Lekelenme Sorunu

Aramıza hoşgeldin :tada: @Nurella

Gebeliğin hayırlı olsun :ribbon:

Gebeliğin ilk haftalarında normal canım, yerleşme kanamasıdır ama eğer ağrın olursa, kanama miktarı artarsa ya da rengi kırmızıya dönerse hemen doktora git

2 Beğeni

Merhaba canım 8 haftalık gebeyim 4 hastalıkken öğrendim hala 2-3 günde bir pembe veya kahverengi leke geliyor doktor 4. Haftadan beri sabah ve akşam olmak üzere progestan başlattı. Bazılarının böyle olabiliyormuş. İlk başlarda aşırı kafaya takıyordum. Şuan hiç umursamıyorum bile. Doktor ultrason ile baktığında bebeğin etrafında kanama alanı yoksa (ki olsa bile onu da progestan yok ediyor ) sorun yok. SAKIN CANINI SIKMA GEÇECEK , geçmese de olağan bi durum.

1 Beğeni

Doktora lekelenmem var dedim ama şu an kese daha oluşmamış dedi Bi sorun olmaz dedi yinede kafama takılıyor kesenin de oluşmuş olması gerekmiomu

1 Beğeni

Yerleşmeden kaynaklı lekelenme olabilir. Kaç haftalık şu an?

Canım daha 4 haftalık gebesindir kese gözükmüyor olabilir , alttan muayene ile görülebilir. İlk önce benimde görülmedi 5+2 de gittiğimde kese gözüktü 6+5 te kalbini duyduk çok az atıyordu 8. Haftada gittik kalbi net duyuldu hamilelik resmen sabır işi asla ama asla stres yapma. Bana dediler hep ama inanmadım. Sürekli oturduğum yerde kurdum durdum. Şuan herşey Allah’a şükğr yolunda. Sen bebeğine sürekli POZİTİF şeyler aşıla. O seni hissediyor. Ona yasla kendini. Herşeyin hayırlısını Rabbim bilir lütfen kendini benim gibi üzme. Üzüldüğüm için ben çok pişmanım

Bu arada alttan muayene ettirmeni tavsiye etmiyorum. Biliyorum zor ama biraz daha dayan. Herşey çok güzel olacak. Boşuna stres yapmışım diyeceksin buna emin ol. Lekelenmeler hepsi çok normal. Doktor bana hamilelik boyunca görebilirsin dedi. Bu şekilde olan bir sürü kişi var. Herkesin hamileliği bir değil. Kimseyle kendini sakın kıyaslama. Sen başkasın

@Nurella hoş geldin​:green_heart: hayırlı olsun :partying_face:

Merhaba @Nurella hoşgeldiniz :smiling_face_with_three_hearts: bazen yerleşme kanaması olurken bazen de rahim etrafı kanması olduğunun belirtisi olabiliyor bence bi ultrason ile bakılmalı sıradaki randevunuz ne zaman

Kese bazen geç oluşabiliyor biz 6. Haftada görmüştük

Bende ister istemez geriliyorum elimde değil kese gözükmedi alttan muayenede

En son regl mi kasım 11 de oldum adetim 5 günkfğr geçikmede

Tamam o halde yerleşme kaynaklı olabilir

Dün acile gittim 689beta çıktı bugün gittim 800cikti biraz kahve rengi akıntı geldi pembeyle karışık kan rengi geldi tuvalete gidince geliyor az bişey sizce düşük mü yoksa dış gebelik mi var

2 Beğeni

Merhaba, yerleşme kanamasıdır o, düşük kanaması kırmızı renkte olur ve sadece lekelenme veya kanama olmaz. Beraberinde ağrılar sancılar da yaşarsın.

Aşağıda ikiside açıklanmış. Okuyabilirsin.

2 Beğeni

Ağrım yok doktorda dış gebelik den supe ediyor. Bugün değer yukselmesydi kurtaja alacakdi beni

2 Beğeni

O ne acele öyle. Keseyi gördü mü? Veya kalp atışını? Muhtemelen hayır değil mi?

2 Beğeni

Yok değerler güzel artmadigi için kese gorulmezz dedi

2 Beğeni

geç döllenme olabilir veya başka bir şey. her gebelik farklıdır. biraz daha zaman geçsin bi bakalım. belli olur. bence şu an çok erken.

2 Beğeni

Daha günüme 12 gün geçti zatn ben erken gebelikte ogrendim hamile olduğumu silik çıkmışti diyorum geç dollenme olablrmi dye yok diyor bana dış gebelik olabilir diyor dün gece acile gttm nerdeyse acilde kürtaj yapacaklardi imza attimda ciktim

2 Beğeni

Yani bu aceleyi anlamış değilim. Diyelim ki sağlıksız bir gebelik dış gebelik ve kimyasal gebelik olsun. Senin vücudun buna önceden hazırlıklı zaten. İlla müdahale etmelerine gerek yok. Ha etmesinler demiyorum ama acele edecek bir durum yok. Senin sağlık sorunun yok sanıyorum. Yani gebelikten kaynaklanan seni rahatsız eden bir durum. Eminim yok. O yüzden beklemek en doğrusu.

4 Beğeni