İlk defa oldu. Yerleşme kanamasını kuuck birşey biliyorum belkide yanlış biliyorumdur regli kanaması gibi çok fazla iç çamaşırını dolduracak şeklinde olunca bu da beni endişelendirdi kendimi burada buldum ama umarım dedginiz gibi birseydir
Çok teşekkür ediyorum. Umarım yerleşme kanamasidir. Dediğim gibi çok fazla bir kanama olunca çok korkuttu. Keseyi de gördük sızıntı içinden gelmiyordu. Dışından geliyordu inşallah sağ salim kucağıma alabilirim benim gibi kim bekliyorsa inşallah ![]()
Bende 16 haftalık olana kadar çok kanamam oldu ama kesede değil kesenin etrafında bu süre zarfında hep ayağımın altına yastık koyarak dinlendim tuvalete gitmek dışında hiç bişey yapmadım eşim sağolsun kahvaltımı hazırladı yemeğimi yaptı ben hiç bi iş yapmadım bende progestan kullandım 4 ay boyunca iğnesini de kullandım ama bu süre içerisinde negatif düşünmeyin lütfen beslenmenize de dikkat edin bebek için sağlıklı şeyler tüketmeye özen gösterin benim en büyük destekçim eşimdi sağolsun dikkatli olun ani hareket yapmaktan kaçının çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun ![]()
![]()
Kimlerin kanaması oldu hadi arkadaşımıza tecrübemizi paylaşalım ![]()
Çok geçmiş olsun
@Damla Kesede bir sıkıntı yoksa korkmamaya çalışın. Kanamanızı takip edin. Çok şiddetlenirse tekrar doktorunuza bilgi verin. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah ![]()
Oncelikle geçmiş olsun, ben ilk 3 ay lekelenme yaşadım, başta kanama alanı yoktu, sonra hafif kanama alani olustu.18. Hafta gibi sanırım kanamam oldu, kese biraz bozuldu, rahim ağzı kisalmisti, 3 gün hastanede yattım vs toparladım çok şükür ,genelde yatak istirahati deyim, arada evde geziniyorum.24 haftalık olduk çok Şükür . Mümkün mertebe tehlike geçene kadar kalkmayın, WC harici.bol su için, iyi beslenin ki tutunsun.
Yedinci haftamda ve 27. Haftamda bende yaşadım. Korkunçtu anlayabiliyorum. Ama stres yapmamaya bol dinlenmeye çalışın doktorum progestan vermişti ilkinde. bir süre onu kullandım sonra geçti çok şükür. İkisi de benim enfeksiyon sebebi ile olmuştu. Bol bol su içerek geçirdim mutlakaaa bol su iç. Ağır kaldırma kendini zorlama dinlen bol bol. Yapmaktan keyif aldığın şeyleri yap bu süreçte aklından çıkar olumsuz düşünme her şey güzel olacak inşallah ![]()
Çok teşekkür ediyorum
çok şükür dünkü iğneden sonra kanamam durdu ama böyle hafif hafif regli ağrısı gibi karıncalanmalar var bu normal mi sizlerde de bu durum oluyormuydu
Benimde ilk baslarda yerlesme kanamasi oldu iki uc hafta doktor rengi koyu kirmiziya donmedigi surece sikinti yok demisti benim ki pembemsi bir akintiydı. Kontrol altindaysaniz hic sıkmayın caninizi
Yani tam hatırlamıyorum ama sağa sola dönerken bi sızı oluyordu yataktan kalkarken falan biraz ağrı oluyordu ben 2 defa çok kanamam oldu ilkinde çok sancılı ve ağrılı olmuştu o zaman çok korkmuştum ma çok şükür şuan 37. Haftadayız sadece çok dikkatli olun çok ayakta kalmamaya özen gösterin ben doktorun söylediği şeyleri söylüyorum size ki yaşamış biri olarak duş alırken kısa sürede almaya ya da oturarak almaya dikkat edin doktora görünmedende ilacınızı kesmeyin lütfen birde progestan kullanıyor musunuz?
Evet hem fitilini kullanıyorum hemde göbekten iğne olarak kullanıyorum
Çok teşekkür ediyorum
amin inşallah ![]()
Evet gerçekten çok korkunçtu birde snelerdir bekleyen bir bireyim zorlu yollarla elde edebilen bir bireyim ister istemez çok kötü hissediyor insan. Yavaş yavaş kendime gelmeye çalışıyorum takmamaya çalışıyorum ama iilaki bir yerde akıntı olduğunda Allah diyorum yine mi kanama ![]()
Fitili vajinal olarak kullanırsanız daha etkili oluyormuş acile gittiğimde doktor söylemişti kullanımdan sonra yarım saat uzanıp dinlenin evet zor bir durum ama gerçekten canınızı sıkan şeyler düşünmeyin bebişinizi sağlıkla kucağınıza aldığınız günü hayal edin mesela ben gözlerimi kapatıp öyle hayal ediyorum sanki kokusu bile geliyor gibi kendinizi motive edin bizde elimizden geldiğince size destek olmaya çalışıyoruz inşallah bi an önce sağlığınıza kavuşursunuz ![]()
![]()
Evet evet benim tüp bebek olduğu için tedavinin en başından beri vajinal fitil göbek igne ve estrofem ağız yoluyla hap kullanıyorum. Evet dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum sadece olayın şokunu yeni yeni atlatmaya çalışıyorum kendime geliyorum yavaş yavaş. Tekrardan hayallerime bağlanıyorum iki gün önce iki adet cok tatlı zıbın sipariş etmiştim bugün kargom geldi ve onları gördüğümde hayallerime kaldığım yerden devam etme kararı aldım baktıkça dokundukça umudumu ümidimi hep yeşersin diye ![]()
![]()
inşallah kavuşuruz
inşallah sizde sağ salim kucaginiza almak nasip olsun
birde kaçıncı haftada kalp atımını duydunuz acaba ? Benim şuan 5+5 . Hangi haftada duyabilirim
İnanır mısınız ilk gittiğimde diye hatırlıyorum ama tam emin değilim 5 haftalıkdı ilk öğrendiğim de ama emin değilim dediğim gibi bebekten bebeğe değişiyor sanırım sizde sağ salim duyarsınız inşallah ![]()
![]()
Ahhh ne kadar da güzel
bana da nasip eder inşallah Allahım
peki birşey daha sorsam 16 haftalik olana kadar kadar kanamam oldu dediniz ya ? 16 hafta boyunca Hergun mü oldu bu durum nasıldı? Azlığı çokluğu? Ara ara mıydı Hergun müydü?
Bende hamileliğimin 14. Haftasına kadar 3 kere ciddi kanama yaşadım saatler süren oldu, mandalina kadar parça düşürdüğüm oldu, doktor muane ederken bile sedye kan içinde oluyordu. Ama çok şükür şu an 28 haftalık hamileyim. Doktorum bana o zaman rahimin gelişmesinden dolayı bu kanamları yaşadığımı söyledi. Düşük için progestan kullandım iğnesini ve hapını günde 3 doza kadar çıktım bu maksimum seviyeydi doktorum daha fazla arttıramam dedi. Düşmeyecek çocuk düşmüyor gerçekten. Bu sırada çalışmaya devam ettim doktorum son yapılan çalışmalarda gebeliğin erken dönemlerinde çok ağır olmadığı sürece ayakta olmanın etkilemediğini söyledi gerçekten de etkilemedi. İleri zamanda yaşasaydın yat derdim dedi
Allah kucağınıza almayı nasip etsin
her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Umarım bende güzel haberlerle gelebilirim
3 kere büyük kanamalar dışında da kanama oluyor muydu belli belirsiz ufak nitelendirdigimiz şekilde?
Yok 16 hafta boyunca sürekli olmadı ilk 8 haftalıkken oldu o çok ağrılı ve sancılı olandı 1 hafta ya da 10 gün kadar sürdü sonra normale döndü 16. Haftada tekrar oldu oda yine 1 hafta ya da 10 gün kadar sürdü sonra yavaş yavaş normale döndü kesenin etrafındaydı benlm ki şuan çok şükür iyiyiz Allah’ın izni ile ile oğluşumu bekliyoruz ![]()