde görür zamanla teşekkür ederim paylaşımlarınız için
Aman sen bi ters kose yap da ilk torun mu gor hıc takma sen azıcık surat yapsan zten torun gormez gozleri ona buna suscz dıye olan bize oluyor bende hep icıme atıyorm ama bırgun patlcm
Yapıyorum artık ayıp falan dinlemiyorum yapıyorum