Kullanmama rağmen devam ediyor leke olayı çok sinir bozucu insan gördükçe moral bozuyor. Parçacık şeklinde olursa doktor direkt gel dedi. Parçacık yok fakat her gün leke var
Rabbim sağlıkla vakti saatinde kavuştursun öncelikle arkadaşım.
Ben şu an 2.gebeligim ilk kızımda 3ay kullandim tedbir amaçlı leke olmuştu şükür geçmişti.
2.gebeligim su an 32haftadayim ilk haftalarda slara ara devam eden lekeler olmuştu yine progestan kullanmama rağmen. Sonra geçti gitti şükür. Bana da tam birşey diyemedi doktor kanama alanı yoktu belki de yerleşme kanamasidir dikkatli ol ağır kaldırma dinlen yorma kendini demişti. Sende Allah’ın izni ile dinlen bol su iç yorma kendini geçer gider inşallah ![]()
Bana da aynısını dedi ultrasonla baktı hiç bi kanama alanı görmüyorum dedi progesteron başlattı. İlk bi iki gün gelmedi sonra tekrar gelmeye başladı. Az silik bir şekilde geliyor. Nerdeyse her gün sadece bir kere olmak üzere. Doktor bu duruma düşükte olsa bi düşük riskin var dikkat et dedi. Ben çok zorlu bir süreçteyken gebe kaldım. Annem ve ablam ameliyat oldu. Ben o süreçte komple hamileymişim. Stres sıkıntıdan dolayı kaybedeceğimden korkuyorum
Benim 3 gün devam etmisti ama düşük riskim 16. Haftada bitmişti bol bol dinlenin arkadaşım
Merhaba @Serap61 hoşgeldiniz ![]()
Kendini strese sokma kaybedeceğini düşünürsen kaybedersin böyle yapma ben de yaşadım. Pozitif düşün bebeğine pozitif mesajlar gönder senin hislerini paylaşıyor. Bol su iç progestanı kullan bu rahim kalınlığını artırır düşük riskini azaltır. Belki yerleşme kanamasıdır pembe diyorsun kırmızı değil çok şükür bardağın dolu tarafından bak
bir hafta sonra bebeği göreceksin belli kalp atışını bile görebilirsin bunları düşün
6+2 haftalık gebeyim 4 5günde bir pembesi kanama oluyor ilaç kullanıyorum içimde hep korku var basına böyle bi olay gelen varmı?
Merhaba pembe ve kahve rengi lekelenme ve hafif kanama ilk zamanlarda normal olarak kabul edilir. Elbette bir endişeniz varsa her zaman doktora görünmek gerekir. Aşağıdaki yazıda detaylı bilgi var.
Lekelenme devam ediyorsa doktorunuza danışınız bence
Progesteron ilacı yeterli geliyor, o düşüğü durduracaktır
- haftadan 32. haftaya kadar kullandım. Hatta ilk 5 hafta fitil olarak sonrasında ise sabah akşam hap şeklinde kullandım. Eğer çok ciddi bir durum olsaydı proluton depot iğne yapardı doktorun. Ben iğneyi gün aşırı oluyordum. Sıkma canını. Sırt üstü yat, ayağının altına bir yastık koy. Mümkünse oturma bile. Sadece tuvalete ve yemek yemeğe kalk. Doktorun demiştir ama cinsel ilişkiden bir süre uzak dur. Çok geçmiş olsun

Ben bir de kendimi gözlemleyip şunu fark etmiştim ne zaman çay içsem leke geliyordu tuhaf şekilde. 1hafta icmemistim 1hafta temizdim sonra denemelik 1bardak açık içtim sabaha hemen lekelenmistim. Ondan sonra çayı uzun zaman bıraktım son 3ay kala içmiştim.
Güzel düşün güzel olsun herşey arkadasim Allah’ın izni ile sağlıkla kavuşacaksınız ![]()
![]()
Annene babana da çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim, hoşbuldum![]()
![]()
![]()
Benim 3 gün süren lekelemem olmuştu o korkuyu çok iyi bilirim inşallah güzel haberler alırsınız ![]()
- Haftadayim ikinci kere yine hafif kahverengi lekelenme oldu ama az sürdü acaba düşük tehlikesi mi yoksa ilk aylarda normal mi ?
Aramıza hoşgeldin
@Beyza44
Gebeliğin hayırlı olsun ![]()
İlk haftalarda çok normal. Bebeğin yerleşiyor
Yerleşme lekesi deniliyor
Ağrın olursa ya da kanama artarsa doktoruna danış olur mu ?
Hoşbuldum. Teşekkür ederim
iki gün sonraya randevu aldım bakalım kontrole gidicem
Merhaba @Beyza44 hoşgeldiniz
umarım güzel haberler alırsınız ![]()
Yeni hamile oldugunu ögrendim adetim 4 gün geçikti beta hcg 195 çıktı ama kahverengi lekenmem var 3 gündür Bi sıkıntı olur mu sizce
Merhaba, Mucize Anne’ye hoş geldin canım. kahverengi ve pembe kanama/lekelenme normal. Ancak kırmızı renkte kanama olursa derhal hastaneye gitmen gerekir.